Τρεις Ήλιοι πάνω από το Yorkshire, το 1952…

Τρεις Ήλιοι πάνω από το Yorkshire, το 1952...

Οι κάτοικοι της μικρής πόλης Redcar του Yorkshire, στην Αγγλία, έγιναν αυτόπτες μάρτυρες ενός περίεργου ουράνιου φαινομένου, στις 12 Φεβρουαρίου του 1952.

Σε ένα νεφελώδη ουρανό, έλαμπαν ασθενώς τρεις ήλιοι ταυτοχρόνως, σε ευθεία γραμμή. Οι τρεις αυτοί Ήλιοι έφεραν χρώμα κόκκινο, πορτοκαλί και πράσινο και εξέπεμπαν ακτίνες προς διάφορες κατευθύνσεις.

Οι δύο “πρόσθετοι Ήλιοι” φαίνονταν να βρίσκονται σε ίση απόσταση εκατέρωθεν του πραγματικού Ήλιου. Το φαινόμενο διήρκησε περίπου για μία ώρα. Ο καιρός ήταν ψυχρός και αεροπλάνα που πετούσαν σε μεγάλο ύψος, κατά τη διαδρομή τους άφηναν μια ουρά λευκού ατμού. Ουδεμία ικανοποιητική εξήγηση είχε δοθεί για το περίεργο αυτό φαινόμενο.

Ο εκπρόσωπος του Βρετανικού Μετεωρολογικού Γραφείου ανέφερε ότι το φαινόμενο του Redcar είναι γνωστό ως “ψευδοήλιος”. Ο ίδιος εξήγησε ότι οι πρόσθετες εικόνες του Ήλιου εμφανίζονται ενίοτε, όταν τα σύννεφα είναι πολύ ψηλά στην ατμόσφαιρα και σχηματίζονται από τις διαθλάσεις των ακτίνων του Ήλιου εντός των σύννεφων.

Το Βρετανικό Υπουργείο της Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι παρόμοιο φαινόμενο είχε παρατηρηθεί το μεσημέρι της προηγούμενης ημέρας κοντά στο Εδιμβούργο.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 14/02/1952…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ", στις 14/02/1952
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 14/02/1952
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments