Οι υπεραιωνόβιοι της φυλής Αμπάζι του Καυκάσου…

Οι υπεραιωνόβιοι της φυλής Αμπάζι του Καυκάσου…

Οι ανθρωπολόγοι στη Ρωσία μελετούσαν μια φυλή μακρόβιων ανθρώπων, την οποία ανακάλυψαν στον Καύκασο. Η φυλή αυτή ονομαζόταν Αμπάζι και κατοικούσε στο χωριό Σάπαρα Κεντέντζι.

Ο γηραιότερος της φυλής, ονόματι Κίουτ, ήταν 155 ετών κατά το 1934 και θεωρούνταν ο μεγαλύτερος σε ηλικία άνθρωπος του κόσμου. Ο Κίουτ, μάλιστα, είχε τρεις γιους, των οποίων ο πρωτότοκος ήταν 108 ετών!

Η μακροβιότητα στη φυλή αυτή έμοιαζε να είναι κληρονομική, σύμφωνα με τις μελέτες των επιστημόνων.

Επιπλέον, μια άλλη οικογένεια των Αμπάζι αριθμούσε έντεκα μέλη, όλα μεγαλύτερα των εκατό χρόνων. Ο Κέζλα, όπως ονομαζόταν ο γηραιότερος της οικογένειάς του, ήταν 134 ετών.

Οι ειδικοί συμπέραναν πως ένας από τους λόγους της μακροβιότητας της φυλής Αμπάζι ήταν το γλυκό κλίμα του οροπεδίου του Καυκάσου, στο οποίο διαβίωνε η φυλή.

Οι υπεραιωνόβιοι της φυλής Αμπάζι του Καυκάσου είχαν εντυπωσιάσει τους επιστήμονες, οι οποίοι μελετούσαν σε βάθος τις συνθήκες ζωής των μελών της, προκειμένου να εντοπίσουν το μυστικό της μακροημέρευσης και της μακροζωίας.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 31/10/1934…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", στις 31/10/1934
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 31/10/1934
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments