Προσγείωση ιπτάμενου αντικειμένου…

Προσγείωση ιπτάμενου αντικειμένου…

Τον Ιούλιο του 1965, οι εφημερίδες του Μπουένος Άιρες, στην Αργεντινή, ασχολήθηκαν με μία εντυπωσιακή περίπτωση εμφάνισης, αλλά και προσγείωσης, ενός αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενου αντικειμένου.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι είδε ένα άγνωστο αντικείμενο, το οποίο έφερε “τέσσερις χαλύβδινες προεκτάσεις, σαν πόδια”, στο κάτω μέρος του. Το αντικείμενο αυτό προσγειώθηκε στην ακτή Χόντα, της Ουρουγουάης, που βρίσκεται κοντά στις εκβολές του ποταμού Ρίο ντε λα Πλάτα.

Δορυφορική φωτογραφία του ποταμού Ρίο ντε λα Πλάτα
Δορυφορική φωτογραφία του ποταμού Ρίο ντε λα Πλάτα

Το παράξενο αντικείμενο, λίγα λεπτά μετά την προσγείωσή του, απογειώθηκε απότομα, εκπέμποντας μία εκτυφλωτική λάμψη. Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι το αντικείμενο ήταν κυκλικό, με πεπλατυσμένες ελλειψοειδείς προεκτάσεις.

Το περιστατικό αυτό προστέθηκε σε μία σειρά παρόμοιων περιστατικών που έλαβαν χώρα στον λατινοαμερικάνικο χώρο κατά τη διάρκεια του 1965. Δεκαπέντε ημέρες νωρίτερα του περιστατικού της Ουρουγουάης, Αργεντίνοι, Βρετανοί και Χιλιανοί επιστήμονες στην Ανταρκτική, αντιλήφθηκαν μυστηριώδη αντικείμενα να πετούν συνοδευόμενα από πρωτοφανείς ανωμαλίες στη λειτουργία των γεωμαγνητικών οργάνων των σταθμών.

Κέντρο παρακολούθησης του Εξωτερικού Διαστήματος της Καμπέρα, στην Αυστραλία
Κέντρο παρακολούθησης του Εξωτερικού Διαστήματος της Καμπέρα, στην Αυστραλία

Παρόμοιες πτήσεις αγνώστου ταυτότητας αντικειμένων, συνοδευόμενα από αντίστοιχα φαινόμενα, παρατηρήθηκαν πάνω από τις Αζόρες, όπου σταμάτησαν τα ηλεκτρομαγνητικά ρολόγια, καθώς επίσης και πάνω από το Κέντρο παρακολούθησης του Εξωτερικού Διαστήματος της Καμπέρα, στην Αυστραλία, όπου οι επιστήμονες δυσκολεύτηκαν πολύ στον εντοπισμό των σημάτων του δορυφόρου “Μάρινερ 4”.

Μάρινερ 4
Μάρινερ 4

Η είδηση αυτή δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 20/07/1965…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", στις 20/07/1965
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 20/07/1965
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments