Οι υπόγειες στοές της Μεγάλης Σφίγγας…

Οι υπόγειες στοές της Μεγάλης Σφίγγας...

Κατά τις ανασκαφές, οι οποίες εκτελούνταν στην περιοχή γύρω από τη Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας τη δεκαετία του 1930, υπό την εποπτεία του Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Καΐρου Selim Hassan, ανακαλύφθηκε ο τάφος της Βασίλισσας Rekhetre, η οποία πέθανε το 3.600 π.Χ.

Selim Hassan (1886 - 1961)
Selim Hassan (1886 – 1961)

Ο τάφος της Αιγύπτιας Βασίλισσας είχε συληθεί κι έτσι, βρέθηκαν στο εσωτερικό του μονάχα η μούμια της και τρία πήλινα αγγεία. Αλλά η ανεύρεση του τάφου της αποτέλεσε την αφορμή, ώστε να αποκαλυφθεί μια υπόγεια στοά, η οποία συνέδεε τη δεύτερη μεγαλύτερη από τις Πυραμίδες της Γκίζας, την Πυραμίδα του Χεφρήνου, με τη Μεγάλη Σφίγγα. Η στοά αυτή ήταν στρωμένη με θαυμάσιας τέχνης μωσαϊκό.

Μετά από αυτήν την ανακάλυψη στη Νεκρόπολη της Γκίζας, άρχισε να συζητιέται στους κόλπους των αρχαιολόγων μήπως και άλλες πυραμίδες συνδέονταν με το μυστηριώδες κολοσσιαίο μνημείο της Σφίγγας, διαφωτίζοντας έτσι το αίνιγμα της ύπαρξής του.

Η σύνδεση της Μεγάλης Σφίγγας με υπόγειες στοές με τις εμβληματικές πυραμίδες της Γκίζας αναπτέρωσε το ηθικό των αρχαιολόγων, οι οποίοι πίστευαν ότι είχαν φτάσει πιο κοντά ώστε να λύσουν τον γρίφο της.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 25/01/1935…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", στις 25/01/1935
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 25/01/1935
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments