Τα μυστήρια του Παρνασσού…

Τα μυστήρια του Παρνασσού…
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Ένα πολύ περίεργο φαινόμενο, το οποίο δε μπορούσε να συμπεριληφθεί μεταξύ των γνωστών φωτογραφικών, μετεωρολογικών και χημικών φαινομένων, απασχόλησε τον επιστημονικό κόσμο της χώρας μας, στις αρχές του 20ου αιώνα.

Μία παρέα επιφανών προσώπων της αθηναϊκής κοινωνίας του 1905, μεταξύ των οποίων και γνωστοί επιστήμονες, πήγαν εκδρομή στον Παρνασσό με σκοπό να ανέβουν στην κορυφή του όρους.

Ξεκίνησαν, πριν ακόμη ξημερώσει και έφτασαν στον προορισμό τους λίγο πριν την ανατολή του ηλίου. Μεταξύ των εκδρομέων ήταν και ένας επιστήμονας που είχε μαζί του μία φωτογραφική μηχανή.

Φτάνοντας στην κορυφή του Παρνασσού, λίγο πριν το ξημέρωμα, η παρέα πήρε θέση με σκοπό τη λήψη μίας αναμνηστικής φωτογραφίας.

Την επομένη και αφού οι εκδρομείς είχαν επιστρέψει στην Αθήνα, ο επιστήμονας που είχε τραβήξει την φωτογραφία ξεκίνησε την διαδικασία εμφανίσεώς της.

Καρτ-ποστάλ από τις αρχές του 1900
Καρτ-ποστάλ από τις αρχές του 1900

Μόλις, όμως, άρχισε η εμφάνιση, παρατήρησε ότι τα σώματα των απεικονιζόμενων ατόμων δε διαγράφονταν στην πλάκα καθαρά, αλλά αμυδρά σαν σκιές. Αντιθέτως, τα αντικείμενα γύρω τους φαίνονταν καθαρότατα. Το ίδιο φαινόμενο παρατηρήθηκε και στις υπόλοιπες πλάκες που εμφάνισε.

Η μεγαλύτερη έκπληξη που ένιωσε ο ερασιτέχνης φωτογράφος εκείνης της εποχής, προήλθε από την τύπωση σε χαρτί των αποξηραμένων πλακών. Τα σώματα των φίλων του εκδρομέων ήταν τέλειες σκιές, αληθινά φαντάσματα! Διακρίνονταν τα χαρακτηριστικά τους, τα ρούχα τους, αλλά φαίνονταν και τα αντικείμενα, διά μέσου αυτών, που βρίσκονταν πίσω τους, σαν να ήταν όλοι τους διάφανοι!

Ο κατάπληκτος επιστήμονας έσπευσε να παρουσιάσει τα ευρήματά του στους υπόλοιπους φίλους του που συμμετείχαν στην εκδρομή. Κανείς δε μπορούσε να ερμηνεύσει το φαινόμενο αυτό.

Οι εικασίες ήταν πολλές και είχαν να κάνουν με το είδος της ακτινοβολίας που διαπέρασε τα σώματα των ατόμων που φωτογραφίστηκαν.

Μία άποψη ήταν ότι το φαινόμενο προκλήθηκε από την υπεριώδη ακτινοβολία του ηλιακού φωτός, η οποία πριν προβάλει ο ήλιος είναι διαθλαστικότερη. Το περίεργο ήταν ότι η ακτινοβολία αυτή διαπέρασε και τα οστά των απεικονιζόμενων προσώπων, καθώς οστά δεν διαγράφησαν στην φωτογραφική πλάκα.

Μία άλλη άποψη ανέφερε την πιθανή εκπομπή μίας άγνωστης ακτινοβολίας, προερχόμενης από το ίδιο το βουνό.

Η αθηναϊκή συντροφιά που πρωταγωνίστησε στο περιστατικό αυτό, είχε αποφασίσει να ζητήσει την γνώμη και άλλων κορυφαίων επιστημόνων εκείνης της εποχής, πριν προβούν σε οποιαδήποτε ανακοίνωση. Σκέφτονταν, μάλιστα, να ονομάσουν την άγνωστη ακτινοβολία, αν επρόκειτο περί νέου τύπου ακτίνων, «ακτίνες Π», από το όνομα του Παρνασσού, που για πρώτη φορά παρατηρήθηκαν.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΣΚΡΙΠ», στις 28/08/1905…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΣΚΡΙΠ", στις 28/08/1905
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΣΚΡΙΠ», στις 28/08/1905

Σχετικά άρθρα

Ο δαίμονας της Αγόριανης… Απλωμένο στους πρόποδες του Παρνασσού βρίσκεται το χωριό Αγόριανη. Στα χρόνια της...Τουρκοκρατίας, συνέβησαν εκεί δραματικά και συγκλονιστικά γεγονότα...
Οι μάγισσες της αρχαίας Ελλάδας… Ο Λουκιανός ανέφερε ότι οι γυναίκες της εποχής του έκαναν τακτικά χρήση μαγικών...φίλτρων, ειδικά οι ανύπαντρες. Αλλά και οι παντρεμένες, που ζήλευαν τους άντρες...τους...
Πόλτεργκαϊστ στην Ελλάδα – Το αρχοντικό της Λ. Κηφισίας… Τα ανεξήγητα φαινόμενα που συνέβησαν σε μία μονοκατοικία της Αθήνας, το 1952, τα...οποία ερεύνησε ο Άγγελος Τανάγρας...
Το στοιχειωμένο σπίτι του φιλόσοφου Αθηνόδωρου στην αρχαία Αθήνα… Στην αρχαία Αθήνα υπήρχε ένα ωραιότατο σπίτι, στο οποίο, όμως, δεν τολμούσε να...κατοικήσει κανείς, εξαιτίας ενός φαντάσματος, που έβγαινε τη νύχτα...
Ο άνθρωπος που άκουγε «μυστηριώδεις φωνές»… Οι εσωτερικές αυτές φωνές τον είχαν σώσει πολλές φορές από τεχνικά σφάλματα,...ακόμα δε, κι από βέβαιο θάνατο...
Νεολιθικά ευρήματα στη Λάρισα… Οι ανασκαφές που διενεργούνταν έξω από την Λάρισα και συγκεκριμένα σε απόσταση...μόλις πέντε χιλιομέτρων από την πόλη, δίπλα στις όχθες του Πηνειού ποταμού,...θεωρήθηκαν μεγάλης σημασίας για τον ελληνικό πολιτισμό.
A.T.I.A. πάνω από χωριό των Γρεβενών, το 1980… Οι κάτοικοι του χωριού Φιλιππαίοι των Γρεβενών έγιναν αυτόπτες μάρτυρες ενός...παράδοξου, όσο και εντυπωσιακού φαινομένου, τον Δεκέμβριο του 1980...
Το φάντασμα του οδοντιάτρου… ...τη ρώτησε αν ήταν σίγουρη ότι συνάντησε τον γιατρό, αφού εκείνος, γεγονός που είχε...δημοσιευθεί και στις εφημερίδες, είχε πεθάνει τέσσερις ημέρες νωρίτερα...
Το στοιχειωμένο σπίτι της οδού Μαυρομιχάλη, στην Αθήνα του 1913 (Μέρος Γ)… Εν τω μεταξύ, τον Γιώργο, τον μικρό γιο της οικογένειας, τον είχαν στείλει στο...σπίτι ενός θείου του, καθώς είχε υποστεί σοκ από όλα τα τρομακτικά και ανεξήγητα,...που διαδραματίζονταν στο στοιχειωμένο σπίτι της οδού Μαυρομιχάλη...
Α.Τ.Ι.Α. πάνω από τη Μυτιλήνη… ...το άγνωστο αντικείμενο κινήθηκε με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς τα βορειοδυτικά...
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Σχολιάστε το άρθρο

Κάνετε το πρώτο σχόλιο!

avatar