Η μυστηριώδης πτητική μηχανή που απασχόλησε τον Τύπο, το 1909…

Η μυστηριώδης πτητική μηχανή που απασχόλησε τον Τύπο, το 1909...

Τηλεγραφήματα που κατέφταναν από την Αμερική προς τον Ευρωπαϊκό Τύπο, τον Δεκέμβριο του 1909, έκαναν λόγο για την εμφάνιση ενός αεροπλάνου εντελώς διαφορετικού τύπου σε σχέση με τους γνωστούς τύπους αεροσκαφών εκείνης της εποχής. Το παράξενο αυτό αεροπλάνο έφερε ισχυρό προβολέα, που το καθιστούσε ορατό από μεγάλη απόσταση.

Η μυστηριώδης πτητική μηχανή προσέλκυσε την προσοχή των διαβατών, καθώς πετούσε επί περίπου τρεις ώρες σε ύψος 50-100 μέτρων, διαγράφοντας ελιγμούς πάνω από τις πόλεις Worcester, Spencer και Marlborough της Πολιτείας της Μασαχουσέτης.

Αυτό που προκάλεσε ζωηρή εντύπωση ήταν ότι η άγνωστη πτητική μηχανή εκτελούσε δύσκολους ελιγμούς εν μέσω χιονοπτώσεως και ισχυρών ανέμων. Οι μάρτυρες του περιστατικού βεβαίωναν ότι στην παράδοξη πτητική μηχανή επέβαιναν τρία άτομα.

Wallace Tillinghast (05/09/1872 - 25/11/1930)
Wallace Tillinghast (05/09/1872 – 25/11/1930)

Αρχικά, θεωρήθηκε ότι το παράξενο αεροπλάνο ήταν εφεύρεση ενός πλούσιου επιχειρηματία από το Worcester της Μασαχουσέτης, ονόματι Wallace Tillinghast, ο οποίος ισχυριζόταν ότι είχε πραγματοποιήσει πτήση από τη Βοστόνη στη Νέα Υόρκη με τη νέου τύπου πτητική μηχανή. Επειδή, όμως, δεν παρείχε αποδείξεις προς απόδειξη των λεγομένων του, το θέμα αμφισβητήθηκε εντόνως από πλευράς Τύπου.

Ο Tillinghast, ο οποίος ουδέποτε παρουσίασε την “εφεύρεσή” του προς απάντηση στους επικριτές του, δήλωνε ότι μόλις τελειοποιούσε το περίεργο αεροπλάνο του, θα επιχειρούσε πτήση μακράς αποστάσεως, συνοδευόμενος από δύο μηχανικούς του.

Ωστόσο, οι κάτοικοι της Μασαχουσέτης διέκριναν στον ουρανό ένα μυστηριώδες ιπτάμενο αντικείμενο. Αυτό ήταν ένα γεγονός, που δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν. Τι ήταν άραγε αυτό που είδαν; Παραμένει αδιευκρίνιστο…

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΚΑΙΡΟΙ”, στις 20/12/1909…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΚΑΙΡΟΙ", στις 20/12/1909
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΚΑΙΡΟΙ”, στις 20/12/1909
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments