Ανασκαφή στον Τύρναβο έπειτα από θεϊκό σημάδι…

Ανασκαφή στον Τύρναβο έπειτα από θεϊκό σημάδι…

Ήταν Απρίλιος του 1890, όταν μια γυναίκα, ονομαζόμενη Χρήσταινα Άλμα, ετών 35, η οποία κατοικούσε στο χωριό Καρατζόλι Τυρνάβου (η σημερινή ονομασία είναι Αργυροπούλι Λάρισας) ισχυρίστηκε ότι εμφανίστηκε στο σπίτι της η Παναγία και της υπέδειξε ένα σημείο, που έπρεπε να ανασκαφτεί.

Συγκεκριμένα, της είπε πως κάτω από έναν λόφο, ένα τέταρτο δρόμο από το χωριό, αν έσκαβαν, θα ανακάλυπταν περίπου δέκα πιθάρια χωρητικότητας διακοσίων οκάδων το καθένα και κάτω από αυτά θα έβρισκαν μια εικόνα.

Πράγματι, πραγματοποιήθηκε ανασκαφή, η οποία έφερε στο φως αρχικά οκτώ πιθάρια, μόνο που ήταν κενά και συντετριμμένα. Όμως, δε βρέθηκε εικόνα. Αλλά ανακαλύφθηκαν βυζαντινά νομίσματα, τέσσερις τάφοι, ένα περίτεχνο δακτυλίδι και ένα εντυπωσιακό βραχιόλι, ενώ ξεκίνησαν να αναφαίνονται και τα θεμέλια ενός βυζαντινού ναού.

Αυτή η ανασκαφή στον Τύρναβο έπειτα από το θεϊκό σημάδι της γυναίκας είχε προκαλέσει ρίγη συγκίνησης στην περιοχή. Η χωρική, πάντως, ανέμενε με αγωνία και την εύρεση της εικόνας, για την οποία της είχε μιλήσει η Παναγία, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά της.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΑΘΗΝΑΪΚΗ”, στις 21/04/1890…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΑΘΗΝΑΪΚΗ", στις 21/04/1890
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΑΘΗΝΑΪΚΗ”, στις 21/04/1890
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments