Το πολυθρύλητο πλοίο-φάντασμα «Baychimo»…

Το πολυθρύλητο πλοίο-φάντασμα "Baychimo"…
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Το πολυθρύλητο πλοίο-φάντασμα «Baychimo», ένα ατμόπλοιο 1.300 τόνων, περιφερόταν ακυβέρνητο και δίχως πλήρωμα στον Βόρειο Παγωμένο Ωκεανό.

Το πλοίο αυτό ανήκε στην εταιρία «Hudson’s Bay Company», η οποία το είχε αποστείλει στις βορειότερες και πλέον αφιλόξενες ακτές της Αμερικής και της Ασίας προς αγορά δερμάτων και γουναρικών από τους γηγενείς κυνηγούς.

Μια μέρα, ενώ το «Baychimo» έπλεε στον Βερίγγειο Πορθμό, έπεσε σε σφοδρή τρικυμία και το πλήρωμά του αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει. Την επόμενη ημέρα, το πλοίο εξαφανίστηκε από τον ορίζοντα και μερικούς μήνες αργότερα, οι Εσκιμώοι το εντόπισαν σε απόσταση εκατό περίπου μιλίων από το σημείο, στο οποίο είχε αρχικά εγκαταλειφθεί. Έτσι, επιβιβάστηκαν στο «Baychimo» και κατόρθωσαν να σώσουν ένα μέρος του πολύτιμου φορτίου του.

Το πλήρωμα του "Baychimo", βγάζοντας το φορτίο του πλοίου στην ακτή
Το πλήρωμα του «Baychimo», βγάζοντας το φορτίο του πλοίου στην ακτή

Μα, το πλοίο-φάντασμα και πάλι εξαφανίστηκε ανεξηγήτως, δημιουργώντας ένα σκοτεινό πέπλο μυστηρίου γύρω από το όνομά του, που έμελλε να χαραχτεί για πάντα στα δυσεπίλυτα αινίγματα της Ιστορίας.

Στις αρχές του 1938, έξι ολόκληρα χρόνια μετά την εξαφάνισή του, το πλοίο-φάντασμα εθεάθη εκ νέου στον Βόρειο Παγωμένο Ωκεανό εν μέσω πάγων, οι οποίοι είχαν διεύθυνση προς ανατολάς.

Η πλοιοκτήτρια εταιρία, η «Hudson’s Bay Company», στην οποία ανήκε το «Baychimo», απέστειλε τότε δύο μεγάλα αλιευτικά καράβια προς ανεύρεσή του, αλλά το πλοίο-φάντασμα και πάλι είχε χαθεί μυστηριωδώς.

Το πολυθρύλητο πλοίο-φάντασμα «Baychimo» αποτελούσε φόβητρο για τους ναυτικούς παγκοσμίως, που παρακαλούσαν να μην το συναντήσουν στη ρότα τους.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», στις 28/02/1938…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", στις 28/02/1938
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», στις 28/02/1938

Σχετικά άρθρα

Η υποχθόνια βοή στο Brooklyn της Νέας Υόρκης, που δεν εξηγήθηκε ποτέ… Ούτε οι Αρχές της Νέας Υόρκης, ούτε οι Αμερικανοί επιστήμονες κατόρθωσαν τελικά...να εξηγήσουν την τρομακτική υποχθόνια βοή, η οποία ακουγόταν να βρυχάται για...περισσότερες από δύο ώρες μέσα από το υπέδαφος του πολυπληθούς Brooklyn, τον...Ιανουάριο του 1939...
Ο βουνάνθρωπος… Ένας Γάλλος αεροπόρος, που έτυχε να περάσει δυο φορές με το αεροπλάνο του επάνω...από τη νότια Μικρά Ασία, παρατήρησε ένα αξιοπερίεργο και μοναδικό φαινόμενο.
Η γυναίκα που ακτινοβολούσε μυστηριωδώς… Το συμπέρασμα όλων αυτών ήταν ότι οι φωτοβολίες, που παρήχθησαν στο νοσοκομείο...του Pirano, ήταν μια αναμφισβήτητη πραγματικότητα, καθώς πλήθος ιατρών...
Τεράστιοι θαλάσσιοι πίδακες στα ανοιχτά της Ιταλίας… ...οι πίδακες ανέβλυζαν και εξαφανίζονταν επανηλημμένως...
Το αίνιγμα του «Μary Celeste»… Το μυστήριο παρέμεινε σκοτεινό μέχρι και σήμερα. Έχει περάσει περίπου ενάμιση...αιώνας από τις 4 Δεκεμβρίου του 1872, όπου ένα πλοίο-φάντασμα, το αμερικανικό "Mary Celeste"...βρέθηκε να πλέει ακυβέρνητο και εγκαταλελειμμένο ανοιχτά των Αζορών Νήσων, στον...Ατλαντικό ωκεανό.
Θρυλικά πλοία-φαντάσματα… Οι περιπτώσεις των περιφημότερων πλοίων-φαντασμάτων, που έχουν καταγραφεί στην...Ιστορία...
Το μυστηριώδες φωτοστέφανο του Βούδδα… Κάθε χρόνο, την άνοιξη, χιλιάδες προσκυνητές ανέρχονται στο βουνό, σε ύψος 4.000...μέτρων περίπου, για να δουν την "Δόξα του Βούδδα", όπως την ονομάζουν...
Η Σονάτα του Διαβόλου… Ο Ιταλός Giuseppe Tartini ήταν ένας από τους σπουδαιότερους συνθέτες της Μπαρόκ μουσικής,...αλλά και αριστοτέχνης βιολονίστας...
Ο Ρουμάνος βοσκός, που ισχυριζόταν ότι συνομιλούσε με τον Θεό, το 1936… Κατά τη διάρκεια του Μεσοπολέμου, ο Petrache Lupu, ένας ταπεινός κι ασήμαντος βοσκός από...το Maglavit της Ρουμανίας, ισχυριζόταν ότι έβλεπε θεϊκά οράματα...
Τραγικές ιστορίες πλοίων-φαντασμάτων… Στο Λονδίνο, την παγκόσμια πρωτεύουσα της ναυσιπλοΐας, υπήρχε ένα περίεργο έθιμο....Συνήθιζαν να αγγέλουν τον "θάνατο" κάθε πλοίου, σαν να επρόκειτο για ανθρώπινο...πλάσμα...
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Σχολιάστε το άρθρο

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.