Η αναδυόμενη πύρινη σφαίρα στο ακρωτήριο Μαλέας, το 1893…

Η αναδυόμενη πύρινη σφαίρα στο ακρωτήριο Μαλέας, το 1893...

Ο Κυβερνήτης του αγγλικού ατμόπλοιου “Βρένιερ” κατέθεσε στο Λιμεναρχείο της Μελίτης ότι ενώ έπλεε στο ακρωτήριο του Μαλέα, στις 3 Μαρτίου του 1893, σε απόσταση 30 μιλίων από την ακτή, είδε ένα περίεργο φαινόμενο.

Ξαφνικά, εκσφενδονίστηκε από τον βυθό της θάλασσας μια πύρινη σφαίρα, που έμοιαζε σαν μεγάλη οβίδα κανονιού. Η πύρινη αυτή σφαίρα έπληξε το αγγλικό ατμόπλοιο στην πλώρη και προσγειώθηκε στο κατάστρωμα. Όμως, λόγω της θαλασσοταραχής που επικρατούσε στην περιοχή, το κατάστρωμα είχε συγκρατήσει νερά κι έτσι, η σφαίρα, μόλις ήρθε σε επαφή μαζί τους, κατασβέστηκε.

Το ατμόπλοιο δεν υπέστη κάποια βλάβη, αν και το αγγλικό σκαρί κλονίστηκε δυνατά για περίπου είκοσι δευτερόλεπτα.

Κατά τη γνώμη του Πλοιάρχου, το περίεργο τούτο φαινόμενο οφειλόταν κατά πάσα πιθανότητα σε έκρηξη υποθαλάσσιου ηφαιστείου και ίσως σχετιζόταν με τους σεισμούς της Ζακύνθου.

Η αναδυόμενη πύρινη σφαίρα στο ακρωτήριο Μαλέας είχε προβληματίσει τους ναυτικούς, καθώς κανένας δεν μπορούσε να πει με βεβαιότητα εάν όντως η σφαίρα είχε προέλθει από υποθαλάσσιο ηφαίστειο ή από κάτι άλλο παραδοξότερο.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΚΑΙΡΟΙ”, στις 08/03/1893…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΚΑΙΡΟΙ", στις 08/03/1893
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΚΑΙΡΟΙ”, στις 08/03/1893
5 1 ψήφος
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments