Συντριβή Α.Τ.Ι.Α. στη Μοντάνα των ΗΠΑ, το 1947…

Συντριβή Α.Τ.Ι.Α. στη Μοντάνα των ΗΠΑ, το 1947...

Στις 7 Ιουλίου 1947, ένας πιλότος στο Bozeman της Μοντάνα των ΗΠΑ εκτελούσε πτήση, με σκοπό τη λήψη φωτογραφιών για χαρτογραφική χρήση.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης και ενώ βρισκόταν σε ύψος 9700 μέτρων, συνάντησε ένα άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο, το οποίο, όπως ο ίδιος αργότερα περιέγραψε, έμοιαζε με “ιπτάμενο γιο-γιο”. Λόγω της μικρής απόστασης που τον χώριζε από το άγνωστο αντικείμενο, περίπου 90 μέτρα, μπόρεσε να διακρίνει ότι το χρώμα της άγνωστης πτητικής μηχανής ήταν γκριζωπό, είχε σχήμα οστράκου και η οροφή του ήταν κατασκευασμένη από άθραυστο κρύσταλλο.

Ο πιλότος είχε αναπτύξει ταχύτητα 590 χιλιομέτρων την ώρα και προσπάθησε ν’ αποφύγει τη σύγκρουση με το μυστηριώδες αντικείμενο, αλλά εκείνο μπλέχτηκε στη δίνη της περιστροφικής κίνησης του έλικα του αεροπλάνου και διασπάστηκε σε δύο τμήματα. Στη συνέχεια, η μυστηριώδης πτητική μηχανή κατέπεσε σε κάποιο σημείο της οροσειράς Μάντισον.

Το άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο είχε διάμετρο 4,5 μέτρων και πάχος περίπου 1,5 μέτρο. Ο πιλότος, που προσπαθούσε να διασώσει το αεροπλάνο του, δεν μπόρεσε να διαπιστώσει το ακριβές σημείο της πτώσης του άγνωστου ιπτάμενου αντικειμένου. Ομοίως και ο φωτογράφος που τον συνόδευε, δεν κατάφερε να φωτογραφίσει το “ιπτάμενο γιο-γιο”.

Όταν το αντικείμενο έπεσε στο έδαφος και συνετρίβη, ο πιλότος νόμισε προς στιγμή ότι είδε τα τεμάχιά του να περιστρέφονται “σαν όμιλος μικροσκοπικών μορίων που χόρευαν”.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 08/07/1947…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ", στις 08/07/1947
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 08/07/1947
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments