Οι έρευνες για την ανεύρεση της Κιβωτού του Νώε…

Οι έρευνες για την ανεύρεση της Κιβωτού του Νώε...

Η είδηση για την εύρεση της Κιβωτού του Νώε είχε ήδη αναγγελθεί πολλές φορές. Το 1957, όμως, σύμφωνα με ένα δημοσίευμα ισπανικής εφημερίδας, η ανακάλυψη του Βιβλικού αυτού κειμηλίου ήταν γεγονός.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δίνονταν στο δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας, η ανακάλυψη της Κιβωτού πραγματοποιήθηκε από τον Γάλλο εξερευνητή Φερνάντ Ναβάρρα, ο οποίος ηγούνταν μίας αποστολής στο Όρος Αραράτ. Η ανακάλυψη δεν ήταν πρόσφατη, αλλά χρονολογούνταν από την άνοιξη του 1955. Ο λόγος για τον οποίο ο Ναβάρρα την κράτησε μυστική επί έναν και πλέον χρόνο, ήταν ότι, πριν την επίσημη ανακοίνωση στον Τύπο, ήθελε να μάθει τα αποτελέσματα των χημικών αναλύσεων επί των τεμαχίων ξύλου της εικαζόμενης ως “Κιβωτού του Νώε”.

Ο Φερνάντ Ναβάρρα, κρατώντας ένα από τα τμήματα ξύλου, που ανακαλύφθηκαν στο Όρος Αραράτ το 1955
Ο Φερνάντ Ναβάρρα, κρατώντας ένα από τα τμήματα ξύλου, που ανακαλύφθηκαν στο Όρος Αραράτ το 1955

Τα τμήματα ξύλου, που ανακάλυψε ο Ναβάρρα, στάλθηκαν για εξέταση σε ειδικά εργαστήρια στο Παρίσι και στο Λονδίνο. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων πιστοποιούσαν ότι τα ανευρεθέντα επί του Όρους Αραράτ τεμάχια ξύλου χρονολογούνταν μεταξύ του έτους 6.000 και 2.000 π.Χ.

Τα τμήματα ξύλου που ανακάλυψε ο Φερνάντ Ναβάρρα, το 1955
Τα τμήματα ξύλου που ανακάλυψε ο Φερνάντ Ναβάρρα, το 1955

Οι πιθανότητες, λοιπόν, να είχε πράγματι βρεθεί η θρυλική Κιβωτός ήταν περισσότερες, σε σχέση με άλλες φορές.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 16/03/1957…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ", στις 16/03/1957
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 16/03/1957
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments