Το περίφημο Πόλτεργκαϊστ του Rosenheim…

Το περίφημο Πόλτεργκαϊστ του Rosenheim...

Τη δεκαετία του 1960, ο διακεκριμένος Καθηγητής της Παραψυχολογίας Hans Bender ισχυριζόταν πως υπάρχουν ανάμεσά μας ορισμένα άτομα, τα οποία μπορούν να εκπέμπουν ισχυρή ψυχική ενέργεια.

Hans Bender (05/02/1907 - 07/05/1991)
Hans Bender (05/02/1907 – 07/05/1991)

Μια ιδιαιτέρως χαρακτηριστική περίπτωση με την οποία ασχολήθηκε ήταν το περίφημο Πόλτεργκαϊστ του Rosenheim και αφορούσε στα φαινόμενα που απέρρεαν από μια νεαρή γυναίκα, η οποία εργαζόταν στο γραφείο του δικηγόρου Sigmund Adam στη Βαυαρία. Η 19χρονη Annemarie Schaberl, όπως αποδείχτηκε κατόπιν, είχε εξαιρετικές ψυχοκινητικές δυνάμεις.

Στο δικηγορικό αυτό γραφείο, λοιπόν, συνέβαιναν παράδοξα πράγματα. Συρτάρια άνοιγαν μόνα τους, ένα βαρύ ντουλάπι μετακινούνταν αυτοβούλως, κάδρα χτυπούσαν πάνω στους τοίχους με ορμή και τηλέφωνα κουδούνιζαν χωρίς να τα αγγίζει κανείς.

Η Annemarie Schaberl στο Rosenheim, το 1967
Η Annemarie Schaberl στο Rosenheim, το 1967

Μάλιστα, αρκετά από τα φαινόμενα αυτά απαθανατίστηκαν μέσω τηλεόρασης και καταγράφηκαν σε μαγνητόφωνο. Επίσης, κατά τη διάρκεια υστερικής κρίσης της γυναίκας, εξερράγησαν όλοι οι ηλεκτρικοί λαμπτήρες του δωματίου, ενώ τα τζάμια και οι πόρτες σείονταν και δονούνταν, λες και γινόταν σεισμός.

Για καλύτερη διακρίβωση των φαινομένων αυτών, το γραφείο απομονώθηκε ηλεκτρικώς και εξακριβώθηκε πως δεν υπήρχαν μαγνητικά μέσα που να επηρεάζουν.

Εφόσον, λοιπόν, αποκλείστηκε κάθε ενδεχόμενο απάτης ή άλλης επιρροής, οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως κάποια άγνωστη δύναμη ασκούνταν. Κι επειδή τα φαινόμενα αυτά λάμβαναν χώρα μόνο όταν η νεαρή γραμματέας βρισκόταν στο γραφείο, αποφασίστηκε να αξιολογηθεί η ποσότητα της μυστηριώδους αυτής ενέργειας.

Έτσι, διαπιστώθηκε ότι από τη νεαρή γυναίκα εκπεμπόταν μια τεράστια ψυχική δύναμη, που καταγραφόταν με βίαιες γραμμές στην ειδική συσκευή των επιστημόνων, η οποία είχε τοποθετηθεί στο δωμάτιο.

Συνεπώς, ήταν η πρώτη φορά που καταμετρήθηκε η ύπαρξη μιας ενέργειας πολύ διαφορετικής από τις γνωστές. Την ενέργεια αυτή ο Hans Bender την ονόμασε ψυχοκινητική.

Ο Γερμανός ειδήμων φρονούσε πως μεταξύ της ύλης και της ενέργειας υπάρχει μιας ασταθής ισορροπία με αμοιβαίες μετατροπές και επομένως, οι κινήσεις των άψυχων αντικειμένων μπορούν να πραγματοποιηθούν όχι μόνο με την αφή των αντικειμένων, αλλά και μέσω μιας αόρατης μηχανικής δύναμης, που αντιπροσωπεύει την ενέργεια.

Επιπλέον, υποστήριζε πως τα νευρικά ρεύματα, όταν μεγεθυνθούν κατάλληλα χάρις σε ειδικά όργανα, μπορούν να θέσουν σε κίνηση ένα μηχανικό αντικείμενο, το οποίο διαφορετικά θα παρέμενε ακίνητο.

Τέλος, κατέληγε πως η ψυχοκινητική ενέργεια είτε εκπέμπεται εκουσίως και αποκαλείται ηθελημένη τηλεκίνηση είτε προέρχεται από το υποσυνείδητο και εκφράζεται ενστικτωδώς.

Το περίφημο Πόλτεργκαϊστ του Rosenheim αποτέλεσε μια περίπτωση ενδελεχούς εμβάθυνσης στον χώρο της μυστηριώδους ψυχικής ενέργειας που μπορεί να εκπέμπεται από ορισμένα άτομα και αποσαφήνισε την έννοια της τηλεκίνησης.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 16/04/1969…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", στις 16/04/1969
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 16/04/1969
3.5 2 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments