Οι μυστηριώδεις διάφανοι λίθοι, που ανακαλύφθηκαν στην έρημο της Λιβύης το 1934…

Οι μυστηριώδεις διάφανοι λίθοι, που ανακαλύφθηκαν στην έρημο της Λιβύης το 1934…
0
(0)

Το 1934, ο Άγγλος εξερευνητής, τοπογράφος και στρατιωτικός Patrick Andrew Clayton, του οποίου η ζωή και τα κατορθώματα ενέπνευσαν το βιβλίο και κατόπιν, την ταινία “Ο Άγγλος Ασθενής”, με εντολή της Βρετανικής Κυβέρνησης, ανέλαβε τη χαρτογράφηση ενός ανεξερεύνητου τμήματος της ερήμου της Λιβύης.

Εκεί, ο περίφημος αυτός εξερευνητής ανακάλυψε μια μεγάλη σχετικώς έκταση της ερήμου, η οποία καλυπτόταν από μυστηριώδεις διάφανους λίθους, άγνωστοι μέχρι τότε στην επιστήμη της Ορυκτολογίας. Σε εκείνα τα εδάφη, άλλωστε, δεν είχε πατήσει ποτέ το πόδι του ούτε Άραβας, ούτε Ευρωπαίος.

Patrick Andrew Clayton (16/04/1896 - 17/03/1962)
Patrick Andrew Clayton (16/04/1896 – 17/03/1962)

Δείγματα τέτοιων λίθων μεταφέρθηκαν στο Λονδίνο, όπου και εξετάστηκαν επιμελώς, αλλά οι επιστήμονες ομολόγησαν ότι δεν είχαν ξαναδεί ποτέ παρόμοιο λίθο. Υπέθεσαν ότι επρόκειτο περί συντριμμιών αερόλιθου κι επομένως, περί κοσμικής ύλης, η οποία κατέπεσε στη Γη από άλλον πλανήτη.

Οι μυστηριώδεις αυτοί διάφανοι λίθοι, που ανακαλύφθηκαν στην έρημο της Λιβύης, παρά την εξαιρετική επιστημονική τους αξία, δεν είχαν, όμως, καμιά απολύτως αξία για την κατασκευή κοσμημάτων. Ήταν θολοί, δεν είχαν καμία λάμψη και ήταν πραγματικά σκληρότατοι.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 14/07/1934…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", στις 14/07/1934
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 14/07/1934

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 0

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments