Η στοιχειωμένη έπαυλη της Ρώμης…

Η γέφυρα Μιλβία, δεκαετία 1930
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Τον Οκτώβριο του 1924, ένα παράξενο γεγονός σημειώθηκε στην έπαυλη Μιλβία στη Ρώμη.

Η έπαυλη βρισκόταν δίπλα στη γέφυρα Μιλβία και συνόρευε με μία άλλη, που ανήκε στον καθηγητή Κάρολο Μπάτσι, ο οποίος ήταν ο διευθυντής της εφημερίδας «Νέα Χώρα».

Η γέφυρα Μιλβία, δεκαετία 1930
Η γέφυρα Μιλβία, δεκαετία 1930

Στην έπαυλη Μιλβία διέμενε ο μηχανικός Φαμπρ. Όταν κάποια στιγμή ο Φαμπρ αναγκάστηκε να απουσιάσει από τη Ρώμη για αρκετό χρονικό διάστημα, φρόντισε να σκεπαστούν τα έπιπλά του και να συσκευαστούν σε κιβώτια, για να προφυλαχθούν από τις φθορές κατά τη διάρκεια της απουσίας του. Αφού κλείδωσε, εμπιστεύτηκε το κλειδί του σπιτιού του στον σοφέρ του καθηγητή Μπάτσι, ο οποίος ανέλαβε και τη φύλαξή του.

Κατά την εποχή που δολοφονήθηκε ο σοσιαλιστής βουλευτής Ματτεότι, είχε γίνει μεγάλη συζήτηση στην Ιταλία για την έπαυλη Μιλβία. Είχαν εγερθεί υπόνοιες ότι η εν λόγω βίλλα είχε χρησιμοποιηθεί ως άντρο των εγκληματιών, οι οποίοι εκεί πιθανότατα κρατούσαν όμηρο τον Ματτεότι. Ο ιταλικός λαός θεωρούσε την έπαυλη τόπο μυστηρίου. Οι όμορες βίλλες των Φαμπρ και Μπάτσι χωρίζονταν από μια σειρά χαμηλά κάγκελα, που ήταν πανεύκολο για κάποιον να τα υπερπηδήσει.

Τζάκομο Ματτεόττι (22/05/1885 - 10/06/1924)
Τζάκομο Ματτεόττι (22/05/1885 – 10/06/1924)

Στις 20 Οκτωβρίου του 1924, ο φύλακας σοφέρ, καθώς ετοιμαζόταν να μπει στην έπαυλη του Μπάτσι στην οποία εργαζόταν, παρατήρησε πως στη γειτονική έπαυλη Μιλβία υπήρχε δυνατός φωτισμός σε πολλά δωμάτια. Ξαφνιάστηκε, γιατί γνώριζε πως το σπίτι ήταν ακατοίκητο εκείνη την περίοδο.

Πλησίασε στην κεντρική είσοδο της βίλλας και διαπίστωσε πως η κλειδαριά είχε παραβιασθεί και είχε τοποθετηθεί φραγμός στο εσωτερικό της. Τελικά, με το περίστροφο στο χέρι, μπήκε στο σπίτι από την πίσω πόρτα, που κι αυτή είχε παραβιασθεί.

Μόλις εισήλθε, είδε έκπληκτος ότι επικρατούσε μεγάλη αταξία στο σπίτι. Όλα τα έπιπλα είχαν βγει από τα κιβώτιά τους και μετά από σχολαστικό έλεγχο, κατάλαβε πως ευτυχώς τίποτα δεν είχε κλαπεί.

Ο αστυνομικός που ειδοποιήθηκε, δε διαπίστωσε κλοπή. Φρόντισε όμως πριν φύγει, να ασφαλίσει τις εισόδους της έπαυλης.

Το πρωί, μερικοί υπάλληλοι της αστυνομίας, ο σοφέρ κι ένας φίλος του ιδιοκτήτη επισκέφτηκαν το σπίτι. Καινούρια έκπληξη τους περίμενε. Η αλυσίδα που είχε τοποθετηθεί το βράδυ από την αστυνομία στην κύρια είσοδο, είχε βρεθεί παραβιασμένη και ο προθάλαμος της πίσω εισόδου βρέθηκε πάλι ξεκλείδωτος, ενώ στα δωμάτια της οικίας υπήρχε τεράστια αταξία. Τίποτα, μα τίποτα δε βρέθηκε στην αρχική του θέση, ενώ για άλλη μια φορά τίποτα δεν είχε κλαπεί.

Σημειώνεται επίσης πως τη γειτονική βίλλα τη προστάτευαν τρεις γιγαντόσωμοι σκύλοι, που γάβγιζαν πάντα, αν κάποιος πλησίαζε σε αυτή ή τη διπλανή, πολύπαθη βίλλα Μιλβία.

Η ιταλική αστυνομία, μετά από ανακρίσεις, κατάληξε στο ασφαλές συμπέρασμα πως το συγκεκριμένο βράδυ τα σκυλιά δεν ακούστηκαν να γαβγίζουν.

Την επόμενη νύχτα, δυο καραμπινιέροι ανέλαβαν τη φύλαξη του σπιτιού. Κλείστηκαν σ’ ένα μικρό δωματιάκι υπό το φως μιας λάμπας και παραφυλούσαν, κάνοντας απόλυτη ησυχία, με σκοπό να αιφνιδιάσουν τους δράστες.

Τελείως ξαφνικά, η λάμπα τους έσβησε και εκείνοι όρμησαν προς τη διπλανή σάλα, που ήταν αναπάντεχα λουσμένη στο φως. Κάποια φώτα άρχισαν να ανάβουν και κάποια άλλα, να σβήνουν.

Σίγουροι οι καραμπινιέροι πως θα έπιαναν στα πράσα τους αγνώστους, ξεκίνησαν να ερευνούν εξονυχιστικά όλους τους χώρους της έπαυλης Μιλβία. Με μεγάλη τους απογοήτευση, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το σπίτι ήταν εντελώς έρημο.

Ο τύπος γέμιζε τα φύλλα των εφημερίδων του με σχετικές πληροφορίες, ενώ ο κόσμος ψιθύριζε πως η έπαυλη Μιλβία ήταν στοιχειωμένη.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΣΚΡΙΠ», στις 10/11/1924…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΣΚΡΙΠ", στις 10/11/1924
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΣΚΡΙΠ», στις 10/11/1924

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων:

Σχετικά άρθρα

Το φάντασμα του Έφιππου Βαρόνου (Μέρος Α’)… Το πρώτο μέρος της ιστορίας του "Σιδηρού Βαρόνου" Μπετίνο Ρικασόλι...
Το πόλτεργκαϊστ του Χαλανδρίου, το 1933… Ο Αστυνόμος του Χαλανδρίου, στον οποίον αναφέρθηκαν τα μυστηριώδη αυτά φαινόμενα,...είχε φροντίσει να τοποθετήσει Χωροφύλακες τις τρεις τελευταίες νύχτες...
Ο ερωτικός κόσμος των νεράιδων… Όλα σε αυτόν τον κόσμο είναι δημιουργημένα σε ανώτερες μορφές και ποιότητα...
Ιπτάμενο «πούρο» πάνω από το Μπρίντιζι της Ιταλίας, το 1959… Όπως γνωστοποίησαν οι τοπικές αρχές, κανένα αεροπλάνο δεν πετούσε κατά τη στιγμή,...που το μυστηριώδες αερόπλοιο διέγραφε τους κύκλους του...
Πρωθυπουργός με τεράστια πνευματιστική δράση… Ο William Lyon Mackenzie King ήταν ο 10ος πρωθυπουργός του Καναδά, ο οποίος μάλιστα υπήρξε ο...διασημότερος πολιτικός άντρας της χώρας του. Ο Mackenzie King πίστευε βαθιά στον...πνευματισμό και λάμβανε μέρος σε ποικίλες πνευματιστικές συνεδριάσεις, κατά τη...διάρκεια των οποίων ερχόταν σε επαφή με τα πνεύματα της μητέρας του, αλλά και του...Προέδρου Theodore Roosevelt.
Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο πάνω από το Τορίνο, το 1950… Δημοσιογραφικά τηλεγραφήματα από τη Ρώμη ανέφεραν ότι στις 28 Μαρτίου του 1950, κατά...τη διάρκεια της νύχτας, ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων διατεινόταν ότι είχε δει...ένα παράξενο ιπτάμενο αντικείμενο να ίπταται πάνω από το Τορίνο, στη βόρεια...Ιταλία...
Τα στοιχειωμένα κάστρα της Ελλάδας – Μπούρτζι (Μέρος Α)… Ας αρχίσουμε το νοερό ταξίδι μας πίσω στον χρόνο από το Μπούρτζι. Σε απόσταση ενός...μιλίου απ' τη στεριά του Ναυπλίου, κατακάθεται πάνω στα νερά...
Μυστήριο στο Καίμπρητζ… Έπειτα από αυτό, το δωμάτιο κλειδώθηκε και για δέκα χρόνια, όπως συμβούλευσαν...ειδικοί, δεν έπρεπε να ανοιχτεί...
Τα στοιχειωμένα κάστρα της Ελλάδας – Μπούρτζι (Μέρος Θ)… Οι στρατιώτες τάχθηκαν δεξιά και αριστερά της και με αυτή την τάξη, την οδήγησαν...στην πύλη της εισόδου, εκεί στο τρομερό Μπούρτζι. Στην πύλη...
Τα στοιχειωμένα κάστρα της Ελλάδας – Το Κάστρο του Ρίου (Μέρος Ε)… Στο Κάστρο του Ρίου, όμως, δεν υπήρχε ένα μονάχα κτίριο φυλακών, αλλά κι ένα ακόμη,...στην αντίθετη πλευρά και ένα ξεχωριστό διαμέρισμα εντός του κάστρου...
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Σχολιάστε το άρθρο

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.