Το φάντασμα του οδοντιάτρου…

Ο "παράξενος" κρατήρας...
5
(1)

Στις 09/02/1963, δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ” ένα άρθρο του Κ. Λόντου, Αντιπροέδρου του Συνδέσμου των “Φίλων της Μεταψυχικής”, με τίτλο “Το φάντασμα του οδοντιάτρου”.

Το άρθρο περιγράφει ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στις 10/10/1928, όταν μία νεαρή κοπέλα, η δεσποινίδα Μαρία Κιτάντη και ενώ περπατούσε επί της οδού Πατησίων, συνάντησε τον γνωστό της οδοντίατρο Ιωάννη Τσίγκρη.

Η Πατησίων, στα μέσα της δεκαετίας του 1920
Η Πατησίων, στα μέσα της δεκαετίας του 1920

Ξεκίνησαν μία φιλική κουβέντα, επί καθημερινών θεμάτων. Η κοπέλα ρώτησε τον γιατρό και εκείνος της απάντησε ότι πήγαινε σπίτι του για να δει τη μητέρα του, η οποία ήταν άρρωστη. Αφού της ζήτησε να μεταβιβάσει τους χαιρετισμούς του στους δικούς της και ιδιαίτερα στην αδελφή της Τασία, αποχωρίστηκαν.

Η κοπέλα, αφού επέστρεψε στο σπίτι της, ανέφερε τη συνάντηση που είχε με τον γιατρό στους δικούς της. Η αδελφή της, την κοίταξε με απορία και τη ρώτησε αν ήταν σίγουρη ότι συνάντησε τον γιατρό, αφού εκείνος, γεγονός που είχε δημοσιευθεί και στις εφημερίδες, είχε πεθάνει τέσσερις ημέρες νωρίτερα.

Η κοπέλα, αρνούμενη να το πιστέψει, πήγε στο σπίτι του οδοντιάτρου, όπου η αδελφή του της επιβεβαίωσε το τραγικό γεγονός, το οποίο είχε συμβεί τέσσερις ημέρες νωρίτερα…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΜΠΡΟΣ", στις 09/02/1963
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 09/02/1963

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 1

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments