Πού βρίσκεται η έδρα της ψυχής;

Πού βρίσκεται η έδρα της ψυχής;

Ο Δόκτωρ James Papez, Καθηγητής της Νευροανατομίας στο Πανεπιστήμιο του Cornell των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ανακοίνωσε σε μια επιστημονική του διάλεξη ότι ανακάλυψε την έδρα των ψυχικών δυνάμεων του ανθρώπου.

James Papez (1883 - 1958)
James Papez (1883 – 1958)

Ο Δόκτωρ Papez ισχυρίστηκε ότι η έδρα της ψυχής βρίσκεται σε μια ομάδα κυττάρων, η οποία έχει το σχήμα δακτυλίου και εντοπίζεται στο μέσον του εγκεφάλου. Ο σχηματισμός αυτός βρίσκεται πλησίον του μέρους του εγκεφάλου, όπου οι αρχαίοι έθεταν την έδρα της ψυχής και αποτελείται από τρία μέρη. Το ένα από αυτό, ο υποθάλαμος, είναι ο κεντρικός σταθμός, όπου συγκεντρώνονται οι εντυπώσεις και από τον οποίο αναχωρούν οι εντολές προς τα νεύρα, με σκοπό την εκτέλεση διαφόρων κινήσεων και λειτουργιών.

Η βλάβη του υποθαλάμου έχει ως αποτέλεσμα τον λήθαργο, την υπνηλία, την απάθεια και την περιορισμένη οξύνοια, σύμφωνα με τον ελλόγιμο Καθηγητή. Τα άλλα δύο τμήματα του σχηματισμού αυτού, που ονομάστηκε Κύκλωμα του Papez προς τιμήν του σπουδαίου αυτού Νευροανατόμου, θεωρούνται δευτερεύοντα και εξυπηρετούν κυρίως τον υποθάλαμο.

Το Κύκλωμα του Papez
Το Κύκλωμα του Papez

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 11/02/1938…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", στις 11/02/1938
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 11/02/1938
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments