Έντονα τηλεκινητικά φαινόμενα στην Αθήνα, το 1937 (Μέρος Α)…

Έντονα τηλεκινητικά φαινόμενα στην Αθήνα, το 1937 (Μέρος Α)...
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Πρωτοφανή τηλεκινητικά φαινόμενα είχαν σημειωθεί από άυλες δυνάμεις της ανθρώπινης υπόστασης και ιδιαιτέρως ανάστατοι ήταν οι περίοικοι του τέρματος της οδού Χαριλάου Τρικούπη, οι οποίοι τα αντελήφθησαν.

Ο υπαίτιος για τα τηλεκινητικά φαινόμενα ήταν ένας ήσυχος, νεαρός εργάτης, ονόματι Σπύρος Κορόρης, ο οποίος δήλωνε και ο ίδιος εμβρόντητος από τα όσα του απέδιδαν. Η αποκάλυψη των υπερφυσικών δυνάμεων έγινε κατόπιν ενός γεγονότος, που εκδηλώθηκε σε βάρος ενός άλλου ανύποπτου ανθρώπου, του Π. Λιβανού.

Μια μέρα, ο εν λόγω Π. Λιβανός, ο οποίος εργαζόταν στο ηλεκτρολογικό εργαστήριο του κυρίου Σίμου, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 78, ξαπόσταινε μες στο κατάστημα, παίρνοντας έναν μεσημβρινό ύπνο. Ξαφνικά, ένιωσε να τον χτυπά κατακέφαλα ένα μικρό λιθάρι. Ξύπνησε απότομα και είδε τον Σπύρο Κορόρη να στέκεται δίπλα σ’ έναν πάγκο. Νομίζοντας ότι εκείνος είχε αστειευτεί μαζί του, του συνέστησε να καθίσει φρόνιμα και αποπειράθηκε να συνεχίσει τον ύπνο του.

Εν τούτοις, μετά από λίγη ώρα, δέχτηκε νέο καταιγισμό αντικειμένων. Έπεφταν πάνω στο κεφάλι του ρινίσματα από σίδηρο και κομμάτια ξύλων. Πάλι ο Κορόρης στεκόταν απέναντί του, αλλά αυτή τη φορά ο Λιβανός αντιλήφθηκε ότι ο άλλος, όπως φαινόταν από τη στάση του σώματός του, δεν κινούσε καν τα χέρια του! Τότε, από πού προέρχονταν όλα αυτά τα αντικείμενα, που τον στόχευαν;

Έτσι, το απόγευμα ο Λιβανός εξιστόρησε στον προϊστάμενό του τα καθέκαστα, μα δεν έγινε πιστευτός. Αντιθέτως, εισέπραξε χλεύη και ειρωνεία. Την επόμενη ημέρα, όμως, συνέβησαν χειρότερα. Έπεφταν βροχή μικρές πέτρες εναντίον των προθηκών του καταστήματος, εκ των οποίων δύο γυάλινες προθήκες κατακερματίστηκαν, προξενώντας έναν εκκωφαντικό κρότο.

Επειδή υπέθεσαν ότι επρόκειτο περί δολιοφθοράς, ειδοποιήθηκε το Ε’ Αστυνομικό Τμήμα Αθηνών και απεστάλησαν δύο όργανά του, ώστε να εξακριβωθούν τα αίτια της ζημίας. Τελικά, τίποτε σχετικό δεν αποκαλύφθηκε. Μα, ο λιθοβολισμός εξακολουθούσε και ήταν πραγματικό μυστήριο το από πού προέρχονταν οι πέτρες.

Διατάχθηκε, λοιπόν, να κλειστούν τα εξώφυλλα των προθηκών. Το φαινόμενο, όμως, επαναλήφθηκε και πάλι ισχυρότερο. Ξέσπασε ένας αλλόφρων ορυμαγδός, όπου διάφορα αντικείμενα του καταστήματος άρχισαν να ανυψώνονται και να πέφτουν πάνω στις προθήκες.

Οι αστυνομικοί, αδυνατώντας να διευκρινίσουν το μυστήριο, αποχώρησαν, συμβουλεύοντας τον κύριο Σίμο να φέρει έναν παπά να τελέσει αγιασμό, διότι κάποιο δαιμονικό πνεύμα κυκλοφορούσε μες στο κατάστημά του.

Αλλά ούτε και ο αγιασμός άλλαξε την κατάσταση, αφού, άλλωστε, δεν επρόκειτο περί δαιμονισμού. Τουναντίον, τα φαινόμενα πύκνωσαν. Μετακινούνταν πλέον βαριά σιδερένια εργαλεία, εξαρτήματα και καρέκλες. Μικρότερα αντικείμενα εκσφενδονίζονταν προς διάφορες κατευθύνσεις. Άρχισαν όλοι να ανησυχούν ακόμη περισσότερο για τα ανεξήγητα φαινόμενα, όταν εξακριβώθηκε ότι η άγρια και σφοδρή μετατόπιση αντικειμένων συνέβαινε τις στιγμές που ο Σπύρος Κορόρης ήταν πάντοτε παρών. Όταν αποχωρούσε, τα φαινόμενα κατέπαυαν.

Μόλις το συνειδητοποίησε αυτό ο κύριος Σίμος, αναγκάστηκε να απολύσει τον υπάλληλό του κι έτσι, βρήκε την ησυχία του μες στην επιχείρησή του.

Επομένως, ο απολυμένος Κορόρης υποχρεώθηκε να αναζητήσει αλλού εργασία, κατορθώνοντας να προσληφθεί σε ένα υαλοπωλείο. Αλλά κι εκεί, ενέσπειρε τον πανικό. Ανατινάσσονταν τα πάντα σε συγκεκριμένες ώρες και μόλις ο Κορόρης απομακρυνόταν, η ησυχία επανερχόταν.

Λίγες ημέρες αργότερα, επισκέφθηκε το ηλεκτρολογικό εργαστήριο, στο οποίο εργαζόταν παλαιότερα, σαν επισκέπτης. Μα, μόλις διάβηκε την είσοδό του, προκάλεσε εκ νέου μετακινήσεις και εκσφενδονισμούς διάφορων εξαρτημάτων και εργαλείων.

Με την περίεργη αυτή υπόθεση ασχολήθηκε η Εταιρία Ψυχικών Ερευνών και ιδίως, ο Πρόεδρός της Άγγελος Τανάγρας, αλλά και ο Διοικητής του Ε’ Αστυνομικού Τμήματος Αθηνών, Κ. Ποδότας.

Άγγελος Τανάγρας (07/03/1877 - 05/02/1971)
Άγγελος Τανάγρας (07/03/1877 – 05/02/1971)

Μάλιστα, ο τελευταίος, ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφους, απέφυγε να προβεί σε οποιαδήποτε ανακοίνωση. Εξέταζε την όλη υπόθεση σχολαστικά, προσπαθώντας να εξακριβώσει αν πράγματι συνέβησαν όσα λέγονταν στο κατάστημα του Σίμου ή επρόκειτο απλώς περί φαντασιώσεων και εύθυμων φημών.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ”, στις 25/06/1937…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ", στις 25/06/1937
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ”, στις 25/06/1937

Σχετικά άρθρα

Το στοιχειωμένο σπίτι της Αράχωβας… ...άκουγε ανεξήγητους κρότους και τριξίματα...
Α.Τ.Ι.Α. πάνω από τη Μυτιλήνη… ...το άγνωστο αντικείμενο κινήθηκε με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς τα βορειοδυτικά...
Υπερφυσικά φαινόμενα στα δάση της Κεντρικής Ευρώπης… Οι αυτόπτες μάρτυρες περιέγραφαν τον μέγα και ανεξιχνίαστο αυτόν λιθοβολισμό,...που ήταν πρωτοφανής σε δύναμη, σε θόρυβο και σε πυκνότητα , ως "ομοβροντία κατά τον...παγκόσμιο πόλεμο"...
Η μετεμψύχωση της Ραμκούλι… Τότε, η Ραμκούλι, χωρίς καμιά δυσκολία, ανέφερε ένα σωρό λεπτομέρειες και γεγονότα...από την προηγούμενη ζωή της. Ανάμεσα σε άλλα, είπε ότι δύο από τους τρεις γιους της...είχαν παντρευτεί και ανέφερε τα ονόματα των γυναικών τους...
Η εμφάνιση της Παναγίας, το 1941… Έξαφνα, από το βάθος του ναού ακούστηκε μια στεντόρεια φωνή, που φώναζε,...προκαλώντας ανατριχίλα στο ταλαιπωρημένο από τις κακουχίες του πολέμου ποίμνιο...
Ένας σκυλάνθρωπος στην Αθήνα το 1903… Περιέγραφε τον "σκυλάνθρωπο" ως κοντό, αλλά εύρωστο. Όλο το πρόσωπό του ήταν...καλυμμένο από μακριές, λεπτές και ξανθές τρίχες σαν μετάξι...
Ο μαύρος βρυκόλακας… Πράγματι, το 1860, όπως αναφέρουν τα παλιά χρονικά, ένας βρυκόλακας που έπινε το αίμα...νεαρών γυναικών τις νύχτες, είχε προκαλέσει σκηνές μαζικού πανικού και πάλι στο...ίδιο προάστιο της Αργεντινής...
Ιπτάμενα αντικείμενα πάνω από την Θεσσαλονίκη… Τα ιπτάμενα αντικείμενα, όπως ανέφερε, θεάθηκαν πάνω από την Θεσσαλονίκη, την...Δράμα και άλλες περιοχές της Μακεδονίας...
Το κορίτσι που ανυψώθηκε μυστηριωδώς, το 1977… Όλα γίνονταν σαν κάποια αόρατη δύναμη να την τραβούσε προς τα επάνω. Αυτή η δύναμη...που την ανύψωνε, η ίδια αόρατη δύναμη την άφησε στη συνέχεια...
Παύλος Σαντορίνης – Ο σπουδαίος επιστήμονας που εφηύρε το ραντάρ… Ο Παύλος Σαντορίνης, που ήταν ο εφευρέτης του "Ελληνικού Ραντάρ", του σημαντικού...αυτού μηχανήματος, που έβρισκε τον στόχο και στο πιο πυκνό σκοτάδι, εκλήθη...αυτοπροσώπως...
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Σχολιάστε το άρθρο

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.