Το ανατριχιαστικό μουσείο του Sir Arthur Conan Doyle…

Το ανατριχιαστικό μουσείο του Sir Arthur Conan Doyle…
0
(0)

Κατά τα τελευταία χρόνια της ζωής του, ο διάσημος και πολυγραφότατος Βρετανός συγγραφέας Sir Arthur Conan Doyle είχε επιδοθεί ολοκληρωτικά και μανιωδώς στον Πνευματισμό.

Sir Arthur Conan Doyle (22/05/1859 - 07/07/1930)
Sir Arthur Conan Doyle (22/05/1859 – 07/07/1930)

Μάλιστα, στο υπόγειο του περίφημου πνευματιστικού βιβλιοπωλείου του, ονόματι “The Psychic Bookshop”, είχε δημιουργήσει ένα μικρό, παράξενο μουσείο. Και ήταν, πράγματι, το πιο τρομερό και πιο ανατριχιαστικό μουσείο του κόσμου την εποχή εκείνη.

Το πνευματιστικό βιβλιοπωλείο του Sir Arthur Conan Doyle, "The Psychic Bookshop"
Το πνευματιστικό βιβλιοπωλείο του Sir Arthur Conan Doyle, “The Psychic Bookshop”

Στους τοίχους του κρέμονταν πολλά πνευματιστικά αναμνηστικά και αλλόκοτες φωτογραφίες. Μέσα σε ειδικές προθήκες υπήρχαν προστατευμένα διάφορα περίεργα αντικείμενα, τα οποία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Sir Arthur Conan Doyle, ανήκαν σε εξαϋλωμένες οντότητες από το Υπερπέραν, δηλαδή σε πνεύματα. Άλλωστε, κάθε εκδήλωση του μεταφυσικού μπορούσε να γίνει αντικείμενο συλλογής σε αυτό το παράδοξο μουσείο.

Το ωραιότερο απόκτημα της συλλογής του, κατά τον ίδιο τον Sir Arthur Conan Doyle, ήταν η φωτογραφία του έγκριτου Άγγλου επιστήμονα και μέλους της Βασιλικής Σχολής Χημείας, Sir William Crookes, ο οποίος είχε απαθανατιστεί στον φωτογραφικό φακό μαζί με την εκτοπλασματική μορφή της Katie King.

Η περίφημη φωτογραφία από τη συλλογή του Sir Arthur Conan Doyle, στην οποία διακρίνονται ο Sir William Crookes μαζί με την εκτοπλασματική μορφή της Katie King
Η περίφημη φωτογραφία από τη συλλογή του Sir Arthur Conan Doyle, στην οποία διακρίνονται ο Sir William Crookes μαζί με την εκτοπλασματική μορφή της Katie King

Το πνεύμα της Katie King είχε κληθεί από το πασίγνωστο μέντιουμ, Florence Cook, που σύχναζε στους πνευματιστικούς κύκλους της Αγγλίας και συνεργαζόταν στενά με τον Sir William Crookes, αλλά και άλλους επιφανείς πνευματιστές της εποχής.

Florence Cook (1856 - 1904)
Florence Cook (1856 – 1904)

Στο ανατριχιαστικό αυτό μουσείο του Sir Arthur Conan Doyle υπήρχαν φωτογραφίες φαντασμάτων, αλλά και τρομακτικές συλλογές κάθε εκδήλωσης του Υπερπέραν, που τραβούσαν σαν μαγνήτης όσους ενδιαφέρονταν για το ευρύ φάσμα του μεταφυσικού.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Η ΒΡΑΔΥΝΗ”, στις 17/04/1928…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Η ΒΡΑΔΥΝΗ", στις 17/04/1928
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Η ΒΡΑΔΥΝΗ”, στις 17/04/1928

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 0

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments