Η Μαγική Μούμια της Αλεξάνδρειας…

Η Μαγική Μούμια της Αλεξάνδρειας…
4
(1)

Το 1934, στη Διεθνή Έκθεση του Σικάγο, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ετοιμαζόταν να παρουσιαστεί ένα έκθεμα, που θα συγκέντρωνε επάνω του όλα τα βλέμματα της κοινής γνώμης. Επρόκειτο για την περίφημη “Μαγική Μούμια της Αλεξάνδρειας”, για την οποία λεγόταν ότι ήταν θαυματουργή.

Τη μούμια αυτή την είχε δώσει, σαράντα χρόνια νωρίτερα, μια εύπορη Βρετανίδα σε έναν έμπορο αρχαιοτήτων της Αλεξάνδρειας. Η γυναίκα ετοιμαζόταν να φύγει από την Αίγυπτο και να πάρει μαζί της τη μούμια, αλλά αντιμετώπισε μεγάλες δυσκολίες κατά τη μεταφορά της πίσω στην πατρίδα της και επομένως, αναγκάστηκε να την εγκαταλείψει.

Η μούμια ανήκε, σύμφωνα με τους ειδικούς, σε μια Αιγύπτια πριγκίπισσα, η οποία είχε ζήσει πριν από τέσσερις χιλιάδες χρόνια και πλέον.

Η “Μαγική Μούμια της Αλεξάνδρειας” είχε τη φήμη ότι είχε πραγματοποιήσει πολλές θαυματουργές θεραπείες. Μάλιστα, αρκετοί Βρετανοί στρατιώτες, που επέστρεψαν αλώβητοι στα σπίτια τους από τον πόλεμο, απέδιδαν τη σωτηρία τους και την επιβίωσή τους στο γεγονός ότι είχαν αγγίξει με τα χέρια τους την κάσα της μούμιας κι έτσι, εκείνη τους προστάτεψε από τα δεινά της μάχης.

Το χέρι της "Μαγικής Μούμιας της Αλεξάνδρειας", το οποίο εκτιθόταν στο Μουσείο Ψυχικών Ερευνών του Sir Arthur Conan Doyle, στο Westminster της Αγγλίας
Το χέρι της “Μαγικής Μούμιας της Αλεξάνδρειας”, το οποίο εκτιθόταν στο Μουσείο Ψυχικών Ερευνών του Sir Arthur Conan Doyle, στο Westminster της Αγγλίας

Ανάμεσα σε εκείνους που ισχυρίζονταν ότι θεραπεύθηκαν από την αρχαία Αιγύπτια πριγκίπισσα, ήταν και ένας άντρας σχεδόν ολότελα τυφλός, που ξαναβρήκε το φως του και δυο ετοιμοθάνατα παιδιά, που ο πατέρας τους είχε αγγίξει την κάσα της μούμιας, ικετεύοντάς την να τα σώσει από βέβαιο θάνατο.

Το χέρι της “Μαγικής Μούμιας της Αλεξάνδρειας”, το οποίο ο έμπορος αρχαιοτήτων είχε κόψει και πουλήσει, είχε βρεθεί να εκτίθεται για ένα μικρό χρονικό διάστημα στο Μουσείο Ψυχικών Ερευνών στο Westminster της Αγγλίας από τον διάσημο συγγραφέα και πνευματιστή, Sir Arthur Conan Doyle.

Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόυλ (22/05/1859 - 07/07/1930)
Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόυλ (22/05/1859 – 07/07/1930)

Το παράδοξο ήταν ότι, μολονότι το χέρι της μούμιας φυλασσόταν μέσα σε ένα μεταλλικό κιβώτιο, σε χαμηλή πάντοτε θερμοκρασία, ώστε να προφυλαχθεί από την αποσύνθεση, εκείνο παρέμενε ανεξήγητα θερμό, ωσάν να ανήκε σε ζωντανό άνθρωπο.

Οι επιστήμονες, πάντως, δεν κατόρθωσαν να εξηγήσουν με κανέναν τρόπο το μυστηριώδες αυτό φαινόμενο.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 30/08/1934…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", στις 30/08/1934
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 30/08/1934

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 4 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 1

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments