Οι εξωγήινοι και η σκόνη των αιώνων…

Οι εξωγήινοι και η σκόνη των αιώνων...

Επισκέφτηκαν ποτέ τη Γη ή όχι απεσταλμένοι άλλων εξωγήινων πολιτισμών; Η πολεμική γύρω από το θέμα δεν είναι βέβαια καινούρια. Και υπήρξαν επιστήμονες κύρους που υποστήριξαν στο παρελθόν ότι ο κολοσσιαίος μετεωρίτης που είχε πέσει το 1908 στην Τουνγκούσκα της Σιβηρίας, ήταν απλούστατα ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο, καμένο και παραμορφωμένο από τη μεγάλη θερμοκρασία που προκάλεσε στην επιφάνειά του η τριβή της γήινης ατμόσφαιρας.

Πολλοί αντιμετώπισαν αυτή τη θεωρία με βαθύ σκεπτικισμό και προέκριναν πως όλες αυτές οι ιστορίες περί εξωκοσμικών επισκέψεων ήταν απλοί μύθοι και θρύλοι. Για παράδειγμα, ένας τέτοιος θρύλος ήταν η πίστη των αρχαίων Σκυθών που υποστήριζαν ότι τα πρώτα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι, είχαν πέσει από τον ουρανό, μαζί με το “θείον πυρ”.

Ο άνθρωπος όμως συναντά σε κάθε του βήμα διάφορα μυστηριώδη φαινόμενα, που του γεννούν παράξενες ιδέες περί εξωγήινων παρεμβάσεων. Αρχαιότατες παραδόσεις έρχονται να δώσουν επιχειρήματα σε τέτοιες ελάχιστα πιθανές υποθέσεις.

Η Κααμπά, η περίφημη μαύρη πέτρα της Μέκκας, όπως και διάφοροι μετεωρίτες που φυλάγονται σε ναούς των Ινδιών ή ακόμη και ο τεράστιος μετεωρίτης που βρέθηκε σ’ ένα αρχαίο ναό του Μεξικού, υπήρξαν αντικείμενα λατρείας επί αιώνες ολόκληρους. Η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά τα αντικείμενα έπεσαν από τον ουρανό.

Πολλές ιερές παραδόσεις εξ άλλου των αρχαίων λαών έρχονται να συμφωνήσουν σε διάφορες λεπτομέρειες για ανθρώπους και ημίθεους που κατέβηκαν από τους αιθέρες, για ουράνια φλογοβόλα άρματα που έφτασαν στη Γη από τα άστρα και για ανώτερα εξωγήινα όντα που χάρισαν στους ανθρώπους νόμους και τεχνικά μέσα, προκειμένου να θεμελιώσουν τον πολιτισμό τους.

Η αρχαιολογία, ωστόσο, διαπιστώνει ότι όλες αυτές οι “αναμνήσεις” της ανθρωπότητας είναι απλούστατα η σκόνη που άφησαν οι περασμένοι αιώνες πάνω σε νεότερα γεγονότα. Τα αρχαιολογικά ευρήματα που δεν κατατάχθηκαν ακόμη σε κάποια γνωστή κατηγορία και η προέλευσή τους παραμένει άγνωστη, είναι ωστόσο πολύ περισσότερα από αυτά που προέρχονται σαφώς από τη διευρυμένη ιστορική εποχή.

Ο Walter Sullivan, ένας Αμερικανός δημοσιογράφος, ειδικός σε θέματα εκλαϊκευμένης επιστήμης, συγκεντρώνοντας τις πιο πρόσφατα διαμορφούμενες απόψεις, είχε γράψει ένα βιβλίο με τίτλο “Δεν Είμαστε Μόνοι”, προσπαθώντας να διαλευκάνει το θέμα.

Walter Sullivan (12/01/1918 - 19/03/1996)
Walter Sullivan (12/01/1918 – 19/03/1996)

Πάντως, στο απρόσιτο για εμάς ακόμη άπειρο βάθος του ουρανού υπάρχουν εξίσου άπειρες πιθανότητες να υπήρξαν κάποτε οι αναγκαίες και απαραίτητες εκείνες προϋποθέσεις που επέτρεψαν τη δημιουργία του ανθρώπου, όπως έγινε και στη Γη.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 27/02/1970…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", στις 27/02/1970
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 27/02/1970
5 1 ψήφος
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments