CTA-102: Διαστημικά ραδιοσήματα από την εποχή των μαμούθ…

CTA-102: Διαστημικά ραδιοσήματα από την εποχή των μαμούθ...
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Ψυχρός πόλεμος μεταξύ Αμερικανών και Σοβιετικών επιστημόνων ξεκίνησε τον Απρίλιο του 1965 για τα σήματα της μυστηριώδους πηγής CTA-102, που έφταναν από το Διάστημα.

Φασματική ανάλυση της πηγής CTA-102
Φασματική ανάλυση της πηγής CTA-102

Οι Σοβιετικοί ραδιοαστρονόμοι επέμεναν ότι τα σήματα πιθανώς να προέρχονταν από πομπό, τον οποίο χειρίζονταν λογικά όντα ενός άλλου πλανήτη, που είχαν αναπτύξει υπερπολιτισμό, ενώ οι Αμερικανοί υποστήριζαν ότι τα στοιχεία, που είχαν προκύψει από δικές τους παρατηρήσεις, απέκλειαν αυτό το ενδεχόμενο.

Πάντως, άσχετα με το ποιος είχε δίκιο ή άδικο, το όλο θέμα, που προσέλκυε εντόνως το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινής γνώμης, αποδεικνυόταν ύψιστης σημασίας, καθώς τα σήματα που λάμβαναν στη Γη οι επιστήμονες το 1965, είχαν εκπεμφθεί πριν από πολλά εκατομμύρια χρόνια. Είχαν εκπεμφθεί, όταν ακόμα βασίλευαν τα μαμούθ στον πλανήτη μας.

Το Αστεροσκοπείο του όρους Wilson
Το Αστεροσκοπείο του όρους Wilson

Η απόσταση που χωρίζει τη Γη από την πηγή CTA-102 είναι πραγματικά τεράστια. Οι Σοβιετικοί την είχαν υπολογίσει στα πέντε εκατομμύρια έτη φωτός, ενώ οι Αμερικανοί την είχαν υπολογίσει σε ένα δισεκατομμύριο έτη φωτός μακριά μας.

Οι Αμερικανοί επιστήμονες έλεγαν ότι η πηγή CTA-102 παρακολουθούνταν στενά και από τα αμερικανικά παρατηρητήρια του όρους Wilson και Palomar και δημοσίευσαν στοιχεία, βάσει των οποίων και αφού ανέλυσαν το φάσμα της ακτινοβολίας της πηγής, η CTA-102 βρισκόταν σε απόσταση από τη Γη μεγαλύτερη του ενός δισεκατομμυρίου ετών φωτός.

Το Αστεροσκοπείο του Palomar
Το Αστεροσκοπείο του Palomar

Αλλά, για να αποσταλεί σήμα σε μια τέτοια ασύλληπτη απόσταση, θα απαιτούνταν ενέργεια τρομακτικής ισχύος, την οποία δεν ήταν δυνατόν να διαθέτουν τα “λογικά όντα”, που φαντάζονταν οι Σοβιετικοί. Ή μήπως τη διέθεταν;

Ο Δρ. John D. Wyndham, ραδιοαστρονόμος του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Καλιφόρνια, τόνισε ότι κατά τους υπολογισμούς του, θα χρειαζόταν η ενέργεια 13 τρισεκατομμυρίων ήλιων για τη μετάδοση παρόμοιων ραδιοσημάτων. Επίσης, παραδέχτηκε ότι αδυνατούσε να καταλάβει ποιου είδους πολιτισμός θα μπορούσε να πραγματοποιήσει κάτι τέτοιο.

John D. Wyndham
John D. Wyndham

Παρόμοιο σκεπτικισμό εξέφρασε και ο Δρ. Maarten Schmidt, του Αστεροσκοπείου του Palomar, ο οποίος εξέθεσε τον ακόλουθο απλό συλλογισμό: “Η πηγή CTA-102 εκπέμπει φως, δηλαδή είναι αστέρας, κατά συνέπεια είναι θερμός αστέρας, άρα είναι αφύσικο να κατοικείται”.

Maarten Schmidt
Maarten Schmidt

Ένας άλλος εξέχων Αμερικανός επιστήμονας, ο Δρ. Allan Sandage, τόνισε ότι οι Σοβιετικοί υπέπεσαν σε σφάλμα, όταν υπολόγισαν την απόσταση της ζώνης, που εξέπεμπε τα ραδιοκύματα.

Σύμφωνα με τους αμερικανικούς υπολογισμούς, τα εν λόγω σήματα προέρχονταν από αστέρα εκτός του Γαλαξία μας.

Allan Sandage
Allan Sandage

Παρόλα αυτά, οι Σοβιετικοί επέμεναν. Ο καθηγητής Gennady Sholomitskii δήλωσε στη Μόσχα ότι τα συμπεράσματα των Αμερικανών δεν απέκλειαν την πιθανότητα ότι τα λαμβανόμενα σήματα προέρχονταν από πηγή, ελεγχόμενη από λογικά όντα.

Το σοβιετικό ραδιοτηλεσκόπιο του Pulkovo, που ήταν το μεγαλύτερο της εποχής τους, ήταν επιφορτισμένο με το καθήκον να παρατηρεί στενά την πηγή CTA-102 και οι Σοβιετικοί σκόπευαν να το εφοδιάσουν άμεσα με επιστημονικά όργανα υψηλότατης ευαισθησίας.

Το Αστεροσκοπείο του Pulkovo
Το Αστεροσκοπείο του Pulkovo

Ο πρώτος που διατύπωσε τη θεωρία για την ύπαρξη εξωγήινων όντων, τα οποία εξέπεμπαν στη Γη ραδιοσήματα από την εποχή των μαμούθ ακόμα, ήταν ο καθηγητής Nikolai Kardashev. O Kardashev δήλωσε κατηγορηματικά στους δημοσιογράφους, που τον βομβάρδιζαν με ερωτήσεις, ότι ήταν βέβαιος για την ύπαρξη εξωγήινων πλασμάτων, που προσπαθούσαν από την εποχή των μαμούθ να επικοινωνήσουν με τους ανθρώπους.

Ο καθηγητής Nikolai Kardashev πρότεινε να συνεργαστούν όλοι οι επιστήμονες του κόσμου, ώστε να λυθεί το μυστήριο του καλέσματος που ερχόταν από το Διάστημα. Βέβαια, εξήγησε πως τα αποθέματα ενέργειας της Γης θα έπρεπε να είναι κατά δεκάδες δισεκατομμύρια φορές μεγαλύτερα, προκειμένου “να κατευθύνουμε δέσμη κυμάτων εκεί από όπου μας καλούν”.

Nikolai Kardashev
Nikolai Kardashev

Σύμφωνα με τους Σοβιετικούς επιστήμονες, τα ραδιοκύματα της πηγής CTA-102 δεν εκπέμπονταν από ουράνιο σώμα, αλλά από τεχνητό πομπό. Η τεράστια ενέργεια, που απαιτούνταν για την εκπομπή τους, προϋπέθετε ότι το κέντρο τηλεπικοινωνιών του Άγνωστου Κόσμου δημιουργήθηκε από υπερπολιτισμό.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 15/04/1965…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ", στις 15/04/1965
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 15/04/1965

Σχετικά άρθρα

Η γέννηση του πνευματισμού στην Ελλάδα και διεθνώς… ...ο νεκρός αποκάλυψε με συνθηματικούς χτύπους την αποτρόπαια πράξη της δολοφονίας...του, αλλά και το ακριβές σημείο, όπου ήταν θαμμένο το πτώμα του...
Υπάρχουν περισσότεροι του ενός “Μαύροι Ιππότες”; ...γύρω από τη Γη κινούνταν τουλάχιστον 4 έως 6 μυστηριώδη αντικείμενα...
Το μπλακ-άουτ της Νέας Υόρκης… "Γενική κατάπληξη προξένησε στις αρμόδιες Αρχές το γεγονός ότι την στιγμή ακριβώς...της απότομης συσκότισης της πόλης της Νέας Υόρκης θεάθηκε πάνω από αυτήν ένας...πελώριος ιπτάμενος δίσκος διαμέτρου τριάντα, περίπου, μέτρων, που εξέπεμπε ισχυρό...φως."
Στη Βίλλα Μαλαπάρτε… Τότε, όμως και προς μεγάλη του έκπληξη, είδε να κατεβαίνουν από το μυστηριώδες...σκάφος, τέσσερεις βραχύσωμοι "άντρες", οι οποία φορούσαν χιτώνες...
Οι κλινικές μελέτες για τα προφητικά όνειρα… Τα σχετικά πειράματα διεξήχθησαν στο Maimonides Medical Center της Νέας Υόρκης από τον...διακεκριμένο ψυχίατρο, ψυχαναλυτή και παραψυχολόγο Montague Ullman...
Σάλος στο Αμερικανικό Κογκρέσο από τις αθρόες εμφανίσεις Α.Τ.Ι.Α. στο Μίσιγκαν… Πολλοί κάτοικοι της περιοχής του Μπαντ Έιξ παρακολουθούσαν επί μισή ώρα ένα...λαμπρό φως, γαλάζιας απόχρωσης, να μετατοπίζεται ταχύτατα πάνω από τη λίμνη...
Στενές επαφές Τρίτου Τύπου στη Νορβηγία, το 1954… Αξιωματικός της Αστυνομίας της περιοχής βεβαίωνε ότι οι δύο κοπέλες, που ήταν...ηλικίας 24 και 32 ετών και οι οποίες ισχυρίζονταν ότι είχαν δει τον ιπτάμενο δίσκο...να προσγειώνεται, σε καμία περίπτωση δε θεωρούνταν ως φαντασιόπληκτες...
Καταδίωξη αγνώστου ταυτότητας υποβρυχίου αντικειμένου στον Ειρηνικό Ωκεανό… Το αεροπλανοφόρο, εκτοπίσματος 30.800 τόνων, απέπλευσε στις 15 Οκτωβρίου τόσο...εσπευσμένα, ώστε δεν κατάφερε να παραλάβει ολόκληρο το πλήρωμά του...
Η διάσημη περίπτωση της Ruth Simmons… ...απασχολεί ακόμα και σήμερα την κοινή γνώμη και πολλοί εξακολουθούν να πιστεύουν...πως πρόκειται για μια γνήσια περίπτωση μετεμψύχωσης...
Η θεωρία του Δρ. Γουέμπ… ...οι παρατηρήσεις του σχετικά με τον πλανήτη Άρη, τον οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι ο...πλανήτης κατοικείται ή ότι κατοικήθηκε κατά το παρελθόν από όντα με υψηλό επίπεδο...πολιτισμού...
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Σχολιάστε το άρθρο

1 σχόλιο στο "CTA-102: Διαστημικά ραδιοσήματα από την εποχή των μαμούθ…"

avatar
Ανώνυμος
Επισκέπτης

Σας παρακολουθώ καιρό και εντυπωσιάζομαι από το πόσο προσεγμένη δουλειά κάνετε. Ιστορική έρευνα, τεκμηριωμένα άρθρα και σωστά ελληνικά! Congratulations, guys!!!