Το περιστατικό της Βοστόνης, το 1954…

Το περιστατικό της Βοστόνης, το 1954...
0
(0)

Στις 31 Μαΐου του 1954, το πλήρωμα ενός αμερικανικού αεροπλάνου ήρθε αντιμέτωπο με ένα μυστηριώδες ιπτάμενο αντικείμενο λευκού χρώματος και σχήματος δίσκου.

Το περιστατικό έλαβε χώρα 16 χιλιόμετρα βόρεια της Βοστόνης. Ο Τσαρλς Κράτοβιλ, κυβερνήτης του αεροπλάνου, αφηγήθηκε ότι είδε αρχικά το αντικείμενο να κάνει ελιγμούς παράλληλα με το αεροπλάνο και κατόπιν εξαφανίστηκε μέσα στα σύννεφα.

“Τότε, ζήτησα από τον συγκυβερνήτη να παρατηρεί τον ορίζοντα. Λίγα λεπτά αργότερα, το αντικείμενο εμφανίστηκε ξανά. Το γεγονός αντιλήφθηκε και ο μηχανικός του αεροπλάνου. Επρόκειτο περί μιας διαφανούς σφαίρας, η οποία φαινόταν στον ορίζοντα σε μέγεθος μπάλας του μπάσκετ. Ειδοποιήθηκαν μέσω ασυρμάτου οκτώ υπάλληλοι του Αεροδρομίου της Βοστόνης και απάντησαν ότι έβλεπαν και αυτοί το αντικείμενο, καθώς και ότι είχαν ειδοποιήσει σχετικώς τις στρατιωτικές Αρχές”.

Ένα σμήνος αεριωθούμενων καταδιωκτικών απογειώθηκε προς διαπίστωση του περιστατικού, ενώ ο κυβερνήτης, ο συγκυβερνήτης και ο μηχανικός του αεροπλάνου παρακολουθούσαν την πτητική μηχανή επί δέκα λεπτά.

Το μυστηριώδες ιπτάμενο αντικείμενο βρισκόταν σε ύψος τριών περίπου μιλίων πάνω από τα καταδιωκτικά, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία έφτασαν σε ύψος 15.000 μέτρων. Τελικά, εξαφανίστηκε στον ορίζοντα.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 05/06/1954…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΜΠΡΟΣ", στις 05/06/1954
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 05/06/1954

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 0

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments