Λεονόρα Πάιπερ – Το πανίσχυρο μέντιουμ του 19ου αιώνα…

Υπνωτιστική σεάνς. Πίνακας του Σουηδού ζωγράφου Richard Bergh, 1887
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Η Λεονόρα Πάιπερ, γεννημένη τον Ιούνιο του 1857, ήταν ένα διάσημο μέντιουμ, που μεσουρανούσε στην Αμερική στα τέλη του 19ου αιώνα. Η Πάιπερ αποτέλεσε το αντικείμενο ενδιαφέροντος και ερευνών τόσο των Αμερικανικών, όσο και των Βρετανικών ψυχικών ερευνητικών ενώσεων.

Λεονόρα Πάιπερ (27/06/1857 - 03/06/1950)
Λεονόρα Πάιπερ (27/06/1857 – 03/06/1950)

Η Πάιπερ είχε καταφέρει να αναστατώσει τον επιστημονικό κόσμο της Αγγλίας και της Αμερικής, καθώς όταν υποβαλλόταν σε υπνωτισμό, μπορούσε να προβεί σε αποκαλύψεις σχετικά με το τι σκέφτονταν όσοι την υπέβαλλαν σε πειράματα, αλλά μπορούσε επίσης να επικοινωνήσει και με τον κόσμο των πνευμάτων.

Ο Πολ Μπουρζέ, Γάλλος ψυχολόγος και σημαντικός συγγραφέας, αφού εξέτασε την Πάιπερ, εξέφρασε την απορία του και τον θαυμασμό του για την ακρίβεια των απαντήσεων που έλαβε από το μέντιουμ.

Πολ Μπουρζέ (02/09/1852 - 25/12/1935)
Πολ Μπουρζέ (02/09/1852 – 25/12/1935)

Αρχικά, οι δυνάμεις της Λεονόρα περιορίζονταν στο να αποκρυπτογραφεί τις σκέψεις των ανθρώπων. Αργότερα όμως, μετά από βαθύ υπνωτισμό, ισχυριζόταν ότι επικοινωνούσε με τις ψυχές των αποθανόντων.

Στο συμπέρασμα αυτό, άλλωστε, κατέληξαν και οι επιστήμονες της βαρυσήμαντης “Εταιρίας Ψυχικών Ερευνών” του Λονδίνου και της Αμερικής, αφού διεξήγαγαν πειράματα στην Πάιπερ για περισσότερα από επτά χρόνια, δηλώνοντας ότι η Λεονόρα ήταν ένα γνήσιο διάμεσο, που όντως επικοινωνούσε με τον κόσμο των πνευμάτων.

Το λογότυπο της "Εταιρίας Ψυχικών Ερευνών", που ιδρύθηκε το 1882
Το λογότυπο της “Εταιρίας Ψυχικών Ερευνών”, που ιδρύθηκε το 1882

Ανάμεσα στις στιβαρές επιστημονικές προσωπικότητες της εποχής από την Αγγλία και την Αμερική, ασχολήθηκαν επισταμένως μαζί της έως και ηθικολόγοι, ιατροί, καθηγητές φιλοσοφίας και ψυχολογίας. Κανείς τους δε μπορούσε να αποδώσει τη συμπεριφορά της σε τσαρλατανισμό. Ούτε και ο ίδιος ο Ρίτσαρντ Χόντγκσον, ο διασημότερος παραψυχολόγος και σκεπτικιστής του 19ου αιώνα, που είχε ξεσκεπάσει πολλούς απατεώνες και επιθυμούσε διακαώς να αποκαλύψει πως όλα όσα πρέσβευε η Πάιπερ, ήταν απάτη.

Η Λεονόρα Πάιπερ ήταν μια απλή Αμερικανίδα της μεσαίας τάξης, παντρεμένη και με παιδιά. Δεν είχε τίποτα το αγύρτικο. Τα μάτια της ήταν πάντοτε ανήσυχα και η φωνή της ήταν παραπονετική. Υπνωτιζόταν μόνη της, αφού κρατούσε το χέρι του ενδιαφερόμενου επισκέπτη.

Λεονόρα Πάιπερ
Λεονόρα Πάιπερ

Κάποια στιγμή, ο Τζορτζ Πέλχαμ, που ήταν 32 ετών, δικηγόρος της “Εταιρίας Ψυχικών Ερευνών” του Λονδίνου, είχε σταλεί στην Αμερική για δουλειά, αλλά έπεσε από το άλογο και σκοτώθηκε. Μετά από λίγες μέρες, ο Δρ. Ρίτσαρντ Χόντγκσον επισκέφτηκε την Πάιπερ, η οποία, σε κατάσταση βαθιάς ύπνωσης, του είπε: “Ο φίλος σας ο Τζορτζ Πέλχαμ θέλει κάτι να σας πει”.

Ρίτσαρντ Χόντγκσον (1855 – 1905)
Ρίτσαρντ Χόντγκσον (1855 – 1905)

Έκπληκτος ο Δρ. Χόντγκσον που η Πάιπερ εκστόμισε το όνομα του φίλου του, που ήταν αδύνατο να γνώριζε, της ζήτησε να του πει τι ήθελε ο νεκρός. Τότε, εκείνος, δια του στόματος του μέντιουμ, διηγήθηκε στον Δρ. Χόντγκσον ότι εφόσον είχε πεθάνει αιφνιδίως, είχε αφήσει κάποιες υποθέσεις του σε αταξία. Ιδίως μερικές επιστολές, λησμονημένες σε ένα συρτάρι του γραφείου του, τον ανησυχούσαν σφόδρα. Δεν ήθελε αυτές οι επιστολές να ανακαλυφθούν από την οικογένειά του, γι’ αυτό ζήτησε από τον Δρ. Χόντγκσον να αναχωρήσει πάραυτα σιδηροδρομικώς, ώστε να παραλάβει την αλληλογραφία.

Ο Χόντγκσον εξέλαβε τα λεγόμενά της ως κοροϊδία και αδιαφόρησε. Κι όμως, τις επόμενες κιόλας μέρες έλαβε μια επιστολή από τους γονείς του πρόσφατα αποθανόντος φίλου του, όπου ανάμεσα στα άλλα, τον πληροφορούσαν για τις επιστολές του γιου τους, που ανακάλυψαν στην κρυψώνα του γραφείου του.

Μιας και ο Δρ. Χόντγκσον την αμφισβητούσε πάντα, αποφάσισε να τη θέσει υπό αυστηρή επιτήρηση και την υπέδειξε, μάλιστα, στην αστυνομία, ώστε να εντοπίσει μήπως ο σύζυγός της συνεννοούνταν με τα διάφορα πρακτορεία. Όμως, η αστυνομία δεν ανακάλυψε τίποτα μεμπτό εις βάρος τους.

Έπειτα, Δρ. Χόντγκσον παρουσίασε στην υπνωτισμένη Πάιπερ μερικούς γνωστούς του, όπου ανάμεσά τους υπήρχαν και κάποιοι φίλοι του εκλιπόντος Τζορτζ Πέλχαμ, μα εκείνη τους αναγνώρισε αμέσως. Καλώντας το πνεύμα του, τους μετέφερε τα λόγια του: “Είμαι ο Τζορτζ. Δεν είμαι ακόμα σε κατάσταση να κάνω μεγάλα πράγματα. Ήμουν μες στο έρεβος. Στην αρχή, δε μπορούσα να διακρίνω τίποτα. Ήμουν ζαλισμένος και στενοχωρημένος. Αλλά, σε λίγο θα βρω έργο να πράξω…”

Υπνωτιστική σεάνς. Πίνακας του Σουηδού ζωγράφου Richard Bergh, 1887
Υπνωτιστική σεάνς. Πίνακας του Σουηδού ζωγράφου Richard Bergh, 1887

Εντέλει, ο Δρ. Χόντγκσον, έχοντας πλέον πεισθεί, προέβη στην εξής δήλωση: “Δύναται να υπάρξει επικοινωνία, έστω και μερική, με ανθρώπους που έχουν πεθάνει. Είμαι ήδη πεπεισμένος ότι αυτού του είδους η επικοινωνία υφίσταται και στην προκειμένη περίπτωση με την Λεονόρα Πάιπερ”.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΣΚΡΙΠ”, στις 22/11/1898…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΣΚΡΙΠ", στις 22/11/1898
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΣΚΡΙΠ”, στις 22/11/1898

Σχετικά άρθρα

Η μυστηριώδης τηλεκινητική υπηρέτρια, που συγκλόνισε τη Θάσο, το 1938… Τον Μάρτιο του 1938, ο Άγγελος Τανάγρας, Πρόεδρος της Εταιρίας Ψυχικών Ερευνών, είχε...μεταβεί στη Θάσο, όπου εξέταζε περίεργα και μυστηριώδη τηλεκινητικά φαινόμενα, τα...οποία συνέβαιναν το τελευταίο δίμηνο στο όμορφο αυτό νησί του Βορείου Αιγαίου,...αναστατώνοντας τους κατοίκους του...
Ο ερωτικός κόσμος των νεράιδων… Όλα σε αυτόν τον κόσμο είναι δημιουργημένα σε ανώτερες μορφές και ποιότητα...
Μαγεία και Δαιμονισμός… Ο 16ος αιώνας, εποχή τόσο σπουδαία για την αναγέννηση των τεχνών, των γραμμάτων και...της φιλοσοφίας, ήταν ταυτοχρόνως μια περίοδος, όπου οργίαζε η μαγεία,...δημιουργώντας μια εικόνα απίστευτης αντίθεσης...
Το φάντασμα του εργοστασίου… ...το φάντασμα μιας ωραιότατης γυναίκας, η οποία προχωρούσε προς το μέρος τους με...απλωμένα τα χέρια...
Το στοιχειωμένο σπίτι του Harry Houdini… Στις 31 Οκτωβρίου του 1926, ο μεγάλος μάγος Harry Houdini άφησε την τελευταία του πνοή στη...Νέα Υόρκη, σε ηλικία 52 ετών. Ο Βασιλιάς της Οφθαλμαπάτης...
Πνευματιστικά πειράματα, που σκόπευαν να αποδείξουν αν τα ζώα έχουν ψυχή… "Δεν πίστευα ότι οι άνθρωποι έχουν ψυχή, μέχρις ότου πείστηκα μέσω της μελέτης του...Πνευματισμού. Η αλήθεια, λοιπόν, αυτή επεκτείνεται και στα ζώα..."
Το Αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας παραδέχεται την ύπαρξη ιπτάμενων δίσκων… ...ορισμένα αντικείμενα, που έχουν παρατηρηθεί στον αμερικανικό ουρανό, οδηγούνται...από λογικά όντα...
Στοιχειωμένοι πύργοι… Μερικοί χωρικοί υποστήριζαν ότι είδαν να βγαίνει από τον παραπλήσιο ποταμό Windrush...ένα πελώριο και τρομακτικό νερόφιδο, να τον κουβαλάει στη ράχη του και να τον...περνάει στην αντίπερα όχθη, όπου και εξαφανίστηκε ως δια μαγείας...
Το φάντασμα του Ναπολέοντα… Την επόμενη μέρα, ο Βοναπάρτης διευθέτησε όσες υποθέσεις είχε σε εκκρεμότητα και...φρόντισε να πράξει όσα τον συμβούλεψε ο παράξενος, νυχτερινός του επισκέπτης..
Το μέγα μυστήριο της Τηλεπάθειας… Σύμφωνα με τον Άγγελο Τανάγρα, μια εξήγηση του φαινόμενου ήταν ότι η Μαρία...Καλογεροπούλου θα είχε αντιληφθεί την τοποθέτηση των μετοχών ασυνείδητα και η...μνήμη της, κατά τη διάρκεια του ύπνου, της επανέφερε την πληροφορία με τρόπο...συμβολικό...
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Σχολιάστε το άρθρο

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.