Η μοναδική στον κόσμο περίπτωση μετεμψύχωσης της 9χρονης Shanti Devi…

Η μοναδική στον κόσμο περίπτωση μετεμψύχωσης της 9χρονης Shanti Devi…
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Η Shanti Devi αποτελεί ίσως την πιο συνταρακτική και πιο τεκμηριωμένη περίπτωση μετεμψύχωσης παγκοσμίως. Μάλιστα, ο ίδιος ο Mahatma Gandhi, που πληροφορήθηκε το αξιόλογο και πρωτοφανές αυτό στα χρονικά φαινόμενο, σύστησε μια επιτροπή, με σκοπό να ερευνήσει και να μελετήσει την περίπτωση της μικρής Shanti.

Η Shanti γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου του 1926 στο Δελχί της Ινδίας. Από την τρυφερή ηλικία των 3 μόλις ετών, είχε αρχίσει ήδη να μιλά στους δικούς της για την προηγούμενη ζωή της, δίνοντας ένα σωρό απίστευτες λεπτομέρειες και πληροφορίες.

Όταν έφτασε 9 ετών πλέον, εξέφρασε με μια πεισματική επιμονή τη ζωηρή επιθυμία να επισκεφτεί την πόλη Mathura, που βρισκόταν 145 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της ινδικής πρωτεύουσας, λέγοντας πως έπρεπε να συναντήσει εκεί τον σύζυγό της, έναν έμπορο ετοίμων ενδυμάτων.

Η μικρή επέμενε τόσο πολύ, ώστε οι γονείς της αποφάσισαν να ζητήσουν πληροφορίες για τον άνθρωπο εκείνο, τον οποίο η 9χρονη Shanti θεωρούσε σύζυγό της. Διαπίστωσαν κατάπληκτοι ότι όλες οι πληροφορίες που τους είχε δώσει η κόρη τους, ήταν απολύτως ακριβείς!

Αυτό, λοιπόν, τους κίνησε υπερβολικά το ενδιαφέρον κι έτσι, αισθάνθηκαν την ανάγκη να την υποβάλουν σε μια δοκιμασία. Κατόπιν συνεννόησης με τον φερόμενο ως σύζυγό της, της παρουσίασαν διάφορους συγγενείς του, τους οποίους κάλεσαν στο Δελχί και τους γνώρισαν στη μικρή. Αυτή τους αναγνώρισε αμέσως, τους αποκάλεσε με τα ονόματά τους και τους ανέφερε πολλά περιστατικά από τη ζωή τους.

Όταν τα έμαθε όλα αυτά ο φερόμενος σύζυγος, έσπευσε να έρθει στο Δελχί και εμφανίστηκε εντελώς απρόσμενα ενώπιόν της. Μόλις τον αντίκρισε το κορίτσι, ρίχτηκε στην αγκαλιά του, ξέσπασε σε λυγμούς και εξέφρασε την ανείπωτη χαρά της που τον ξαναέβλεπε επιτέλους. Στη συνέχεια, ικέτευσε να δει και τον γιο της, τον οποίο είχε γεννήσει κατά την προηγούμενη ζωή της. Τον αναγνώρισε ευθύς και αναλύθηκε σε δάκρυα συγκίνησης και ευδαιμονίας, προς απερίγραπτη έκπληξη όλων των παρευρισκομένων.

Όπως ισχυριζόταν η 9χρονη Shanti Devi, είχε γεννηθεί για πρώτη φορά το 1902 και ονομαζόταν Lugdi. Παντρεύτηκε στην ηλικία των 18 ετών και απέκτησε τον γιο της το 1925. Πέθανε στις 24 Οκτωβρίου του ίδιου έτους στην πόλη Agra, όπου είχε μεταβεί μαζί με τον έμπορο σύζυγό της και το ανήλικο παιδί τους.

Η 9χρονη Shanti Devi
Η 9χρονη Shanti Devi

Το κορίτσι έδωσε όλες τις λεπτομέρειες της ζωής της με τον Kedarnath Chaube, όπως ήταν το όνομα του άντρα της, ανέφερε διάφορα χαρακτηριστικά επεισόδια του βίου τους, τα οποία ήταν αδύνατο να τα γνωρίζει κάποιος άλλος πέρα από το ζευγάρι και γενικά, παρέσχε ακλόνητες αποδείξεις ότι ήταν παντρεμένη με αυτόν τον άνθρωπο «κατά την πρώτη της ζωή», όπως δήλωνε με πάθος.

Η παράδοξη αυτή ιστορία της μικρής Ινδής συγκλόνισε το Δελχί και αποφασίστηκε να υποβληθεί και σε μια ακόμα δοκιμασία.

Την οδήγησαν, λοιπόν, στην πόλη Mathura, την οποία δεν την είχε επισκεφτεί ποτέ σε τούτη τη «δεύτερη ζωή της». Εκεί, αναγνώρισε αμέσως στον σιδηροδρομικό σταθμό όλα τα φιλικά άτομα της οικογένειας του υποτιθέμενου συζύγου της και όλους τους συγγενείς του. Μάλιστα, έδειξε μεγάλη οικειότητα και τρυφερότητα στα πρόσωπά τους.

Κατόπιν, την ανέβασαν σε μια άμαξα, αφού προηγουμένως της έδεσαν τα μάτια και της είπαν να δώσει οδηγίες στον αμαξηλάτη για να τη μεταφέρει όπου ήθελε. Η Shanti υπέδειξε ακριβέστατα τον δρόμο, αναγνώρισε όλα τα μνημεία της πόλης και στο τέλος, σταμάτησε την άμαξα μπροστά σ’ ένα σπίτι και αναφώνησε:

«Να το σπίτι μας!»

Και πράγματι, αυτό ήταν το σπίτι του εμπόρου Kedarnath Chaube. Τότε, ένας ηλικιωμένος άντρας πρόβαλε από την πόρτα του σπιτιού και η μικρή, τραβώντας τον επίδεσμο από τα μάτια της, φώναξε:

«Αυτός είναι ο πεθερός μου, ο πατέρας του Kedarnath!» και ρίχτηκε στην αγκαλιά του φανερά συγκινημένη.

Η Shanti Devi δεν είχε καμιά απολύτως φυσική ομοιότητα με την αποθανούσα σύζυγο του εμπόρου. Η φωνή της, όμως, ο χαρακτήρας της και οι χειρονομίες της ήταν απαράλλακτα όμοια με εκείνα της νεκρής του γυναίκας, που είχε χαθεί τόσο πρόωρα.

Ο Kedarnath δεν είχε πλέον καμιά αμφιβολία ότι η Shanti ήταν η νεκρή γυναίκα του, η οποία είχε μετεμψυχωθεί και επιθυμούσε να επιστρέψει στην πρώτη της οικογένεια.

Η μετεμψύχωση της Shanti Devi, η οποία αποτελούσε μια μοναδική περίπτωση στον κόσμο, επιβεβαιώθηκε και από τις ενδελεχείς και εις βάθος μελέτες που εκπόνησε η επιστημονική επιτροπή, η οποία είχε συσταθεί από τον ίδιο τον Mahatma Gandhi.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», στις 22/07/1936…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", στις 22/07/1936
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», στις 22/07/1936

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων:

Σχετικά άρθρα

Μανδραγόρας, το φυτό των θαυμάτων και των θρύλων… Ο μανδραγόρας, το φυτό αυτό των θαυμάτων και των θρύλων, έχει τόσο πολύ εμποτίσει...τους λαούς με τις ξεχωριστές και πολύπλευρες ιδιότητές του...
Το μέγα μυστήριο της Τηλεπάθειας… Σύμφωνα με τον Άγγελο Τανάγρα, μια εξήγηση του φαινόμενου ήταν ότι η Μαρία...Καλογεροπούλου θα είχε αντιληφθεί την τοποθέτηση των μετοχών ασυνείδητα και η...μνήμη της, κατά τη διάρκεια του ύπνου, της επανέφερε την πληροφορία με τρόπο...συμβολικό...
Το πόλτεργκαϊστ του Nicklheim… Το περιστατικό του στοιχειωμένου σπιτιού στο Nicklheim, της πανέμορφης αυτής πόλης...της Κεντρικής Βαυαρίας, ήταν η αφορμή, που ούτε καν υποπτευόταν!
Το στοιχειωμένο σπίτι της οδού Μαυρομιχάλη, στην Αθήνα του 1913 (Μέρος Γ)… Εν τω μεταξύ, τον Γιώργο, τον μικρό γιο της οικογένειας, τον είχαν στείλει στο...σπίτι ενός θείου του, καθώς είχε υποστεί σοκ από όλα τα τρομακτικά και ανεξήγητα,...που διαδραματίζονταν στο στοιχειωμένο σπίτι της οδού Μαυρομιχάλη...
Τα φαντάσματα του Βασιλικού Οίκου της Σουηδίας… Οι δύο μετέωρες γυναίκες δεν άγγιζαν το έδαφος...
Καθηλωτική περιγραφή εξορκισμού από Αρχιεπίσκοπο, το 1909… Ο Αρχιεπίσκοπος Delalle της Νατάλης, στη Νότια Αφρική, διηγήθηκε μια φοβερή ιστορία...μιας νεαρής ιθαγενούς Ζουλού, η οποία κατείχετο...
Το αιώνιο αίνιγμα της μετεμψύχωσης… Για πολλά έτη, ο παγκοσμίου φήμης Αμερικανός επιστήμονας μελετούσε ενδελεχώς...περιπτώσεις που καταδείκνυαν μετενσάρκωση. Μια μητέρα, λόγου χάρη...
Η γυναίκα που δε γνώριζε τίποτε για μουσική και συνέθετε αριστουργήματα στον ύπνο της…... Η γυναίκα που δε γνώριζε τίποτε για μουσική και συνέθετε αριστουργήματα στον ύπνο...της, αποτέλεσε μέγα γεγονός στη Σερβία και πολλοί ήταν εκείνοι...
Το φάντασμα του καλόγηρου… Ο Επίσκοπος του Winchester, Samuel Wilberforce, είχε διηγηθεί στον συγγραφέα Charles George Harper ένα...καταπληκτικό περιστατικό, που του είχε συμβεί...
Το πνεύμα της Μεγάλης Αικατερίνης επικοινωνεί με Άγγλο πνευματιστή, το 1909… Το 1909, ο William Thomas Stead ισχυρίστηκε ότι δέχτηκε την επίσκεψη του πνεύματος της...Αικατερίνης της Μεγάλης, της Αυτοκράτειρας της Ρωσίας, η οποία είχε πεθάνει στις 17...Νοεμβρίου του 1796, από κολπική αιμορραγία...
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Σχολιάστε το άρθρο

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.