Μυστηριώδεις δυνάμεις Αγίων και θαυματοποιών…

Μυστηριώδεις δυνάμεις Αγίων και θαυματοποιών...
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Η Χριστιανική θρησκεία, μαζί με τις ασιατικές, είναι η πιο πλούσια σε θαύματα. Θα χρειάζονταν τόμοι ολόκληροι για να καταγραφούν όλα αυτά τα θαυμάσια φαινόμενα της πίστης. Όμως, θα περιοριστούμε εδώ να αναγράψουμε μερικά συγκλονιστικά γεγονότα, που αναφέρονται σε Αγίους περιώνυμους, αλλά σχετικά νεότερους.

Προ ετών, κάποια Ιταλίδα, ονόματι Λουκρητία Γκάτσα, έπασχε από ένα βαρύ στηθικό νόσημα. Οι ιατροί, που την εξέτασαν, τη συμβούλεψαν να κάνει εγχείρηση και η ασθενής δέχτηκε. Την παραμονή της εγχείρησης, λοιπόν, είδε στον ύπνο της τον Άγιο Φίλιππο να την πλησιάζει και αφού εξέτασε την πληγή της, της είπε: “Να είσαι ευχαριστημένη και να μη φοβάσαι τίποτα κακό!”

"Ο Απόστολος Φίλιππος", πίνακας του Peter Paul Rubens (1611)
“Ο Απόστολος Φίλιππος”, πίνακας του Peter Paul Rubens (1611)

Έπειτα από αυτό το όνειρο, η Λουκρητία σηκώθηκε το πρωί, νιώθοντας να έχει ανακτήσει πλήρως τις δυνάμεις της. Τότε, ξέσπασε σε αναφιλητά, φωνάζοντας: “Δεν έχω τίποτα πια! Γιατρεύτηκα!”

Εκείνη τη στιγμή κατέφτασαν οι ιατροί, έτοιμοι να την κατεβάσουν στο χειρουργείο. Όταν, όμως, εξέτασαν την άρρωστη, κατάπληκτοι διαπίστωσαν πως δε συνέτρεχε κανένας απολύτως λόγος χειρουργικής επέμβασης. Η Λουκρητία είχε θεραπευθεί απροσδόκητα και οι ιατροί δεν ήξεραν πού να αποδώσουν την αιφνιδιαστική ίασή της.

Κάποτε, ένας μοναχός του μοναστηριού του Αγίου Gaetano Thiene έπεσε κι έσπασε το πόδι του. Μα, το πόδι του κακοφόρμισε και ο θεραπευτής, που τον εξέτασε, του ανακοίνωσε πως έπρεπε να του το ακρωτηριάσει, ώστε να του σώσει τη ζωή.

Λίγες ώρες πριν τον ακρωτηριασμό, ο μοναχός είδε στον ύπνο του τον ίδιο τον Άγιο Gaetano Thiene να τον πλησιάζει στοργικά. Ο Άγιος άρχισε να τον παρηγορεί, του συνέστησε να προσευχηθεί κατανυκτικά, του φίλησε το μέρος του σώματός του που έπασχε και κατόπιν, εξαφανίστηκε.

Ο Άγιος Gaetano Thiene
Ο Άγιος Gaetano Thiene

Το πρωί, ο θεραπευτής βρήκε το πόδι του ευσεβούς μοναχού υγιές, τελείως θεραπευμένο, σαν να μην είχε συμβεί το παραμικρό.

Μα, θαύματα δεν πραγματοποιούν μόνο οι Άγιοι. Ο Άγιος Αυγουστίνος ισχυριζόταν πως μερικοί άνθρωποι είναι ικανοί να θεραπεύσουν πληγές και ασθένειες μονάχα με το βλέμμα τους ή με το άγγιγμά τους ή με το φύσημα της ανάσας τους.

Ο Ιρλανδός Valentine Greatrakes ήταν προικισμένος με αυτήν την αξιοθαύμαστη θεραπευτική ιδιότητα. Κάποτε, που μάστιζε τον τόπο μια φρικτή επιδημία, είδε στον ύπνο του ότι θα μπορούσε να θεραπεύσει τους αρρώστους μονάχα με το άγγιγμά του. Εφάρμοσε, λοιπόν, τα όσα ονειρεύτηκε και είχε καταπληκτική επιτυχία. Ο κόσμος τον ονόμασε προφήτη κι εκείνος κάθε μέρα μετέφερε στο σπίτι του αδύναμους και ασθενείς και τους γιάτρευε. Είχε μετουσιωθεί σαν τον δικό μας τον πατέρα Γυμνάσιο της δεκαετίας του 1930, μα ακόμη πιο θαυματουργός και καθόλου αμφιλεγόμενος.

Ο Ιρλανδός θεραπευτής Valentine Greatrakes (14/02/1628 - 28/11/1682)
Ο Ιρλανδός θεραπευτής Valentine Greatrakes (14/02/1628 – 28/11/1682)

Ο Επίσκοπος του Dromore της Βορείου Ιρλανδίας, George Rust, έγραφε στα Απομνημονεύματά του: “Μόλις ο Valentine Greatrakes άγγιζε τον άρρωστο με το χέρι του, έκλεινε αμέσως τις πληγές του κι έτσι, θεράπευσε πλήθος ασθενών κι ανήμπορων. Το αποτέλεσμα ήταν συχνά κεραυνοβόλο. Τον είδα να επαναφέρει, σε διάστημα μόλις πέντε λεπτών, την υγεία ανθρώπων, που ταλαιπωρούνταν από μια ασθένεια επί χρόνια ολόκληρα. Κατά τη γνώμη μου, οι θεραπείες αυτές δεν κρύβουν μέσα τους τίποτα το υπερφυσικό. Στο σώμα του Greatrakes εδρεύει κάποια μυστήρια θεραπευτική ιδιότητα, που μεταδίδεται με την απλή επαφή, σαν αληθινό και γνήσιο Θείο Δώρο”.

Μα, ας μιλήσουμε και για μερικά άλλα περίεργα θαύματα.

Όταν ο περίφημος Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης αποσύρθηκε για να μονάσει στα Απέννινα Όρη, είδε τη Μεγάλη Παρασκευή έναν Άγγελο Κυρίου να κατέρχεται από τον ουρανό και να κρατάει τον Εσταυρωμένο στα χέρια. Την ίδια στιγμή, ο Άγιος Φραγκίσκος αισθάνθηκε δυνατούς πόνους στα πόδια και στα χέρια του και με κατάπληξη είδε ότι απέκτησε πληγές, όμοιες με του Ιησού επάνω στον Σταυρό. Συγχρόνως, παρατήρησε ότι ακόμη και στα πλευρά του εμφανίστηκε μια ανοιχτή λαβωματιά, σαν να τον είχε κεντρίσει λόγχη.

Ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης, έργο του Ελ Γκρέκο
Ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης, έργο του Ελ Γκρέκο

Όταν η κρίση έπαψε, οι πόνοι σταμάτησαν, αλλά τα σημάδια των πληγών παρέμειναν. Ο Άγιος Φραγκίσκος έφερε Στίγματα για όλη του τη ζωή.

Επίσης, είχε παρατηρηθεί ότι μερικοί από τους Αγίους παρουσίαζαν μια παράδοξη αντοχή στις φλόγες της φωτιάς. Οι χρονικογράφοι ανέφεραν ότι η Αγία Αικατερίνη ρίχτηκε πολλές φορές στη φωτιά, χωρίς, ωστόσο, να πάθει το παραμικρό.

Εξάλλου, ο Στράβων έγραφε ότι οι ιέρειες της Αρτέμιδος στην Καππαδοκία βάδιζαν με γυμνά τα πέλματά τους πάνω σε πυρακτωμένα κάρβουνα, δίχως να καίγονται και να βιώνουν πόνο.

Αλλά και ο Πλίνιος ανέφερε τα ίδια ακριβώς για τις ιέρειες του Απόλλωνα, στην αρχαία Ρώμη.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “ΜΠΟΥΚΕΤΟ”, στις 24/05/1934…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "ΜΠΟΥΚΕΤΟ", στις 24/05/1934
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “ΜΠΟΥΚΕΤΟ”, στις 24/05/1934

Σχετικά άρθρα

Η καλόγρια που βγαίνει από τον πίνακα… Λένε ότι η καλόγρια αυτή έβγαινε κάθε βράδυ από την κορνίζα της και κτυπούσε...ελαφρά τις πόρτες των δωματίων...
Το στοιχειωμένο σπίτι της Λεωφόρου Κηφισίας… Κλήθηκε, τότε, ο Άγγελος Τανάγρας για να ερευνήσει το φαινόμενο, ο οποίος...συνέστησε την απομάκρυνση της υπηρέτριας και της κόρης της...
Τραγικά φαντάσματα… Για πολύ καιρό, το φάντασμα του Παυσανία παρουσιαζόταν μέσα στον ναό,...συνοδευόμενο από θορύβους και τρομακτικούς κρότους. Το φάντασμά του...εξαφανίστηκε...
Φάντασμα προκαλεί την ματαίωση γάμου… "Το φάντασμα του πατέρα μου!" και φεύγει τρέχοντας από την εκκλησία...
Οι μεταφυσικές ανησυχίες του αυτοκινητοβιομήχανου Ford, το 1928… Ο Henry Ford ήταν ένας Αμερικανός βιομήχανος και ιδρυτής της εταιρίας Ford Motor Company...
Το στοιχειωμένο σπίτι της Αράχωβας… ...άκουγε ανεξήγητους κρότους και τριξίματα...
Μία μακάβρια προφητεία για ένα τραγικό ταξίδι… Η άυλη παρουσία του είχε σκοπό να ενημερώσει τους παρισταμένους για μια παλιά και...ήσσονος σημασίας προφητεία, που όμως αφορούσε τον ίδιο άμεσα και μάλλον...καθοριστικά...
Μεταφυσική δραστηριότητα στην Ελλάδα των αρχών του 20ου αιώνα… Το 1924, δύο επιστολές αναγνωστών, που αφορούσαν στην εμφάνιση φαντασμάτων,...κατέφτασαν και αξιολογήθηκαν αναλόγως από τη Διεύθυνση...
Κυνήγι φαντασμάτων από τη βρετανική τηλεόραση… ...ένα συνεργείο της βρετανικής τηλεόρασης πήγε στον στοιχειωμένο πύργο του...Χάμπτον, όπου και εγκατέστησε τους ισχυρότερους τηλεληπτικούς φακούς που...διέθετε...
Το φάντασμα της Αρχόντισσας… Έκτοτε, ο στοιχειωμένος Πύργος ρήμαξε. Κανείς δεν τον πλησίαζε. Κάθε βράδυ, τα...άγρια μάτια της όμορφης αρχόντισσας περιπλανιόνταν στα έρημα δωμάτια...
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Σχολιάστε το άρθρο

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.