Η στοιχειωμένη έπαυλη των Winchester…

Η στοιχειωμένη έπαυλη των Winchester...
5
(1)

Η βαθύπλουτη Αμερικανίδα Sarah Winchester, χήρα του πασίγνωστου William Winchester, εφευρέτη του επαναληπτικού όπλου του Αμερικανικού Στρατού, που έφερε το όνομά του, είχε χτίσει μια μυστηριώδη έπαυλη στο San Jose, της California.

Από το 1886, που ξεκίνησε η κατασκευή του, η εκκεντρική χήρα πρόσθετε διαρκώς δωμάτια, με έναν άναρχο τρόπο, που κατασκευάζονταν για 38 ολόκληρα χρόνια, χωρίς ούτε μια διακοπή όλον αυτόν τον καιρό, έστω και μιας ημέρας. Η έπαυλη ήταν πραγματικά δαιδαλώδης και εξόχως περίεργη, ενώ δεν ακολουθούσε ούτε κατά διάνοια τους χωροταξικούς κανόνες, μοιάζοντας με κανονικό λαβύρινθο.

William Wirt Winchester (22/06/1837 - 07/03/1881)
William Wirt Winchester (22/06/1837 – 07/03/1881)

Δεν πέρασε πολύς καιρός και η μεγαλοπρεπέστατη κατοικία γέμισε με φαντάσματα, που δε σταματούσαν να μιλούν. Τα φαντάσματα αυτά, κατά τους ισχυρισμούς της ιδιόρρυθμης Sarah, ήταν στρατιώτες, οι οποίοι είχαν χάσει τη ζωή τους στον πόλεμο από σφαίρες του όπλου Winchester, που είχε εφεύρει ο σύζυγός της.

Μάλιστα, τα φαντάσματα αυτά είχαν γίνει τόσο πολλά και τόσο ενοχλητικά, ώστε και τα ίδια ένιωθαν συμπόνοια για τη μοναχική γυναίκα, που τα ανεχόταν. Έτσι, της υπέδειξαν να κατασκευάσει άλλη έπαυλη, για να καταφύγουν εκεί, χωρίς να την επιβαρύνουν με την ακατάπαυστη και φορτική παρουσία τους.

Sarah Winchester (1840 - 1922)
Sarah Winchester (1840 – 1922)

Η δεύτερη έπαυλη, εντελώς πανομοιότυπη με την πρώτη, ολοκληρώθηκε και χιλιάδες φαντασμάτων απομονώθηκαν εκεί. Η Sarah Winchester δεν επέτρεπε σε κανέναν να διαταράξει τη γαλήνη τους.

Η Αστυνομία της περιοχής, εν τούτοις, με χαρακτηριστική αδιακρισία, αποφάσισε να εισέλθει μια νύχτα στα άδυτα της τρομακτικής έπαυλης των απόκοσμων οντοτήτων. Τους Αστυνομικούς θα συνόδευαν και φωτογράφοι κινηματογράφου, για να απαθανατίσουν τα φαντάσματα της βαθύπλουτης και εκκεντρικής αυτής χήρας, που είχε σπεύσει να τα προστατέψει στον δικό τους, γαλήνιο κόσμο.

Η Sarah Winchester, σε μεγάλη ηλικία, μπροστά στην επιβλητική έπαυλή της
Η Sarah Winchester, σε μεγάλη ηλικία, μπροστά στην επιβλητική έπαυλή της

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 08/01/1939…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", στις 08/01/1939
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 08/01/1939

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 1

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments