Υπήρξαν άραγε Χόμπιτ στην Ουαλία;

Υπήρξαν άραγε Χόμπιτ στην Ουαλία;

Κατά την τρίτη χιλιετία π.Χ. στην Ουαλία έζησε μια φυλή εξαιρετικά μικρόσωμων ανθρώπων, ένα είδος πυγμαίων ή νάνων, που είχαν καλλιτεχνικό ταλέντο.

Την αποκάλυψη αυτή την έκανε ο Sir John Thomas, ένας διακεκριμένος ιατρός στη μικρή πόλη Llechryd της Ουαλίας. Η οικία του ιατρού βρισκόταν στις όχθες του ποταμού Teifi. Τη δεκαετία του 1920, εργάτες του κτήματός του ανακάλυψαν, κατά τη διάρκεια εκσκαφής προς θεμελίωση ενός τοίχου, αλλόκοτα αντικείμενα, που δεν μπορούσαν να τα εξηγήσουν. Αλλόκοτα και μικροσκοπικά!

Το Llechryd της Ουαλίας, το 1903
Το Llechryd της Ουαλίας, το 1903

Τα παράξενα αυτά μικροσκοπικά αντικείμενα, σύμφωνα με τη γνώμη των παλαιοντολόγων, ανήκαν στην τρίτη χιλιετία π.Χ. Ο Sir John Thomas εξακολούθησε τις έρευνές του και από τα ευρήματα, που ήρθαν στο φως του ουαλικού ουρανού, εξήχθη το συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι, οι οποίοι κατοικούσαν στην Ουαλία τη μακρινή εκείνη εποχή, ήταν ιδιαιτέρως βραχύσωμοι, ωσάν πυγμαίοι, των οποίων το ανάστημα δεν ξεπερνούσε το ένα μέτρο!

Πάντως, οι νάνοι εκείνοι ζωγράφιζαν σπουδαία, όπως αποδείκνυαν οι παραστάσεις κυνηγιού πάνω σε λίθινες επιφάνειες, που βρέθηκαν κατά τις ανασκαφές.

Έτσι, οι ουαλικοί μύθοι, γεμάτοι περίεργα πλάσματα και απίθανες ιστορίες, άρχισαν να αποκτούν σάρκα και οστά…

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 12/03/1938…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", στις 12/03/1938
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 12/03/1938
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments