Η μυστηριώδης ηλεκτρομαγνητική θύελλα που σάρωσε την Αγγλία, το 1909…

Η μυστηριώδης ηλεκτρομαγνητική θύελλα που σάρωσε την Αγγλία, το 1909...

Ένα εντελώς περίεργο φαινόμενο παρατηρήθηκε κατά τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, στις 18 Σεπτεμβρίου του 1909, στην Αγγλία. Όλα τα τηλεγραφεία της χώρας είχαν παραλύσει αιφνιδίως και ανεξηγήτως και μάταια προσπαθούσαν να χρησιμοποιήσουν τα μηχανήματά τους οι τηλεγραφικοί υπάλληλοι.

Το ηλεκτρικό ρεύμα δε λειτουργούσε εξαιτίας της επίδρασης κάποιας άλλης ηλεκτρομαγνητικής δύναμης, η παραγωγή της οποίας είχε άγνωστη πηγή. Μάλιστα, για πολλές ώρες είχε καταστεί αδύνατη η μεταβίβαση τηλεγραφημάτων.

Οι λόγοι του παράδοξου τούτου φαινομένου μελετήθηκαν από τους ειδικούς, οι οποίοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πιθανόν είχε ενσκήψει στην περιοχή κάποια παράξενη και ισχυρή μαγνητική θύελλα, η οποία διήρκεσε για εννέα ώρες.

Η μυστηριώδης αυτή ηλεκτρομαγνητική θύελλα, που σάρωσε την Αγγλία, ήταν σιωπηλή και αθέατη και, σύμφωνα με τους επιστήμονες της εποχής εκείνης, παρήγαγε ρεύμα δυνάμεως απείρως ισχυρότερης από αυτήν που χρησιμοποιούσαν οι τηλεγραφικές γραμμές της χώρας.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΚΑΙΡΟΙ”, στις 22/09/1909…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΚΑΙΡΟΙ", στις 22/09/1909
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΚΑΙΡΟΙ”, στις 22/09/1909
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments