Μεγάλη πύρινη σφαίρα πάνω από το Μπάφαλο των ΗΠΑ, το 1949…

Μεγάλη πύρινη σφαίρα πάνω από το Μπάφαλο των ΗΠΑ, το 1949...
0
(0)

Το απόγευμα της 26ης Οκτωβρίου του 1949, ένα περίεργο ουράνιο φαινόμενο παρατηρήθηκε πάνω από την πόλη του Μπάφαλο των ΗΠΑ. Το φαινόμενο περιγραφόταν από μερίδα αυτοπτών μαρτύρων ως “μια μεγάλη πύρινη σφαίρα πράσινου χρώματος”, ενώ άλλοι το περιέγραφαν ως “τεράστιο πύραυλο” και υπήρξαν κι άλλοι αυτόπτες μάρτυρες που το περιέγραφαν ως “μεγάλη κυανή φλόγα”.

Κανείς δε γνώριζε περί τίνος επρόκειτο, διότι οι περιγραφές του φαινομένου διέφεραν μεταξύ τους. Εν τούτοις, ήταν το τρίτο παρόμοιο φαινόμενο που σημειώθηκε στην περιοχή μέσα σε διάστημα ενός μηνός.

Στις 14 Οκτωβρίου, οι κάτοικοι της πόλης Οντάριο του Καναδά και του Μπάφαλο στις ΗΠΑ διέκριναν στον ουρανό ένα εκτυφλωτικό φως, το οποίο ήταν άλλοτε λευκό και άλλοτε γαλάζιο και το οποίο οι Καναδοί αστρονόμοι χαρακτήρισαν αργότερα ως “μετέωρο”.

Ως “μετέωρο” χαρακτηρίστηκε και το φαινόμενο της 26ης Οκτωβρίου του 1949 από τον Διευθυντή του Αστεροσκοπείου της Νέας Υόρκης.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 28/10/1949…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ", στις 28/10/1949
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 28/10/1949

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 0

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments