Οι έρευνες των Steinach-Voronoff για την αθανασία…

Οι έρευνες των Steinach-Voronoff για την αθανασία...
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Ήταν το 1920, περίπου, όταν ο Βιεννέζος καθηγητής Eugen Steinach εξέπληττε για πρώτη φορά τον επιστημονικό κόσμο με την δημοσίευση των μακροχρόνιων πειραμάτων του, τα οποία πραγματοποιούσε σε ανθρώπους και σε ζώα.

Σκοπός των πειραμάτων αυτών ήταν η ανανέωση του ανθρώπινου οργανισμού. Η ανθρωπότητα, παρά τα τεράστια τεχνολογικά και επιστημονικά θαύματα, που είχε επιδείξει κατά τη διάρκεια των τελευταίων εκατό χρόνων, δίστασε προς στιγμήν να πιστέψει στην εγκυρότητα των δημοσιευμάτων του μεγάλου καθηγητή. Εν τούτοις, μικρές ελπίδες γεννήθηκαν μεταξύ των γεροντότερων.

Eugen Steinach (28/01/1861 - 14/05/1944)
Eugen Steinach (28/01/1861 – 14/05/1944)

Στη Γαλλία, παρόμοιες έρευνες διεξήγαγε και ο Καθηγητής Serge Voronoff, η φήμη του οποίου εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο. Επί έξι ολόκληρα χρόνια, διάφοροι επιστήμονες από όλο τον κόσμο ασχολήθηκαν με έντονο ενδιαφέρον με τις ανακαλύψεις του Steinach και κατόπιν επανειλημμένων πειραμάτων, δοκιμών και ελέγχων, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η εν λόγω ανακάλυψη ενείχε επιστημονική αλήθεια και ότι μπορούσαν πλέον οι άνθρωποι να ελπίζουν στην ανανέωση του οργανισμού τους μέσω εγχειρήσεως.

Και αν ο θάνατος και το γήρας δεν είχαν ακόμη εκδιωχθεί από την ανθρωπότητα, εν τούτοις είχε τεθεί ο θεμέλιος λίθος μιας αρχής πλήρους μυστηρίου. Πριν όμως επιχειρούσε ο άνθρωπος να εκδιώξει το γήρας, έπρεπε να εξιχνιάσει αν ο θάνατος ήταν νόμος απαράβατος των οργανικών όντων.

“Όχι!” απαντούσε η Επιστήμη. Διότι υπάρχουν, πράγματι, μονοκύτταροι ατελείς οργανισμοί, οι οποίοι, υπό ευνοϊκούς όρους, δεν πεθαίνουν ποτέ! Οι οργανισμοί αυτοί κατανέμονται διαρκώς σε νέα άτομα και έτσι, η ίδια η ύλη εξακολουθεί να ζει επ’ άπειρον.

Serge Voronoff (10/07/1866 - 03/09/1951)
Serge Voronoff (10/07/1866 – 03/09/1951)

Αλλά, μήπως τα κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού, καθώς και των ζώων, είναι καταδικασμένα να πεθάνουν; Κι αυτό το ζήτημα ετίθεντο υπό αμφισβήτηση, καθώς είχε αποδειχθεί πειραματικά ότι αποσπώντας έναν ιστό από το σώμα ενός πουλερικού και βουτώντας τον στο αίμα άλλου πουλερικού, το οποίο ανανεωνόταν διαρκώς, παρατηρούνταν ότι ο ιστός εξακολουθούσε να ζει, ενώ το σώμα από το οποίο είχε αποσπαστεί, είχε παύσει να λειτουργεί προ πολλού. Το συμπέρασμα από αυτό το πείραμα ήταν πως η ζωή μιας μάζας κυττάρων μπορούσε να παραταθεί για αρκετό χρονικό διάστημα.

Με την ανακάλυψη αυτή, της αθανασίας των κυττάρων, ξεκινούσε μία νέα φάση του ζητήματος: Υπήρχε φυσικός θάνατος, η ανυπέρβλητη εκείνη δύναμη, που σβήνει την ζωή;

Ο Voronoff απαντούσε σ’αυτό το ερώτημα ότι ουδέποτε γιατρός είχε δει άνθρωπο να πεθαίνει με “φυσικό θάνατο”, διότι φυσικός θάνατος δεν υπάρχει! Πάντοτε μία εξωτερική δύναμη επιφέρει τον θάνατο.

Ο ηλικιωμένος άνθρωπος πεθαίνει διότι, λόγω γήρατος,το σώμα του κατέστη ανίκανο να αντιμετωπίσει τις προσβολές των ασθενειών. Αλλά, εάν ήταν δυνατό να παρεμποδίσουμε τις σωματικές αλλοιώσεις, τότε το σώμα μας θα ήταν σε θέση να απομακρύνει τις ασθένειες και επομένως, τον θάνατο. Το γήρας επιφέρει την αποσάθρωση των σπουδαιότερων κυττάρων. Εκείνος που θέλει να ξανανιώσει, οφείλει να κάνει αναδρομικώς την μεταβολή των κυττάρων αυτών.

Οι Steinach-Voronoff ερεύνησαν και εντόπισαν την πηγή της ανανεώσεως, εκεί που διαιωνίζεται το είδος μας. Οι αδένες αυτοί έχουν δύο κυρίως ιδιότητες: προπαρασκευάζουν τη νέα ζωή για τις επόμενες γενιές, διοχετεύουν, δε, στο υπόλοιπο σώμα ένα ελιξήριο ζωής και μία δύναμη νεότητας θαυμαστή.

Το τραγικό, όμως, είναι ότι οι αδένες αυτοί γερνούν. Και εδώ ακριβώς, συγκεντρώνονταν οι προσπάθειες των δύο μεγάλων επιστημόνων.

Η βάση των ερευνών τους ήταν: “Ανανέωση των αδένων αυτών σημαίνει ανανέωση ολόκληρου του σώματος.” Οι τρόποι ήταν δύο: Ή να ανανεωθεί ο αδένας μέσω ορισμένων εξωτερικών μέσων και επιδράσεων, ή να αντικατασταθεί.

Steinach-Voronoff
Steinach-Voronoff

Ο Steinach ακολούθησε κυρίως την πρώτη μέθοδο, ενώ ο Voronoff εφάρμοσε την μέθοδο της “αντικαταστάσεως”, βασιζόμενος στην αρχή ότι οι αδένες όλων των ζώων εκκρίνουν υγρό της ίδιας συνθέσεως και αποτελεσματικότητας και ότι δεν ήταν αναγκαία η χρησιμοποίηση αδένων νέων ανθρώπων για την εγχείρηση, αλλά αδένες κάθε ζώου, που θα μπορούσαν να διατηρήσουν τη νεανική τους δράση εντός του οργανισμού μας. Για τον σκοπό αυτό, κρίθηκαν καταλληλότεροι οι αδένες του ανθρωπόμορφου χιμπατζή.

Οι Steinach-Voronoff ανέφεραν θαυματουργά αποτελέσματα των μεθόδων τους. Ο Voronoff ανέφερε την περίπτωση ενός εβδομηντατετράχρονου Άγγλου, ο οποίος, μετά την εγχείρηση, κατόρθωσε να γίνει ορειβάτης, πράγμα που δεν το είχε καταφέρει στα νιάτα του.

Τα πειράματα των Steinach-Voronoff μελετήθηκαν και επαναλήφθηκαν από πολλούς συναδέλφους τους, οι οποίοι δήλωναν ενθουσιασμένοι με την αποτελεσματικότητα της μεταμοσχεύσεως νέων αδένων σε ηλικιωμένους ανθρώπους. Ένα νέο κεφάλαιο για την Ιατρική Επιστήμη είχε μόλις αρχίσει.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΣΚΡΙΠ”, στις 05/12/1926…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΣΚΡΙΠ", στις 05/12/1926
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΣΚΡΙΠ”, στις 05/12/1926

Σχετικά άρθρα

Φαντάσματα στο Παρίσι… Από την έρευνα της εταιρίας, καταχωρήθηκαν στους καταλόγους της 1703 περιπτώσεις...απολύτως αληθινών φαντασμάτων...
Η ειδοποίηση του θανάτου μέσω του μπλε κρυστάλλινου αμπαζούρ… Τον Μάη του 1910, ένας Γάλλος γιατρός, που εργαζόταν στο Παρίσι, κουβέντιαζε για τα...τηλεπαθητικά φαινόμενα και για την εμφάνιση οπτασιών...
Νοστράδαμος – Ο πανίσχυρος μάγος και προφήτης… Ο Νοστράδαμος ήταν Γάλλος γιατρός, φαρμακοποιός και αστρολόγος, ο οποίος έμεινε...στην Ιστορία ως μέγας προφήτης, ειδικά μετά την έκδοση του βιβλίου του "Οι...Προφητείες", το 1555...
Ιπτάμενοι δίσκοι πάνω από το Σάλτσμπουργκ, το 1948… Στις αρχές Οκτωβρίου του 1948, οι κάτοικοι του πανέμορφου Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας...διατράνωναν ότι είχαν δει περίεργα σχήματα στον ουρανό, τα οποία...
Αποσπάσματα του 4ου Διεθνούς Συνεδρίου Ψυχικών Ερευνών που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το 1930…... Κατά τη διάρκεια του 4ου Διεθνούς Συνεδρίου Ψυχικών Ερευνών, που πραγματοποιήθηκε...στην Αθήνα το 1930 και διοργανώθηκε από τον Άγγελο Τανάγρα, έγιναν σημαντικές...ανακοινώσεις από τους συμμετέχοντες σε αυτό...
Πρωθυπουργός με τεράστια πνευματιστική δράση… Ο William Lyon Mackenzie King ήταν ο 10ος πρωθυπουργός του Καναδά, ο οποίος μάλιστα υπήρξε ο...διασημότερος πολιτικός άντρας της χώρας του. Ο Mackenzie King πίστευε βαθιά στον...πνευματισμό και λάμβανε μέρος σε ποικίλες πνευματιστικές συνεδριάσεις, κατά τη...διάρκεια των οποίων ερχόταν σε επαφή με τα πνεύματα της μητέρας του, αλλά και του...Προέδρου Theodore Roosevelt.
Το μυστήριο του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου… Πριν από τον θάνατό του, ο Μεγάλος Αλέξανδρος είχε εκφράσει την επιθυμία να τον...θαψουν στην Όαση της Σίβα, κοντά στον ουράνιο πατέρα του, τετρακόσια μίλια δυτικά...από την κοιλάδα του Νείλου...
Η αληθινή ιστορία του Δρ. Γιόχαν Φάουστ… ... σφοδρότατος, μανιασμένος άνεμος ταρακούνησε συθέμελα την οικία του Φάουστ...
Το Σπίτι του Μυστηρίου (Μέρος Α’)… Μετά από λίγο, το σπίτι άρχισε να σείεται από κρότους και τραντάγματα, που...έμοιαζαν σαν να περπατούσε κάποιος με βαριά παπούτσια πάνω σε σανιδένιο πάτωμα,...πότε αργά και στιβαρά και πότε βιαστικά και με πάταγο...
Harry Houdini – Ο “Λευκός Φακίρης”… Ο Harry Houdini θεωρούνταν υπεράνθρωπος, διότι κατόρθωνε πράγματα καταπληκτικά. Είχε...κηρύξει τον πόλεμο εναντίον όλων των Ινδών φακιρών και μάγων...
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Σχολιάστε το άρθρο

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.