Οι προφητικές φωτογραφίες του μυστηριώδους Ιταλού μοναχού, που προμήνυαν μέχρι και τον θάνατο…

Οι προφητικές φωτογραφίες του μυστηριώδους Ιταλού μοναχού, που προμήνυαν μέχρι και τον θάνατο...
0
(0)

Το 1924, οι γαλλικές εφημερίδες έγραφαν ότι κοντά στη Φλωρεντία της Ιταλίας έκανε την εμφάνισή του ένας αινιγματικός καλόγερος με τη δύναμη ενός μάγου!

Επρόκειτο για έναν μοναχό, τον Ιωσήφ Μονάλτι, ο οποίος, με τη βοήθεια ενός μέντιουμ και μιας φωτογραφικής μηχανής, πραγματοποιούσε “φωτογραφικές προφητείες”. Δηλαδή, παρουσίαζε προφητικές φωτογραφίες, οι οποίες καταδείκνυαν στο ενδιαφερόμενο άτομο πώς θα φαινόταν μετά από πέντε, δέκα ή δεκαπέντε χρόνια και πού ακριβώς θα βρισκόταν τότε.

Η ιστορία του έμοιαζε με εκείνη του διαβόητου μάγου και αλχημιστή Καλιόστρο, ο οποίος είχε δείξει στη Μαρία Αντουανέττα τη λαιμητόμο, στην οποία έμελλε να τελειώσει τη ζωή της, δεκαπέντε χρόνια πριν βρει το τραγικό της τέλος.

Οι προφητικές φωτογραφίες του Ιταλού μοναχού εμφάνιζαν, όχι μόνο την όψη που θα είχε το άτομο με το πέρασμα των χρόνων, αλλά παρίσταναν και το ακριβές σημείο στο οποίο θα βρισκόταν την ίδια ώρα της ημέρας, μετά την παρέλευση του χρονικού διαστήματος το οποίο προέλεγε, δηλαδή μετά από πέντε, δέκα ή δεκαπέντε έτη.

Τι να συνέβαινε άραγε αν δεν εμφανιζόταν καμιά αποτύπωση στη φωτογραφική πλάκα; Αυτό, σύμφωνα με τον Ιταλό μοναχό, ήταν αναμφισβήτητο σημάδι ότι ο ενδιαφερόμενος δε θα ζούσε μετά το χρονικό διάστημα, που του προφήτευε ο Ιωσήφ Μονάλτι. Έτσι, ο μυστηριώδης μοναχός διατεινόταν ότι αν έκανε κανείς συχνά τέτοιους πειραματισμούς, θα ήταν σε θέση να προσδιορίσει και τον χρόνο θανάτου του.

Μάλιστα, σε μια περίπτωση, ένα κορίτσι δεν είχε λάβει φωτογραφία της για το 22ο έτος της ηλικίας της και αποκάλεσε τον μοναχό απατεώνα. Τότε, εκείνος προσπάθησε άλλη μια φορά να εμφανίσει τη φωτογραφία της, που τελικά έδειξε ένα μνήμα καλυμμένο με χλόη. Τη νεαρή κοπέλα την περιέλουσε κρύος ιδρώτας. Οι γονείς της, στους οποίους ανέφερε τα πάντα με λεπτομέρειες, άσκησαν μήνυση κατά του μυστηριώδους μοναχού, ο οποίος, όμως, εξαφανίστηκε, προκειμένου να γλιτώσει από τη δικαστική περιπέτεια.

Οι προφητικές φωτογραφίες του μυστηριώδους Ιταλού μοναχού, που προμήνυαν μέχρι και τον θάνατο, είχαν προβληματίσει τους ειδικούς που αναρωτιούνταν αν επρόκειτο για ένα διαπιστωμένο φαινόμενο ή για μια καλοδουλεμένη φενάκη.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 24/10/1924…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", στις 24/10/1924
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 24/10/1924

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 0

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments