Το “ιπτάμενο τσιγάρο”…

Το "ιπτάμενο τσιγάρο"…

Οι κάτοικοι της Ρώμης αναστατώθηκαν τον Σεπτέμβριο του 1954, όταν ένα παράξενο αντικείμενο φάνηκε να διασχίζει τον απογευματινό ουρανό της “αιώνιας πόλης” στις 18 του ίδιου μήνα.

Οι περιγραφές μιλούσαν για ένα ιπτάμενο αντικείμενο, κοκκινωπού χρώματος και σχήματος που έμοιαζε με “τσιγάρο”. Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιστατικό έγινε αντιληπτό από χιλιάδες ανθρώπους, κάτοικοι της ιταλικής πρωτεύουσας.

Οι πρώτες εκτιμήσεις απέκλειαν το ενδεχόμενο ουρανίου σώματος. Αντιθέτως, όλοι μιλούσαν περί κάποιου αγνώστου τύπου αεροσκάφος.

Οι επιστήμονες που το παρακολουθούσαν από το παρατηρητήριο του Αστεροσκοπείου απέκλεισαν την πιθανότητα το αντικείμενο να ήταν μετεωρίτης. Η τροχιά του ήταν σε ύψος 1.500 μέτρων περίπου, πολύ πιο κάτω από το οπτικό πεδίο των τηλεσκοπίων.

Οι μετεωρίτες, οι οποίοι είναι λευκού χρώματος, δεν αφήνουν ίχνη καπνού. Το συγκεκριμένο άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο, κατέβηκε κατά 400 μέτρα και στη συνέχεια ανέβηκε πάλι, λαμβάνοντας οριζόντια θέση. Έπειτα από λίγο, χάθηκε στον ορίζοντα αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα με κατεύθυνση βορειοδυτική.

Το περιστατικό διήρκησε 40 λεπτά, από τις 16:45 μέχρι τις 18:28 και η τροχιά του παράξενου αντικειμένου έγινε επίσης αντιληπτή από ραντάρ.

Η είδηση δημοσιεύθηκε σε άρθρο της εφημερίδας “ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ”, στις 19/09/1954…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ", στις 19/09/1954
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ”, στις 19/09/1954
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments