Η συγκλονιστική θεωρία για την εξαφάνιση των δεινοσαύρων από εξωγήινους…

Η συγκλονιστική θεωρία για την εξαφάνιση των δεινοσαύρων από εξωγήινους...

Στο ελβετικό καντόνι Σαφχάουζεν, ένας γεωλόγος ανακάλυψε απολιθωμένα λείψανα ενός ιχθυοσαύρου. Επρόκειτο για μια σπουδαιότατη ανακάλυψη. Από την ανακάλυψη αυτή προέκυψαν διάφορα ερωτήματα: Υπήρχαν άραγε λογικά όντα πριν από 150 εκατομμύρια χρόνια; Προέρχονταν τα όντα αυτά από έναν άλλον πλανήτη και εξόντωσαν, ίσως, τους δεινοσαύρους;

Ως γνωστόν, οι δεινόσαυροι κυριαρχούσαν στον γήινο κόσμο για 120 εκατομμύρια χρόνια. Ο άνθρωπος εμφανίστηκε πολύ αργότερα.

Το τερατώδες ζώο, του οποίου ο Καθηγητής Χανς Φρυ εντόπισε μερικούς σπονδύλους, έκαστος του οποίου είχε μέγεθος μεγαλύτερο και από τις δύο γροθιές μας μαζί, ήταν ένας αδιαφιλονίκητος θηρευτής της οικογένειας των ιχθυοσαύρων.

Ο Καθηγητής Φρυ δίδασκε Γεωλογία στο Πρακτικό Λύκειο του Σαφχάουζεν της Ελβετίας και προέβαινε συχνά σε ανασκαφές. Ιδού πώς περιέγραφε ο ίδιος το ενδιαφέρον εύρημά του:

“Ήταν τον μήνα Μάιο του 1962. Βρισκόμουν με τους μαθητές μου επί της οδού Σλαϊτχάιμ προς την περιοχή του Μπέγκιγκεν. Είχαμε εξέλθει με σκοπό την αναζήτηση απολιθωμένων λειψάνων αρχαίων ζώων, γιατί το συγκεκριμένο σημείο είχε προηγουμένως ανασκαφεί, ώστε να επεκταθεί το οδικό δίκτυο.

Αίφνης, ένας μαθητής μου έφερε ένα στρογγυλό απολίθωμα, που ευθύς το αναγνώρισα. Η συγκίνησή μου ήταν περισσή. Ήταν σπόνδυλος ενός ιχθυοσαύρου! Έτσι, συνεχίσαμε για πολλές ημέρες τις έρευνές μας και βρήκαμε τελικά και άλλους 20 σπονδύλους. Κατόπιν, τους συγκέντρωσα στο εργαστήριό μου, όπου τους καθάρισα σχολαστικά. Η δουλειά ήταν κοπιώδης και πολύωρη.

Τα απολιθώματα αυτά έχουν καστανό χρώμα και όταν κανείς τα ψαύει, νομίζει πως βρίσκεται κοντά στη γέννηση αυτού του κόσμου”.

Ο Καθηγητής Χανς Φρυ συναρμολογώντας τους σπονδύλους του ιχθυοσαύρου.
Ο Καθηγητής Χανς Φρυ συναρμολογώντας τους σπονδύλους του ιχθυοσαύρου.

Αναρίθμητα, ωστόσο, τέρατα έχουν ζήσει στον πλανήτη μας κατά την προκατακλυσμιαία εποχή. Ήταν ερπετά φτερωτά με ρύγχος κροκόδειλου, με διαστάσεις μεγαλύτερες ενός σύγχρονου επιβατικού αεροπλάνου. Ορισμένα από αυτά είχαν βάρος 13 τόνων και μήκος 25 μέτρων, δηλαδή περίπου όσο έχουν επτά αυτοκίνητα στη σειρά. Ο λαιμός τους ήταν πολύ μακρύς και μπορούσε να κινείται προς πάσα κατεύθυνση.

Κατά την εποχή των δεινοσαύρων, μάλιστα, η Γη ήταν πολύ διαφορετική από ό,τι είναι σήμερα. Έκανε αφόρητη ζέστη και το θέρος διαρκούσε για εκατομμύρια έτη. Ακόμη και στις βορειότερες περιοχές φύονταν φοινικόδεντρα. Το νερό κάλυπτε το μεγαλύτερο μέρος της γήινης σφαίρας, ενώ η στεριά έτρεφε απέραντα δάση γιγαντιαίων δέντρων. Εξίσου κολοσσιαία ήταν και πλάσματα της εποχής εκείνης.

Οι παλαιοντολογικές έρευνες έφεραν στο φως, ιδίως στην Αμερική, καταπληκτικά απολιθώματα ζώων, κυρίως ερπετών, που είχαν βάρος δεκάδων τόνων. Κι έτσι, από τα απολιθώματα αυτά οι επιστήμονες κατάφεραν να αποτυπώσουν την πραγματική εικόνα εκείνων των πλασμάτων, όπου τα τερατώδη φτερωτά ερπετά, οι πραγματικοί δράκοι των παραμυθιών, ήταν κύριοι και άρχοντες του κόσμου.

Ένας από τους τρανότερους επιστήμονες του καιρού εκείνου, ο Σοβιετικός Ιβάν Εφρέμοφ, ανακοίνωσε πως είχε ανακαλύψει αρίφνητους σκελετούς δεινοσαύρων και είχε πραγματικά εντυπωσιαστεί και εκπλαγεί, καθώς έφεραν όλοι τους μια αλλόκοτη συμμετρική τρύπα στο κρανίο ωοειδούς σχήματος.

Ιβάν Εφρέμοφ (22/04/1908 - 05/10/1972)
Ιβάν Εφρέμοφ (22/04/1908 – 05/10/1972)

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, η παράξενη αυτή οπή δεν ήταν αποτέλεσμα τραυματισμού κατά τη διάρκεια μάχης μεταξύ των θηρίων, όπως πρέσβευαν άλλοι παλαιοντολόγοι, που δεν ήξεραν τι να πιστέψουν.

Ο Εφρέμοφ είχε καταλήξει στο συμπέρασμα πως ούτε οι αιμοσταγείς μάχες μεταξύ των θηρίων ούτε οι κλιματολογικές αλλαγές στον πλανήτη μας ήταν η αιτία για την εξαφάνιση των προϊστορικών γιγάντων. Έλεγε σχετικά:

“Αιτία του αφανισμού τους ήταν κάτι άλλο. Λογικά όντα μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν τα διαπλανητικά ταξίδια τους στη Γη από κόσμους μακρινούς, με σκοπό την εξερεύνηση του πλανήτη μας. Και, μέσα στο πλαίσιο των εξερευνήσεών τους, αναγκάστηκαν να δώσουν σκληρές μάχες εναντίον των πελώριων θηρίων της Γης, τα οποία εξόντωσαν μαζικά με ακτίνες θανάτου”.

Οι παράξενες αυτές υποθέσεις του Σοβιετικού επιστήμονα ίσως προκαλέσουν ειρωνικά μειδιάματα. Εν τούτοις, είναι πάμπολλοι οι καταξιωμένοι, έγκριτοι και σοβαροί σοφοί σε διάφορους τομείς της Επιστήμης που υποστηρίζουν ότι πριν από ένα εκατομμύριο χρόνια δημιουργήθηκαν βάσεις προσγείωσης εξωγήινων διαστημοπλοίων, ιδίως εκεί όπου βρίσκεται σήμερα η Έρημος της Λιβύης. Στο πόρισμα αυτό οδηγήθηκαν οι εν λόγω επιστήμονες από την ανακάλυψη πετρών γυάλινης υφής που περιέχουν ραδιενεργά ισότοπα αλουμινίου.

Σχετική, άλλωστε, ήταν και η ανακοίνωση του επίσης Σοβιετικού επιστήμονα Αγκρέστ, ο οποίος φρονούσε πως η βιβλική καταστροφή των Σοδόμων και Γομόρρων αποδιδόταν σε βομβαρδισμό εξωγήινων επιδρομέων.

Matest Agrest (20/07/1915 - 20/09/2005)
Matest Agrest (20/07/1915 – 20/09/2005)

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 09/03/1963…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΜΠΡΟΣ", στις 09/03/1963
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 09/03/1963
4.5 2 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments