Το περιστατικό της Βίλας Malaparte, στο Κάπρι, το 1954…

Το περιστατικό της Βίλας Malaparte, στο Κάπρι, το 1954...
0
(0)

Το 1954, οι ιπτάμενοι δίσκοι είχαν κατακλύσει την ιταλική χερσόνησο. Μάλιστα, ένας από αυτούς προσγειώθηκε, κατά τα φαινόμενα, στην ταράτσα της θαυμάσιας παραθαλάσσιας βίλας του γνωστού Ιταλού συγγραφέα, Curzio Malaparte, στο κοσμικό Capri.

Κούρτσιο Μαλαπάρτε (1898-1957)
Κούρτσιο Μαλαπάρτε (1898-1957)

Αυτός που έτυχε να παρατηρήσει πρώτος το περίεργο όχημα ήταν ο ζωγράφος Raffaele Castello, ο οποίος, αρχικά, εξαιτίας του συνεχούς βόμβου που άκουγε, νόμισε ότι επρόκειτο περί ελικοπτέρου και πλησίασε σε μικρή απόσταση, για να το διαπιστώσει. Τότε, εμβρόντητος από τεράστια έκπληξη, είδε να κατέρχονται από μια μυστηριώδη πτητική μηχανή τέσσερα βραχύσωμα όντα, τα οποία έφεραν χιτώνες και παρέμειναν για περίπου μισή ώρα δίπλα στον ιπτάμενο δίσκο τους.

Ραφαέλε Καστέλλο (1905 - 1969)
Ραφαέλε Καστέλλο (1905 – 1969)

Σύμφωνα με τα όσα αφηγήθηκε ο Ιταλός ζωγράφος, “είχε την εντύπωση ότι τα πλάσματα αυτά δε μιλούσαν ή μιλούσαν αρκετά χαμηλόφωνα, διότι από το σημείο που στεκόταν, δεν μπορούσε να αντιληφθεί κανέναν απολύτως ήχο. Μισή ώρα αργότερα, τα εξωγήινα όντα επιβιβάστηκαν στο όχημά τους, το οποίο εξέπεμπε αδιαλείπτως ακτίνες γαλάζιου χρώματος και μετά από λίγα δευτερόλεπτα, ο δίσκος ανυψώθηκε και εξαφανίστηκε, κατευθυνόμενος προς τη Σικελία”.

Βίλα Malaparte, Κάπρι, Ιταλία
Βίλα Malaparte, Κάπρι, Ιταλία

Αλλά το “όργιο” των ιπτάμενων δίσκων είχε πάρει μεγαλύτερες ακόμα διαστάσεις στη Γαλλία. Στην περιοχή του Saint-Cirq-Lalopie, δύο κάτοικοι παρατήρησαν σε μεγάλο ύψος δύο φωτεινές σφαίρες, που φαίνονταν συνδεδεμένες με μεταλλικό έλασμα.

Saint-Cirq-Lalopie, Γαλλία
Saint-Cirq-Lalopie, Γαλλία

Στο Bayeux της Νορμανδίας, ενώ πολλοί κάτοικοι έτρεχαν μέσα στους αγρούς, ακολουθώντας έναν ιπτάμενο δίσκο, ο οποίος εξέπεμπε λευκό και μαύρο καπνό, ένας αγρότης, ο οποίος δεν άφηνε απ’ τα μάτια του τον δίσκο, έπεσε μέσα σε έλος και παραλίγο να πνιγεί. Σώθηκε μόνο, επειδή οι σύντροφοί του εγκατέλειψαν τη χερσαία καταδίωξη του παράδοξου ουράνιου μηχανήματος και έσπευσαν σε βοήθειά του, κατορθώνοντας να σώσουν τη ζωή του.

Bayeux, Γαλλία
Bayeux, Γαλλία

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ”, στις 20/10/1954…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ", στις 20/10/1954
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ”, στις 20/10/1954

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 0

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments