Φωτογράφιση μυστηριώδους ιπτάμενου αντικειμένου στο Μεξικό, το 1950…

Φωτογράφιση μυστηριώδους ιπτάμενου αντικειμένου στο Μεξικό, το 1950...

Στις 2 Μαρτίου του 1950, ο Διευθυντής του Αστεροσκοπείου της Πολιτείας Πουέμπλα του Μεξικού, Luis Enrique Erro, αποκάλυπτε ότι στις 2 Μαρτίου εκείνης της χρονιάς, είχε καταφέρει να φωτογραφίσει ένα παράδοξο αντικείμενο, το οποίο πιθανώς επρόκειτο περί ιπτάμενου δίσκου.

Luis Enrique Erro (07/01/1897 - 18/01/1955)
Luis Enrique Erro (07/01/1897 – 18/01/1955)

Σύμφωνα με τον Erro, το μυστηριώδες ιπτάμενο αντικείμενο ήταν απλώς ένα νέο αμυντικό όπλο εναντίον των μεγάλης ταχύτητας αεροπλάνων ή των πυραύλων, το οποίο δοκιμαζόταν. Ο Μεξικανός αστρονόμος επέδειξε την φωτογραφία, την οποία είχε λάβει μέσω της φωτογραφικής μηχανής, που ήταν εγκατεστημένη στο Αστεροσκοπείο. Επί του σκοτεινού νυχτερινού φόντου φαινόταν μια μεγάλη διαγώνια λευκή γραμμή, η οποία έδειχνε την τροχιά, την οποία διέγραψε το μυστηριώδες αντικείμενο.

Όπως σημειωνόταν, δεν ήταν δυνατό να επρόκειτο περί της διελεύσεως ενός αεροπλάνου, διότι τα φώτα των αεροπλάνων ήταν πολύ ασθενή για να αφήσουν τέτοια ίχνη, αλλά ούτε και περί δυσλειτουργίας της φωτογραφικής μηχανής. Η περίπτωση να επρόκειτο περί αερόλιθου είχε επίσης αποκλειστεί, καθώς θα είχε φωτογραφηθεί και από άλλα Αστεροσκοπεία. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο αερόλιθος θα έπρεπε να ήταν εξαιρετικά μεγάλων διαστάσεων.

Όπως ανέφερε ο εν λόγω αστρονόμος, αρκούσε να σκεφτεί κανείς ότι η άμυνα εναντίον υπερταχέων αεροπλάνων και πυραύλων, δηλαδή εναντίον επιθετικών μέσων, με τα οποία ένας ενδεχόμενος μελλοντικός πόλεμος θα ήταν δυνατόν τουλάχιστον να αρχίσει, απαιτούσε οπωσδήποτε ορισμένες χώρες να εφοδιαστούν με αυτόματα μέσα εναντίον τέτοιων ταχύτατων βλημάτων.

Συνεπώς, δεν αποκλειόταν να σκεφτεί κανείς, σύμφωνα με τον Luis Enrique Erro, ότι είχε ήδη αρχίσει να μελετάται ο τρόπος τοποθέτησης σε μέγα ύψος πολλών οργάνων, που θα ήταν αυτόματα και θα μπορούσαν να ελέγχονται από μακριά και τα οποία θα προορίζονταν για την καταστροφή των εχθρικών βλημάτων και αεροσκαφών.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 14/03/1950…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΜΠΡΟΣ", στις 14/03/1950
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 14/03/1950
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments