Το πόλτεργκαϊστ του Καλαμακίου, το 1937…

Το πόλτεργκαϊστ του Καλαμακίου, το 1937…
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Το φθινόπωρο του 1937, έντονα τηλεκινητικά φαινόμενα ήρθαν στο φως στο Καλαμάκι Αττικής, στην οικία του εμπόρου της οδού Σταδίου, κυρίου Δρακοπούλου.

Τα φαινόμενα αυτά εκδηλώθηκαν στις αρχές Οκτωβρίου και παρουσίαζαν καταπληκτικές ομοιότητες με τα όσα περίεργα είχαν συμβεί δύο χρόνια νωρίτερα, στην οικία του Στρατηγού Διαμαντοπούλου, καθώς και τα δύο αυτά περιστατικά συνδέονταν άμεσα με τις νεαρές υπηρέτριες των εν λόγω κατοικιών.

Όταν, λοιπόν, ξεκίνησαν όλα αυτά τα ανεξήγητα στην οικία του εμπόρου στο Καλαμάκι, παρατηρήθηκε αρχικά ότι διάφορα ενδύματα, είδη ρουχισμού και επιπλώσεως φθείρονταν ποικιλοτρόπως, χωρίς καμία προφανή αιτία. Αρχικά, τα μέλη της οικογένειας υποπτεύθηκαν ότι οι ζημιές προκαλούνταν από απροσεξία της μικρής υπηρέτριας ή άλλου προσώπου της οικίας.

Μόλις, όμως, διαπιστώθηκε ότι, ενώ λαμβάνονταν διάφορα προφυλακτικά μέτρα, οι καταστροφές πολλαπλασιάζονταν, οι οικείοι αναστατώθηκαν και εξέφρασαν τις ανησυχίες και τους φόβους τους σε φιλικά τους άτομα.

Οι ζημιές κυρίως συνέβαιναν σε υφάσματα, τα οποία παρουσιάζονταν ψαλιδισμένα. Το παράξενο ήταν ότι κάποια απ’ αυτά φυλάσσονταν κλειδαμπαρωμένα σε σεντούκια και οι κλειδαριές τους δεν είχαν παραβιαστεί. Οι οπές, που σχηματίζονταν στα υφάσματα και στα ενδύματα, είχαν σχήμα κανονικότατο, ωσάν να τις δημιουργούσε κάποιος ενσυνείδητα και αυτό, φυσικά, αποδείκνυε εσκεμμένη ενέργεια.

Η οικογένεια Δρακοπούλου, απηυδισμένη από τις συνεχείς καταστροφές και από τον μυστηριώδη τρόπο που συνέβαιναν, έσπευσε να ειδοποιήσει την Αστυνομία Καλαμακίου, ενώ ταυτόχρονα απευθύνθηκε και στην Εταιρία Ψυχικών Ερευνών, για να επιλύσει το μυστήριο των δολιοφθορών, όπως τις θεωρούσε.

Άγγελος Τανάγρας (07/03/1877 - 05/02/1971)
Άγγελος Τανάγρας (07/03/1877 – 05/02/1971)

Ο Πρόεδρος της Εταιρίας, Άγγελος Τανάγρας, επισκέφτηκε το σπίτι του εμπόρου και έδωσε την πολυπόθητη λύση. Αποφάνθηκε ότι δεν επρόκειτο μόνο περί συνήθων τηλεκινητικών φαινομένων, τα οποία προξενούσε ασυνειδήτως η 16χρονη οικιακή βοηθός, Άννα Απέργη, η οποία και εργαζόταν τους τελευταίους μήνες στην οικία Δρακοπούλου.

Κατά σύστασιν του Άγγελου Τανάγρα, η μικρή υπηρέτρια απομακρύνθηκε από το σπίτι και θεωρείτο βέβαιο ότι οι ζημιές θα σταματούσαν και η ηρεμία θα αποκαθίστατο.

Ο Πρόεδρος της Εταιρίας Ψυχικών Ερευνών διατεινόταν ότι μερικά άτομα, τα οποία υπό την επίδρασιν της ήβης ή ψυχικών κλονισμών ή απλώς, μιας αναστάτωσης του οργανισμού τους, γίνονταν ραδιενεργά σώματα και πάθαιναν δυναμόλυση.

Έτσι, αντί αυτή η ραδιενέργεια του οργανισμού τους να ξεσπάσει σε νόσο, ψυχασθένεια ή υστερική κρίση, έβρισκε διέξοδο με τη δυναμόλυση, η οποία και ήταν η αιτία των λεγόμενων «στοιχειωμένων σπιτιών», που παρατηρούνταν μετά από ισχυρό ψυχικό σοκ, θανάτους προσφιλών προσώπων κλπ.

Επομένως, το κλονισμένο και ευπαθές άτομο ήταν ικανό να προκαλέσει πλέον τηλεκινητικά φαινόμενα, ακόμη και εν αγνοία του. Σημαντικό ρόλο έπαιζαν, βεβαίως, και τα ανομολόγητα, μύχια συναισθήματα, που φώλιαζαν στην ψυχή του δυναμόλυτου ατόμου απέναντι στους ανθρώπους που τον περιστοίχιζαν.

Για παράδειγμα, στην οικία της οικογένειας Δρακοπούλου, η οικοδέσποινα, που ήταν πιο αυστηρή και έθετε τους κανόνες στη νεαρή υπηρέτρια, ήταν εκείνη, που τελικά υπέστη τις περισσότερες καταστροφές στα προσωπικά της αντικείμενα, καθώς και πράγματα που ανήκαν στο παιδί της. Ήταν έκδηλο ότι η 16χρονη κοπέλα είχε στοχοποιήσει την κυρία του σπιτιού. Αντιθέτως, ποτέ δεν είχε πειραχτεί οτιδήποτε σχετιζόταν με τον οικοδεσπότη του σπιτιού, που ήταν συνήθως απών ή γενικά, δεν ανακατευόταν με τα θέματα, που είχαν να κάνουν με την οικιακή βοηθό τους.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ», στις 13/10/1937…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ", στις 13/10/1937
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ», στις 13/10/1937

Σχετικά άρθρα

Η θρυλική Δούκισσα της Πλακεντίας… Η περίφημη Δούκισσα της Πλακεντίας ονομαζόταν Σοφία και ήταν κόρη του Μαρκησίου...Francois Barbe Marbois. Είχε παντρευτεί τον πρωτότοκο γιο του Δούκα της Πλακεντίας Charles Francois...Lebrun, τον Anne Charles. Μα, ο ασυμβίβαστος χαρακτήρας της επέφερε τη συζυγική ρήξη και...έτσι, η Σοφία ξαναπήρε την ελευθερία της...
Το φάντασμα του Χάρτλπουλ… ...περιφερόταν στους διαδρόμους του κτιρίου, σπέρνοντας το δέος αλλά και τον...πανικό...
Το φάντασμα της Μεγάλης Αικατερίνης… Τη νύχτα της 3ης Νοεμβρίου του 1796, η νεαρή Κυρία των Τιμών της Αυτοκράτειρας της...Ρωσίας, Αικατερίνης της Μεγάλης, αγρυπνούσε στον προθάλαμο...
Όταν ο Αλέξανδρος ο Μέγας πέθανε… Όταν ο Αλέξανδρος ο Μέγας πέθανε, ο θάνατός του είχε συγκλονίσει ολόκληρη την...οικουμένη. Και για την πομπή και την είσοδο του περίφημου άρματός του...
Εμφάνιση νεκρού σε φιλμ… ... σε διάφορα σημεία του δωματίου παρουσιάστηκαν φωσφορίζουσες σφαίρες...
Α.Τ.Ι.Α. σχήματος «τηγανιού» στη Λέσβο, το 1954… Το μυστηριώδες πτητικό μηχάνημα έφερε μια ουρά, που έμοιαζε με τηγάνι και...εξέπεμπε λευκόχρυσες ακτίνες. Παρέμεινε ορατό για περισσότερο από τρία λεπτά...
Μικρά μυστικά μεγάλων ανδρών… Μεγάλοι στοχαστές και διανοούμενοι, ανάμεσά τους σπουδαίοι συγγραφείς και...ποιητές, των οποίων τα ονόματα παραμένουν διαχρονικά ανεξίτηλα στον κόσμο του...πνεύματος και των γραμμάτων, φαίνεται πως είχαν τις αδυναμίες τους και τις...προλήψεις τους...
Η καλόγρια που βγαίνει από τον πίνακα… Λένε ότι η καλόγρια αυτή έβγαινε κάθε βράδυ από την κορνίζα της και κτυπούσε...ελαφρά τις πόρτες των δωματίων...
Παράξενη σεληνιακή δραστηριότητα το 1905… Η παρατήρηση αυτή δεν άφησε στον Αμερικάνο Αστρονόμο καμία αμφιβολία ότι στο...μέρος εκείνο της Σελήνης είχε συμβεί έκρηξη ηφαιστείου. Ο Δρ. Pickering ήταν...
Το καταραμένο νησί… "Μην πειράξετε το νησί! Το έχει καταραστεί μία τσιγγάνα!"
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Σχολιάστε το άρθρο

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.