Προσγείωση άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενου αντικειμένου σε χωριό της Γαλλίας, το 1957…

Προσγείωση άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενου αντικειμένου σε χωριό της Γαλλίας, το 1957...

Στις 16 Απριλίου του 1957, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδιδε από την Μπρινιόλ την είδηση ότι ένας ιπτάμενος δίσκος είχε προσγειωθεί επί γαλλικού εδάφους!

Δύο γυναίκες διαβεβαίωναν κατηγορηματικά ότι ένα μηχάνημα ελλειψοειδούς σχήματος είχε εμφανιστεί στις 15 Απριλίου εκείνης της χρονιάς, στις 15:00, σε απόσταση 800 μέτρων από το χωριό Βεν, το οποίο απέχει δέκα περίπου χιλιόμετρα ανατολικά της Μπρινιόλ.

Οι δύο αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού ανέφεραν ότι λίγο πριν αντιληφθούν το μηχάνημα, είχαν ακούσει έναν ισχυρό κρότο σιδηρικών. Κατόπιν, έπαψε κάθε θόρυβος και η μυστηριώδης πτητική μηχανή εμφανίστηκε, κινούμενη βραδέως, σε ύψος τριάντα περίπου μέτρων από την επιφάνεια του εδάφους.

Στη συνέχεια, το άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο προσγειώθηκε σε έναν χωματόδρομο, σε απόσταση πενήντα περίπου μέτρων από τις δύο εμβρόντητες γυναίκες. Λίγο αργότερα άρχισε να ανυψώνεται και εξαφανίστηκε ολοταχώς με κατεύθυνση προς τον νότο, με εκκωφαντικό θόρυβο.

Οι χωροφύλακες που ειδοποιήθηκαν, έσπευσαν επί τόπου, όπου διαπίστωσαν ότι η γη είχε πατηθεί στο σημείο που τους είχαν υποδείξει οι δύο μάρτυρες και διακρινόταν χαρακτηριστικά η επιφάνεια, την οποία χρησιμοποίησε το μηχάνημα για τη σύντομης διάρκειας προσγείωσή του.

Έπειτα από αυτά, αναμενόταν η επί τόπου άφιξη διάφορων πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της περιοχής.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 17/04/1957…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ", στις 17/04/1957
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 17/04/1957
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments