Μυστηριώδες φαινόμενο στην Κοιλάδα των Βασιλέων, το 1935…

Μυστηριώδες φαινόμενο στην Κοιλάδα των Βασιλέων, το 1935…
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Ένα αρκετά περίεργο και δυσεξήγητο από επιστημονικής άποψης φαινόμενο παρατηρήθηκε στην Αίγυπτο, το οποίο σχετίστηκε αμέσως με τους τάφους των Φαραώ, που ανακαλύφθηκαν στην «Κοιλάδα των Βασιλέων», στο Λούξορ.

Ο άθικτος τάφος του Φαραώ Τουταγχαμών, που ήρθε στο φως το 1922 από την αρχαιολογική σκαπάνη του Howard Carter, υπό την πλούσια χορηγία και στενή επιμέλεια του επίμονου Άγγλου Λόρδου Carnarvon, αμέσως καλύφθηκε με έναν πυκνό ιστό μυστηρίου. Πολλοί αρχαιολόγοι έκαναν λόγο για την περίφημη «Κατάρα των Φαραώ» ευθύς εξαρχής, καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι, που με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, σχετίζονταν με τους τάφους της «Κοιλάδας των Βασιλέων» και τελικά, έχασαν τη ζωή τους μυστηριωδώς και ανεξηγήτως.

Howard Carter (09/05/1874 - 02/03/1939)
Howard Carter (09/05/1874 – 02/03/1939)

Το 1935, αρκετοί πιλότοι της «Imperial Airways», που εκτελούσαν πτήσεις μεταξύ Αιγύπτου και Σουδάν, ανέφεραν πολλάκις ότι, μόλις άρχιζε η εκκίνηση του ασυρμάτου του αεροσκάφους, λειτουργούσε κανονικά, αλλά, αιφνιδίως, ο ασύρματος έπαυε να λειτουργεί εντελώς, όταν το αεροπλάνο πετούσε πάνω από την «Κοιλάδα των Βασιλέων» στο Λούξορ, όπου βρισκόταν ο τάφος του Τουταγχαμών. Μα, μόλις οι πιλότοι έβγαιναν από τα όρια του Λούξορ, το μηχάνημα επανερχόταν στη φυσιολογική λειτουργία του.

Έτσι, τα αεροπλάνα, πάνω από την «Κοιλάδα των Βασιλέων», αποκόβονταν από κάθε είδους επικοινωνίας και γίνονταν ευάλωτα, προξενώντας τρομερή αγωνία και ανασφάλεια στους πιλότους και στο πλήρωμά τους.

Παρ’ όλες τις φιλότιμες προσπάθειες των καλύτερων μηχανικών και ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, που κλήθηκαν για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, δεν κατέστη εφικτό να δοθεί μια λύση στο μυστηριώδες αυτό φαινόμενο της άμεσης διακοπής της επικοινωνίας πάνω από τους τάφους των Φαραώ, αλλά ούτε και να εντοπιστεί η αιτία, που το προξενούσε.

Το μυστηριώδες αυτό φαινόμενο στην «Κοιλάδα των Βασιλέων» προκάλεσε πλήθος συζητήσεων για το τι θα μπορούσε να ήταν εκείνο το τόσο ισχυρό, που κατασιγούσε τους ασυρμάτους και κατέπαυε τις επικοινωνίες.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Η ΒΡΑΔΥΝΗ», στις 24/01/1935…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Η ΒΡΑΔΥΝΗ", στις 24/01/1935
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Η ΒΡΑΔΥΝΗ», στις 24/01/1935

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων:

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Σχολιάστε το άρθρο

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.