Οι άνθρωποι με ουρά του Βόρνεο…

Οι άνθρωποι με ουρά του Βόρνεο…

Το Βόρνεο είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί στον κόσμο και το μεγαλύτερο της Ασίας. Βρίσκεται βόρεια της Αυστραλίας και θεωρείται ένα από τα πιο μυστηριώδη μέρη του πλανήτη, καθώς περιλαμβάνει ένα από τα παλαιότερα τροπικά δάση της Γης, ίσως και το αρχαιότερο όλων.

Η χλωρίδα και η πανίδα στο Βόρνεο παρουσιάζουν τεράστια ποικιλομορφία, ενώ τη δεκαετία του 1920 έγινε μια καταπληκτική ανακάλυψη.

Σύμφωνα, λοιπόν, με Άγγλους εξερευνητές, στα βάθη της ζούγκλας ζούσαν κάποιες φυλές ιθαγενών, οι οποίες έφεραν ουρά! Οι ενήλικοι είχαν μια αρκετά σεβαστή ουρά και τα παιδιά τους, φυσικά, γεννιούνταν κι αυτά με μια μικρή ουρίτσα.

Οι Άγγλοι εξερευνητές της εποχής εκείνης εξέφραζαν την άποψη ότι η ουρά των ιθαγενών εκείνων ήταν πιθανώς αποτέλεσμα επιμειξίας των προγόνων τους, κατά τους απώτατους χρόνους, με πλάσματα, τα οποία είχαν ουρά, ίσως με κάποιο είδους πιθήκου.

Οι άνθρωποι με ουρά του Βόρνεο εντυπωσίασαν τους επιστημονικούς κύκλους και οι ανθρωπολόγοι κατέβαλαν προσπάθειες προκειμένου να αποσαφηνίσουν την προέλευσή τους.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 19/04/1924…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", στις 19/04/1924
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 19/04/1924
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments