Οι προφητείες του Νοστράδαμου για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο…

Οι προφητείες του Νοστράδαμου για τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο...

“Τετρακόσια χρόνια αφού γραφτούν αυτά τα λόγια, η Άρκτος και ο Αετός θα μισούν ο ένας τον άλλον. Ο Αετός θα πασχίζει με κόπο και οι κεραυνοί του θα καταδιώκουν την Άρκτο, που θα κρύβεται μέσα στα χιόνια”.

Αυτά τα αινιγματικά λόγια έγραφε το καλοκαίρι του 1552 ένας Γάλλος διανοούμενος με γκρίζα γένια και μελαγχολικά, βαθυστόχαστα μάτια.

Ήταν ο Μισέλ ντε Νοστρεντάμ, που αργότερα έγινε γνωστός ως Νοστράδαμος, ο πιο μορφωμένος άνθρωπος της εποχής του, ονομαστός ιατρός, φυσικός, φαρμακοποιός, φιλόσοφος και προφήτης.

Μισέλ ντε Νοστρεντάμ (14/12/1503 - 02/07/1566)
Μισέλ ντε Νοστρεντάμ (14/12/1503 – 02/07/1566)

Ο Νοστράδαμος εξέδωσε το πρώτο βιβλίο του με έμμετρες προφητείες το 1555. Τα παράξενα τετράστιχά του μιλούσαν για τα μελλοντικά γεγονότα, για τον θάνατο βασιλιάδων που δεν είχαν ακόμα γεννηθεί, για πολέμους μεταξύ κρατών,που ακόμα δεν είχαν ιδρυθεί. Ανέφερε νέες εφευρέσεις, που τον 16ο αιώνα φάνταζαν αδιανόητες και εξωπραγματικές, για μελλοντικούς λιμούς, καταστροφές, επαναστάσεις και εκτελέσεις ηγεμόνων.

Τετράστιχο από τη συλλογή του Νοστράδαμου που εκδόθηκε στη Lyon το 1555
Τετράστιχο από τη συλλογή του Νοστράδαμου που εκδόθηκε στη Lyon το 1555

Για πολλές εκατονταετηρίδες, το τετράστιχο αυτό για τον Αετό και την Άρκτο έμενε ακατανόητο. Μα, το 1951 είχε γίνει αντιληπτό πως ο Νοστράδαμος αναφερόταν στον αμερικανικό Αετό και τη σοβιετική Άρκτο, που τότε μισούσαν ο ένας τον άλλον. Και ίσως οι κεραυνοί να ήταν μνεία στα πυρηνικά όπλα που διέθεταν οι δύο αυτές υπερδυνάμεις.

Ο Γάλλος σοφός έγραψε τις περίφημες προφητείες του σε ένα παράδοξο μείγμα γαλλικής, ελληνικής, λατινικής, αραβικής και εβραϊκής γλώσσας.

Οι αστρολόγοι ισχυρίζονταν ότι τις γνώσεις του για το μέλλον τις απέκτησε με τη μελέτη των άστρων, αλλά ο Νοστράδαμος το είχε αρνηθεί. “Έγραψα ό,τι σκεφτόμουν, ενώ βρισκόμουν σε κατάσταση υπνοβατικής έκστασης”, έλεγε στον γιο του. Στον πρόλογο της δεύτερης έκδοσης των προφητειών του σημείωνε: “Μακριά από μένα, όλοι εσείς οι αστρολόγοι, οι ανόητοι και τσαρλατάνοι…”

Μερικές φορές μεταχειριζόταν αναγραμματισμούς και αλληγορικές εκφράσεις. “Φοβούμαι την Εκκλησία και δεν μπορώ να δώσω πολλά ονόματα και χρονολογίες”. Η Καθολική Εκκλησία, πάντως, δεν αναγνώριζε το χάρισμα της πρόρρησης στους κοινούς ανθρώπους και για τον Νοστράδαμο υφείρπε η υποψία ότι είχε τάχα συνάψει “συμφωνία με τον Άρχοντα του Σκότους”.

Δια τούτο, μετά τον θάνατό του, οι εκκλησιαστικές Αρχές διέταξαν να ταφεί κατά το ήμισυ εντός και κατά το άλλο ήμισυ εκτός του περιβόλου της εκκλησίας της Salon de Provence. Αργότερα, το 1781, ένα παπικό δικαστήριο καταδίκασε επισήμως και κατηγορηματικώς τα βιβλία του.

Δύο προφητείες συντέλεσαν στο να αναγνωριστεί ο Νοστράδαμος, ενώ ζούσε ακόμη, ως “ο άνθρωπος που προβλέπει το μέλλον”.

Βασιλιάς Ερρίκος ο 2ος (31/03/1519 - 10/07/1559)
Βασιλιάς Ερρίκος ο 2ος (31/03/1519 – 10/07/1559)

Στο πρώτο βιβλίο των τετράστιχων, που εκδόθηκε στη Λυών το 1555, προείπε τον θάνατο του Βασιλιά της Γαλλίας Ερρίκου του Β’. Κατά τον Νοστράδαμο, ο Βασιλιάς θα πέθαινε “σ’ ένα μέρος, που θα έμοιαζε με πεδίο μάχης, κατά τη διάρκεια μονομαχίας, από δύο τραύματα, εκ των οποίων το ένα στο μάτι”.

Πράγματι, τέσσερα χρόνια μετά, το 1559, ο Ερρίκος ο Β’ έχασε τη ζωή του σε ένα τουρνουά. Κατά τη διάρκεια μιας φιλικής μονομαχίας, τραυματίστηκε θανάσιμα από ένα δόρυ, το οποίο εισχώρησε στο δεξί του μάτι και έπειτα στον λαιμό του.

Ο Επίσκοπος της Λυών, Κόμης ντε Τρεβίλ, παρέστη μάρτυρας της δεύτερης προφητείας του, την οποία ανέφερε και στον Πάπα της Ρώμης. Μια μέρα του Απριλίου του 1549, ο Νοστράδαμος επισκέφτηκε τον Επίσκοπο. Από ένα παράθυρο του πύργου, οι δύο άντρες είδαν στην αυλή δύο χοίρους, έναν μαύρο κι έναν άσπρο.

-Πείτε μου, τι θα συμβεί σε αυτούς τους δύο χοίρους; ρώτησε ο Επίσκοπος.

-Τον άσπρο θα τον φάμε και τον μαύρο θα τον φάει ένας λύκος, απάντησε ο Νοστράδαμος.

Τότε, ο Επίσκοπος κάλεσε τον μάγειρά του και τον διέταξε να σφάξει τον μαύρο χοίρο, να τον ψήσει και να τον σερβίρει στο τραπέζι, ώστε να διαψεύσει τον σοφό.

Όταν τελικά κάθισαν να φάνε, ο Επίσκοπος άρχισε να ειρωνεύεται την προφητεία. Αλλά ο Νοστράδαμος είπε ατάραχος:

-Τρώμε τον άσπρο χοίρο. Τον μαύρο τον έφαγε ο λύκος.

Έπειτα, κλήθηκε ο μάγειρας να δώσει τη λύση, ο οποίος ομολόγησε ότι ένας λύκος είχε μπει στο μαγειρείο και καταβρόχθισε το μεγαλύτερο μέρος του μαύρου χοίρου. Επειδή φοβήθηκε ο μάγειρας μήπως δυσαρεστήσει τον αφέντη του, έσφαξε τον άσπρο και τον ετοίμασε για δείπνο.

Μερικές φορές ο Νοστράδαμος γινόταν πολύ συγκεκριμένος. Για τη μεγάλη πυρκαγιά του Λονδίνου του 1666, που κατέκαιγε την πόλη για μέρες και προξένησε τεράστιες ζημιές, καταστρέφοντας, μάλιστα, και τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου, ο Γάλλος σοφός είχε προφητέψει:

“Το Λονδίνο θα καεί στα είκοσι επί τρία συν έξι. Ο παλιός Καθεδρικός Ναός θα πέσει και πολλά κτίρια θα καταστραφούν”.

Η μεγάλη πυρκαγιά του Λονδίνου του 1666, όπως απεικονίστηκε σε πίνακα άγνωστου καλλιτέχνη το 1675
Η μεγάλη πυρκαγιά του Λονδίνου του 1666, όπως απεικονίστηκε σε πίνακα άγνωστου καλλιτέχνη το 1675

Επίσης, έδωσε και την ακριβή χρονολογία της Γαλλικής Επανάστασης του 1789. Την ονόμασε “Άνοδο της Κομμούνας”, χρησιμοποιώντας τον όρο “Κομμούνα” δύο αιώνες προτού η λέξη αυτή γίνει συνώνυμη της Επανάστασης.

Επιπλέον, έδωσε το όνομα του Μεγάλου Ναπολέοντα με τον αναγραμματισμό “Πο Ναα Λορόν” (Ναπολόν ρουά, δηλαδή Ναπολέων Βασιλεύς). Τον είχε χαρακτηρίσει ως “Αυτοκράτορα που θα γεννηθεί κοντά στην Ιταλία” (ως γνωστόν ο Ναπολέων είχε γεννηθεί στην Κορσική) και που “από απλός στρατιώτης θα δημιουργήσει μια Αυτοκρατορία”.

Κάρολος Α' (19/11/1600 - 30/01/1649)
Κάρολος Α’ (19/11/1600 – 30/01/1649)

Προείπε την εκτέλεση του Καρόλου του Α’ της Αγγλίας και την άνοδο στην εξουσία του Κρόμγουελ. “Ο Σφετεριστής θα γίνει Προστάτης” έγραφε, χρησιμοποιώντας τα δύο ονόματα που έδιναν στον Κρόμγουελ οι εχθροί και οι φίλοι του.

Αλλά και πολλά από τα τελευταία γεγονότα είχε προβλέψει ο Νοστράδαμος. Στα τετράστιχά του αναφέρει τόσο τον Φράνκο, όσο και τον Χίτλερ. Για τον Φράνκο έλεγε πως “θα φύγει από την Ισπανία, αλλά θα επιστρέψει για να πολεμήσει. Θα διαλύσει το Κοινοβούλιο και ο πόλεμος θα ερημώσει τη χώρα”.

Ο Χίτλερ ονομάζεται στην προφητεία “Χίστερ”, αλλά τέτοιες αλλοιώσεις δεν είναι ασυνήθιστες στον Νοστράδαμο. Τα τετράστιχα που περιγράφουν τον “Χίστερ” και τη “Μείζονα Γερμανία”, την οποία έμελλε να δημιουργήσει, φαίνονται σήμερα σαν πιστή έκθεση των ιστορικών γεγονότων.

“Ένας αρχηγός της Μείζονος Γερμανίας που προσφέρει κακή υπηρεσία στην πατρίδα του, ο Χίστερ, θα καταλαμβάνει διαρκώς περισσότερα εδάφη. Ο Γερμανός αυτός δε σέβεται ούτε θεϊκό ούτε ανθρώπινο νόμο. Θα ενσωματώσει το Βέλγιο, την Ολλανδία και τη Βουλωνία. Η ανακωχή εξαπατά τον μεγάλο ηγέτη από την Αρμενία. Η Βιέννη και η Κολωνία θα υποστούν σφοδρή επίθεση”.

Κατά την εποχή του Νοστράδαμου, Αρμενία ονομαζόταν όλη η περιοχή νοτίως του Καυκάσου, Η “ανακωχή” του Χίτλερ πράγματι εξαπάτησε τον Στάλιν, που γεννήθηκε στην Τιφλίδα.

Στους στίχους του ομιλεί για τα πλήθη των εξόριστων, που φεύγουν από τη Γερμανία λόγω των διωγμών. Οι φυγάδες “θα δεχτούν πυρ εξ ουρανού”. Η Γερμανία και οι γείτονές της “θα πολεμήσουν για τους ουρανούς και την κυριαρχία των νεφών”, έλεγε τέσσερις αιώνες πριν την ανακάλυψη των πτητικών μηχανών.

Και προσθέτει το εξής καταπληκτικό: “Οι μηχανές του ιπτάμενου πυρός θα αναστατώσουν τους πολιορκούμενους”, εννοώντας τις βόμβες που έπεφταν από τα αεροπλάνα.

Σύμφωνα με τον Νοστράδαμο, ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, ο τρίτος “Αντίχριστος”, θα προκύψει από τον αποκαλούμενο “Ανατολίτη”.

“Αυτός θα αφήσει τον τόπο του και θα περάσει τα βουνά, για να δει τη Γαλλία. Θα περάσει ουρανούς, θάλασσες και χιόνια και θα χτυπήσει με το ρόπαλό του όλους. Οι προσπάθειες του Αετού θα είναι τεράστιες. Η θύρα προς τον ωκεανό θα ανοίξει. Η Κυβέρνηση της Αγγλίας θα τακτοποιηθεί και το Λονδίνο θα τρέμει εξαιτίας του ανοιχτού παραπετάσματος. Ο Αετός και ο Γρύπας θα πολεμήσουν τον Ανατολίτη, που γρήγορα, όμως, θα εκμηδενιστεί στη μάχη”.

Οι προφητείες του Νοστράδαμου είχαν κάνει τεράστια εντύπωση ακόμη και στον Χίτλερ, ο οποίος συχνά διάβαζε μια παλιά γερμανική μετάφραση του έργου του, η οποία χρονολογείται στο 1799. θα γέλασε, ίσως, όταν διάβασε το τετράστιχο που προέλεγε τον θάνατο του Χίτλερ “μέσα σ’ ένα σιδερένιο κλουβί”. Τελικώς, όμως, αποδείχτηκε ότι το αντιαεροπορικό καταφύγιο, που είχε κατασκευαστεί στα υπόγεια της Καγκελαρίας του Ράιχ στο Βερολίνο ήταν το “σιδερένιο κλουβί” για τον “Αρχηγό της Μείζονος Γερμανίας”.

Όταν ο Λαυρέντι Μπέρια πήγε στο Βερολίνο, για να ενεργήσει έρευνες για τον θάνατό του Χίτλερ στο κρησφύγετό του, κατέσχεσε από τη βιβλιοθήκη του τη γερμανική αυτή μετάφραση του Νοστράδαμου, αλλά και μια άλλη έκδοση του γαλλικού κειμένου, που είχε τυπωθεί στη Λυών το 1611. Τα βιβλία αυτά βρίσκονται πλέον στη Βιβλιοθήκη του Κρεμλίνου.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 16/12/1951…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΜΠΡΟΣ", στις 16/12/1951
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 16/12/1951

 

0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments