Συνταρακτική περίπτωση μετεμψύχωσης διδύμων…

Τζίλιαν και Τζένιφερ Πόλλοκ

Ένας 38χρονος Ινδός Καθηγητής Πανεπιστημίου, ο Hemendra Nath Banerjee, διεξήγαγε έρευνες σχετικά με την θεωρία της μετεμψύχωσης κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960.

Hemendra Nath Banerjee (1929-1985)
Hemendra Nath Banerjee (1929-1985)

Στα πλαίσιο των ερευνών του, είχε ξεκινήσει μία περιοδεία σε χώρες της Δύσης, με σκοπό την εξέταση περιπτώσεων ατόμων, τα οποία θυμούνταν λεπτομέρειες της “παρελθούσας ζωής” τους.

Κατά τις επισκέψεις του στη Φινλανδία, Γαλλία, Τουρκία, Σοβιετική Ένωση, Βιρμανία, Κεϋλάνη και άλλες χώρες, ο Δρ. Banerjee συνέλεξε άφθονο υλικό.

Το 1966 επισκέφτηκε την Αγγλία, όπου θα εξέταζε την περίπτωση των δίδυμων κοριτσιών του ζεύγους Πόλλοκ. Οι γονείς των παιδιών, ο Τζον και η Φλόρενς, ισχυρίζονταν ότι οι κόρες τους είχαν “επιστρέψει από τους νεκρούς”.

Το 1957, η Ζακλίν και η Τζόαν Πόλλοκ, δίδυμες κόρες του Τζον και της Φλόρενς, σκοτώθηκαν, όταν τις παρέσυρε αυτοκίνητο, του οποίου ο οδηγός έχασε τον έλεγχο. Οι συντετριμμένοι γονείς ζούσαν με την ελπίδα ότι σύντομα θα αποκτούσαν άλλα παιδιά.

Πράγματι, ένα χρόνο μετά, η Φλόρενς έμεινε έγκυος. Τον Οκτώβριο του 1958 γεννήθηκαν οι δίδυμες Τζίλιαν και Τζένιφερ!

Τζίλιαν και Τζένιφερ Πόλλοκ
Τζίλιαν και Τζένιφερ Πόλλοκ

Μέχρι τότε, ο Δρ. Banerjee είχε εξετάσει τριακόσια περίπου άτομα, τα οποία είχαν αναμνήσεις από μία άλλη ζωή και ήδη προσπαθούσε να εξάγει συμπεράσματα. Μεταξύ των περιπτώσεων αυτών, ήταν και αυτή του μικρού Ισμαήλ από τα Άδανα της Τουρκίας (το θέμα το έχουμε παρουσιάσει αναλυτικά σε άρθρο μας που μπορείτε να διαβάσετε εδώ).

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 13/04/1966…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ", στις 13/04/1966
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 13/04/1966
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments