Άνθρωποι-ψάρια…

Άνθρωποι-ψάρια...

Σε άρθρο του περιοδικού “ΜΠΟΥΚΕΤΟ”, που δημοσιεύθηκε στις 27/09/1928, αναφέρεται μια εντυπωσιακή ανακάλυψη που έγινε σε λίμνη της Αφρικής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στη λίμνη Ζάμπρα, στην Αιθιοπία, ζούσε ένα περίεργο είδος όντων, τα οποία ήταν εντελώς όμοια με τον άνθρωπο. Το μόνο που τα ξεχώριζε από αυτόν, ήταν ότι δε μπορούσαν να μιλήσουν, ούτε έστω να εκβάλουν μία οιαδήποτε, έστω και άναρθρη κραυγή. Ήταν βουβά όπως τα ψάρια, με τα οποία ζούσαν μαζί μες στο νερό.

Κάποτε, μερικοί περιηγητές που είχαν βρεθεί σ’ εκείνα τα μέρη, κατόρθωσαν, μετά από πολύ κόπο, να αλιεύσουν ένα τέτοιο πλάσμα. Παρ’ όλες, όμως, τις περιποιήσεις τους, το βουβό ον δεν μπόρεσε να ζήσει στην ξηρά περισσότερες από εικοσιτέσσερις ώρες.

Το περίεργο ήταν ότι οι αλλόκοτοι αυτοί ανθρωποϊχθύες δεν είχαν πτερύγια, όπως τα ψάρια, και κολυμπούσαν όπως ο άνθρωπος, με τα χέρια τους και τα πόδια τους, τα οποία ήταν οπλισμένα με μακρύτατα νύχια.

Περί θαλασσίων ανθρώπων έκαναν αναφορά και μερικοί αραβικοί μύθοι,οι οποίοι, όπως αποδείχθηκε, δεν αποτελούσαν πλάσματα της δυνατής αραβικής φαντασίας.

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "ΜΠΟΥΚΕΤΟ", στις 27/09/1928
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “ΜΠΟΥΚΕΤΟ”, στις 27/09/1928
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments