Φωτογράφιση Α.Τ.Ι.Α. στη Θεσσαλονίκη, τον Δεκέμβριο του 1973…

Φωτογράφιση Α.Τ.Ι.Α. στη Θεσσαλονίκη, τον Δεκέμβριο του 1973...

Τον Δεκέμβριο του 1973, ένα περίεργο αντικείμενο στον ουρανό φωτογραφήθηκε από μια ομάδα φοιτητών της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Λευκού Πύργου.

Το μυστηριώδες ιπτάμενο αντικείμενο αποτυπώθηκε στον φωτογραφικό φακό όλως τυχαίως, καθ’ όσον δεν είχε γίνει αντιληπτό δια γυμνού οφθαλμού. Μα, επισημάνθηκε ευκρινώς, μετά την εμφάνιση του φιλμ.

Η καθαρότητα του αντικειμένου, το οποίο είχε ένα εξαιρετικά συμμετρικό σχήμα, όπως εμφανιζόταν στη φωτογραφία, χαρακτηρίστηκε από τον Καθηγητή της Μετεωρολογίας Γ. Λιβαδά, ο οποίος ρωτήθηκε σχετικώς από τους φοιτητές του, ως “μία από τις καλύτερες ανά την υφήλιο στο είδος της”.

Κατά την άποψη του Καθηγητή, το φωτογραφηθέν ιπτάμενο αντικείμενο, πολύ πιθανόν να αποτελούσε ένα μετεωρολογικό φαινόμενο, καλούμενο στην επιστημονική ορολογία “Lenticularis”. Τα φαινόμενα αυτού του είδους είναι νέφη, σχήματος αμφίκυρτων φακών ή αμυγδάλων, συχνά πολύ επιμήκη και συνήθως, με σαφή περιγράμματα.

Το μετεωρολογικό φαινόμενο Lenticularis
Το μετεωρολογικό φαινόμενο Lenticularis

Η ομάδα των φοιτητών, αποτελούμενη από τον Αντ. Κοκκαλίδη, Βασ. Ασημακόπουλο, Ι. Βασιλείου και Αναστ. Τσώνη, κατόπιν σχολαστικής μελέτης των μετεωρολογικών στοιχείων της ημέρας, που τραβήχτηκε η εν λόγω φωτογραφία, δηλαδή στις 2 Δεκεμβρίου του 1973, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν επρόκειτο περί φαινομένου “Lenticularis”. Οι καιρικές συνθήκες, άλλωστε, δεν ευνοούσαν τον σχηματισμό τέτοιου μετεωρολογικού φαινομένου. Άρα, τι ήταν αυτός ο αινιγματικός σχηματισμός, που τόσο ευδιάκριτα είχε αποτυπωθεί στον φωτογραφικό φακό;

Έτσι, οι τέσσερις φοιτητές, αφού ανέτρεξαν στη σχετική βιβλιογραφία, ερεύνησαν διάφορες εκδοχές, μεταξύ των οποίων και την πιθανότητα να κατόρθωσαν να φωτογραφίσουν ένα Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο, προερχόμενο από άλλον πλανήτη!

Η φωτογραφία των τεσσάρων φοιτητών της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στην οποία φαίνεται το λευκό περίεργο αντικείμενο στην περιοχή του Λευκού Πύργου
Η φωτογραφία των τεσσάρων φοιτητών της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στην οποία φαίνεται το λευκό περίεργο αντικείμενο στην περιοχή του Λευκού Πύργου

Μάλιστα, επεκτείνοντας τους συλλογισμούς τους, οι τέσσερις φοιτητές ερεύνησαν το ενδεχόμενο η ενέργεια αυτή να αντιστοιχεί στη μάζα ενός διαστημόπλοιου ή ιπτάμενου δίσκου, στο πλαίσιο ότι συχνά, σε διάφορα σημεία της Γης, είχαν παρατηρηθεί παρόμοια μυστηριώδη ιπτάμενα αντικείμενα.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 28/12/2973…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", στις 28/12/1973
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 28/12/1973
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments