Πειράματα βιντεοκλήσης, το 1936…

Πειράματα βιντεοκλήσης, το 1936...

Μεταξύ Λειψίας και Βερολίνου πραγματοποιήθηκαν στις αρχές Μαρτίου του 1936 συνταρακτικά πειράματα για την εποχή, που συνδύαζαν τηλέφωνο και τηλεόραση.

Επρόκειτο περί τηλεφώνων, τα οποία έφεραν δέκτη τηλεόρασης, χάρις στον οποίο εκείνος που δεχόταν την κλήση, έβλεπε πάνω σε μια μεταλλική πλάκα, τοποθετημένης μπροστά από το τηλέφωνο, την εικόνα εκείνου που τον καλούσε.

Πειράματα βιντεοκλήσης είχαν πραγματοποιηθεί κι έναν χρόνο νωρίτερα, αλλά σε μικρή απόσταση. Τη φορά εκείνη, όμως, η απόσταση επεκτάθηκε στα διακόσια χιλιόμετρα. Τα πειράματα κρίθηκαν επιτυχή και μάλιστα, στην αγορά της Λειψίας θα άρχιζαν, όπως λεγόταν, να πωλούνται τηλέφωνα με τηλεοπτικό δέκτη, στα οποία δεν παρίσταντο ανάγκη κεντρικού πομπού.

Έτσι, μόλις αυτός που δεχόταν την κλήση θα λάμβανε ακουστικά στα χέρια του, κατόπιν προσκλήσεως, η εικόνα εκείνου που τον καλούσε θα εμφανιζόταν ενώπιόν του.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 05/03/1936…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", στις 05/03/1936
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 05/03/1936
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments