Μυστηριώδες ουράνιο φαινόμενο στο Μιλάνο, το 1968…

Μυστηριώδες ουράνιο φαινόμενο στο Μιλάνο, το 1968...
5
(1)

Αστρονόμοι και αστροφυσικοί αδυνατούσαν να εξηγήσουν ένα εξόχως περίεργο ουράνιο φαινόμενο, το οποίο σημειώθηκε στον ουρανό του Μιλάνου στις 18:20 της Πέμπτης 19 Δεκεμβρίου του 1968.

Επρόκειτο για την εμφάνιση μιας μυστηριώδους φωτεινής σφαίρας, τόσο υπέρλαμπρης, ώστε οι επιστήμονες δεν μπορούσαν να την χαρακτηρίσουν ως “ανακλώμενο φως”.

Στην αρχή, πολλοί πίστεψαν ότι επρόκειτο για έναν κομήτη εξαιρετικής φωτεινότητας ή ακόμη και για μια έκρηξη ενός μετεωρίτη τεράστιου μεγέθους. Αλλά, μετά από επισταμένη έρευνα, οι δύο υποθέσεις καταρρίφθηκαν.

Ο διαπρεπής Ιταλός Ακαδημαϊκός, αστρονόμος και μαθηματικός Francesco Zagar, Διευθυντής των Αστεροσκοπείων της Μπρέρα, του Μιλάνου και της Μεράτε, ο οποίος θεωρούνταν αυθεντία στον τομέα του, δήλωσε σχετικώς:

“Μολονότι επιβεβαιώνω το ανεξήγητο αυτό φαινόμενο, το οποίο εγώ ο ίδιος παρακολούθησα προσεχτικά από το Αστεροσκοπείο της Μπρέρα, δύναμαι εξίσου να διαβεβαιώσω ότι δεν πρόκειται για ένα αστρικό φαινόμενο: ούτε κομήτης ήταν, αλλά ούτε και μετεωρίτης. Και τούτο, διότι, πλην των άλλων αιτιών, το φαινόμενο είχε ασυνήθιστα και αφύσικα μεγάλη διάρκεια”.

Francesco Zagar (30/11/1900 - 17/02/1976)
Francesco Zagar (30/11/1900 – 17/02/1976)

Πράγματι, το μυστηριώδες ουράνιο φαινόμενο στο Μιλάνο διήρκεσε περισσότερο από μια ώρα, γεγονός που δικαίωνε πλήρως τις απόψεις του Ιταλού επιστήμονα, ο οποίος ιδού πώς το περιέγραψε:

“Είμαι κατηγορηματικός. Επρόκειτο περί ενός αινιγματικού ιπτάμενου αντικειμένου, το οποίο εμφανίστηκε σε δύο φάσεις. Κατά την πρώτη φάση, είχε προσλάβει τη μορφή ενός λαμπερού φωτοστέφανου, ενώ στη συνέχεια προσέλαβε την όψη βεντάλιας, με σαφώς διαγραφόμενο σχήμα.

Το παράδοξο φαινόμενο επιβεβαιώθηκε και από άλλα παρατηρητήρια της Ιταλίας, ενώ ζητήθηκε και από όλα τα ευρωπαϊκά και αμερικανικά αστεροσκοπεία να εκφέρουν τη γνώμη τους σχετικά με αυτό που συνέβη στο Μιλάνο.

Σημειώνω, επίσης, ότι το φαινόμενο παρατηρήθηκε προς την κατεύθυνση του Αστερισμού του Υδροχόου, κοντά στον πλανήτη Αφροδίτη, ο οποίος δύο βράδια νωρίτερα παρουσίαζε ιδιαίτερη φωτεινότητα.

Το μυστηριώδες αυτό ουράνιο φαινόμενο ακολουθεί πορεία προς τα δυτικά και πλέον, ο ρυθμός της κίνησής του είναι αργός. Πάντως, από τις παρατηρήσεις μας προκύπτει ότι πρόκειται για ένα αυτόφωτο ιπτάμενο αντικείμενο χρώματος πρασινοκίτρινου”.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 25/12/1968…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", στις 25/12/1968
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 25/12/1968

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 1

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments