Εκπληκτικά πειράματα ραδιαισθησίας στο Παρίσι, το 1934…

Εκπληκτικά πειράματα ραδιαισθησίας στο Παρίσι, το 1934…
5
(1)

Το φθινόπωρο του 1934, ενώπιον της Γεωγραφικής Εταιρίας των Παρισίων, πραγματοποιήθηκαν περίεργα πειράματα ραδιαισθησίας. Ραδιαισθησία είναι η τέχνη της ανίχνευσης και της μέτρησης, με βάση τις υπερφυσικές δυνατότητες του ανθρώπου και η οποία μπορεί να ασκηθεί με τη χρήση μιας ράβδου ή ενός εκκρεμούς ή ακόμη μόνο με το χέρι.

Ένας ραβδομάντης, κρατώντας μια μεταλλική σφαίρα από μια κοντή αλυσίδα, περιφερόταν γύρω από μια μικρή φιάλη, η οποία έφερε το χρώμα του τοπαζιού, εξετάζοντας σχολαστικά, καθώς έλεγε, με τον τρόπο αυτό το περιεχόμενο της φιάλης.

Χρησιμοποιώντας το μεταλλικό σφαιρίδιο, προέβη σε ανάλυση των ούρων, που περιέχονταν εντός της φιάλης και κατόρθωσε, όχι μόνο να περιγράψει την κατάσταση του ασθενούς, από τον οποίο προέρχονταν, αλλά και να ορίσει επ’ ακριβώς ποια όργανα του ασθενούς έπασχαν. Καθόρισε, έτσι, ότι υπήρχε στρεπτόκοκκος στους επινεφρικούς αδένες.

Πράγματι, η σφαίρα του περιστρεφόταν και έμενε ακίνητη σε ορισμένες αποστάσεις, δείχνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τον βαθμό της ασθένειας. Επιπλέον, το σφαιρίδιο αντέδρασε μπροστά από ένα φιαλίδιο, που περιείχε στρεπτόκοκκο και ενός άλλου, που περιείχε εκκρίσεις επινεφρικών αδένων.

Τέλος, ο ραβδομάντης, χρησιμοποιώντας το αυτοσχέδιο εκκρεμές του, μπόρεσε να καταδείξει τη δόση του φαρμάκου, που όφειλε να λάβει ο άρρωστος, για να ανακάμψει από τη νόσο του.

Τα εκπληκτικά αυτά πειράματα ραδιαισθησίας κατάφεραν να συγκλονίσουν τους επιστημονικούς κύκλους της γαλλικής πρωτεύουσας.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 02/11/1934…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", στις 02/11/1934
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 02/11/1934

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 1

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments