Το φάντασμα της διπλωματικής κατοικίας στη Χάγη, το 1967…

Το φάντασμα της διπλωματικής κατοικίας στη Χάγη, το 1967...

Ο Sir Peter Garran, Πρεσβευτής της Μεγάλης Βρετανίας στην Ολλανδία, διαπίστωσε ένα καταπληκτικό γεγονός που διαδραματιζόταν στην κατοικία του, στη Χάγη, το οποίο αφορούσε στην εμφάνιση ενός φαντάσματος μιας πανέμορφης γυναίκας στο σαλόνι του!

Sir Peter Garran (1910 - 1991)
Sir Peter Garran (1910 – 1991)

Ο Sir Peter, άλλοτε απεσταλμένος της Μεγάλης Βρετανίας στο Μεξικό, είχε περιγράψει γλαφυρά με ποιον τρόπο συμπεριφερόταν το φάντασμα αυτό και πώς ήταν η εμφάνισή του.

Αρχικά, η άυλη οντότητα παρουσιαζόταν με τη μορφή μιας λεπτής στήλης καπνού και εν συνεχεία, έμοιαζε με γυναίκα που φορούσε ένα μακρύ, αριστοκρατικό φόρεμα, ίσως παλαιάς εποχής.

Σύμφωνα με την τοπική παράδοση, ένα φάντασμα φημολογούνταν πως κατοικοέδρευε για πολλά χρόνια σε εκείνη την οικία και έκανε αισθητή την παρουσία του από καιρού εις καιρόν και επρόκειτο, κατά τα λεγόμενα, για το πνεύμα της περιβόητης Catharina de Chasseur, συζύγου του Προέδρου του Δικαστηρίου της Ολλανδίας, η οποία καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε το 1541, διότι ήταν παραχαράκτης, καθώς κατασκεύαζε πλαστά νομίσματα και τα έθετε σε κυκλοφορία.

Ο Sir Peter είχε δηλώσει γοητευμένος και άκρως σαγηνεμένος από την αξιέραστη φυσιογνωμία και τα κάλλη της απόκοσμης γυναίκας από το Υπερπέραν, που περιδιάβαινε νωχελικά στο σαλόνι του.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ”, στις 05/03/1967…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ", στις 05/03/1967
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ”, στις 05/03/1967
5 1 ψήφος
Αξιολόγηση άρθρου
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments