Υπάρχει, τελικά, ζωή στον Άρη;

Υπάρχει, τελικά, ζωή στον Άρη;

Τον Ιούνιο του 1957, πραγματοποιήθηκε στο Flagstaff της Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής συνάντηση της Διεθνούς Αστρονομικής Επιτροπής, που είχε ως αντικείμενο τον πλανήτη Άρη.

Η συνάντηση διήρκησε από τις 16 έως τις 19 Ιουνίου του 1957. Αστρονόμοι από δώδεκα χώρες είχαν υποβάλλει τις εκθέσεις τους επί των αποτελεσμάτων των παρατηρήσεών τους κατά τη διάρκεια του 1956, οπότε και ο Άρης είχε πλησιάσει σε απόσταση 56.000.000 χιλιομέτρων από τη Γη.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Δρ. Slipher, συνοψίζοντας τις εκθέσεις των συναδέλφων του ανέφερε τα εξής:

Earl Charles Slipher (25/03/1883 - 07/08/1964)
Earl Charles Slipher (25/03/1883 – 07/08/1964)
  • Είναι προφανές ότι οι ατμοσφαιρικές συνθήκες του Άρη ομοιάζουν προς αυτές της Γης, αλλά με σημαντικότερες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας.
  • Ο πολικός κύκλος του Άρη, ο οποίος είναι ορατός σε χιλιάδες φωτογραφίες, αποτελείται προφανώς από τρία στρώματα. Το πρώτο από αυτά τα στρώματα αποτελείται από μέταλλα, ανάλογα με αυτά που βρίσκονται στη Γη, το δεύτερο αποτελείται από πάγους και το τρίτο από λευκά νέφη, που αποτελούν την ατμόσφαιρα.
  • Στον Άρη βρέχει. Έτσι μόνο είναι δυνατό να εξηγηθούν οι κηλίδες, που συσκοτίζουν συχνά τον πλανήτη.
  • Είναι πιθανό να υπάρχει στον Άρη κάποιο είδος οργανικής ζωής, η οποία όμως, δεν είναι δυνατόν να συγκριθεί με αυτή της Γης.
  • Ένα μυστηριώδες γαλάζιο φως φωτίζει περιοδικά ορισμένα μέρη του πλανήτη και το οποίο επιτρέπει την ευκολότερη παρατήρηση της επιφάνειας. Το φως, όμως, αυτό, δεν είναι ταυτοχρόνως ορατό από όλα τα παρατηρητήρια της Γης.

Φωτογραφίες του πλανήτη είχαν ληφθεί από παρατηρητήρια των ΗΠΑ, της Νοτίου Αφρικής, της Γαλλίας, της Ινδίας, της Ιαπωνίας, της Αργεντινής και της Ιάβα.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 21/06/1957…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ", στις 21/06/1957
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 21/06/1957
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments