Το πνεύμα της Μεγάλης Αικατερίνης επικοινωνεί με Άγγλο πνευματιστή, το 1909…

Το πνεύμα της Μεγάλης Αικατερίνης επικοινωνεί με Άγγλο πνευματιστή, το 1909...

Ο William Thomas Stead ήταν ένας καταξιωμένος Άγγλος εκδότης εφημερίδας, ο οποίος θεωρήθηκε ο πρωτοπόρος της ερευνητικής δημοσιογραφίας. Στη χαραυγή του 19ου αιώνα, όπου ο πνευματισμός βρισκόταν στο απόγειό του, εντρύφησε σε πνευματιστικούς κύκλους μαζί με τον καλό του φίλο Sir Arthur Conan Doyle.

William Thomas Stead (05/07/1849 - 15/05/1912)
William Thomas Stead (05/07/1849 – 15/05/1912)

Από το 1893 έως το 1897 εξέδωσε ένα ρηξικέλευθο περιοδικό για τα δεδομένα της εποχής του, με τον τίτλο “Borderland”, όπου επικεντρωνόταν στα μυστήρια του πνευματισμού και των μεταψυχικών ερευνών, κλονίζοντας τον συντηρητισμό και τις καθεστηκυίες νόρμες της αγγλικής αστικής τάξης.

Το πρώτο τεύχος του περιοδικού "Bordeland", το 1893
Το πρώτο τεύχος του περιοδικού “Bordeland”, το 1893

Το 1909, ο William Thomas Stead ισχυρίστηκε ότι δέχτηκε την επίσκεψη του πνεύματος της Αικατερίνης της Μεγάλης, της Αυτοκράτειρας της Ρωσίας, η οποία είχε πεθάνει στις 17 Νοεμβρίου του 1796, από κολπική αιμορραγία. Η Αικατερίνη η Μεγάλη συνδύαζε την υψηλή νοημοσύνη, την εκπαίδευση, την πολιτική ικανότητα και το πάθος για ελεύθερο έρωτα, μένοντας στην ιστορία για την πληθώρα εραστών και ερωτικών πειραματισμών.

Σύμφωνα με τον Stead, η Τσαρίνα τού εμφανίστηκε προβληματισμένη για τη σοβαρή κρίση, που ταλάνιζε τότε την Ανατολή. Διευθύνοντας το χέρι του Άγγλου εκδότη, μέσω αυτόματης γραφής, τού υπαγόρευσε την παρακάτω επιστολή:

Αικατερίνη Β΄ της Ρωσίας (02/05/1729 - 17/11/1796)
Αικατερίνη Β΄ της Ρωσίας (02/05/1729 – 17/11/1796)

“Ποιον απέραντο ωκεανό οργής μου φαίνεται ότι βλέπω, όταν κοιτάζω το νερό, σαν μέγας αετός της θάλασσας, πλανώμενος στους αιθέρες, εντοπίζοντας τον σάλο και τη δίνη, εν μέσω των οποίων αυτοκράτορες, βασιλείς και υπουργοί κλυδωνίζονται. Αλλά, εν τω μέσω της θύελλας, ο πολικός αστέρας παραμένει ακλόνητος στη θέση του, η πυξίδα δείχνει προς τον βορρά. Ο πολικός αστέρας είναι η θέληση του Θεού, ενώ η πυξίδα είναι η ελπίδα που αναβλύζει από την καρδιά του ανθρώπου”.

Μετά τον πρόλογο αυτό, η Αικατερίνη η Μεγάλη διευκρίνισε τη σκέψη της, θίγοντας τη Βαλκανική κρίση και προφήτεψε την αυγή ενός νέου κόσμου, συμβουλεύοντας υπομονή στα ανακτοβούλια της Αυστρίας, της Ρωσίας και της Σερβίας.

“Ένας λαός θα γεννηθεί στην Ανατολή και στην περιοχή που εκτείνεται ανάμεσα στη Θεσσαλονίκη και στη Σιλεσία (Νότια Πολωνία). Γάλλοι, Γερμανοί, Άγγλοι είναι λαοί νεαροί, οι οποίοι ακόμα θα μεγαλώσουν και θα μεγαλουργήσουν, αλλά το μέλλον τους θα προσδιοριστεί από τις πράξεις του παρελθόντος τους. Μην προχωρήσετε σε μάταιο πόλεμο! Αφήστε τη φύση να ενεργήσει όπως θέλει!”

Κατά τα προφητικά λεγόμενά της, η Αυστροουγγαρία θα έπρεπε να παραμείνει ενωμένη, ώστε να μεγαλουργήσει και να εγκαταλείψει κάθε απόπειρα για πολεμική σύρραξη. Η Αυτοκράτειρα της Ρωσίας επιθυμούσε όλες οι Σλαβικές χώρες να δημιουργήσουν μια ισχυρή συμμαχία, για να διατηρηθούν κρατερές και ακμάζουσες μέσα στους αιώνες.

Ο William Thomas Stead, το 1881
Ο William Thomas Stead, το 1881

Ο William Thomas Stead ήταν ένα από τα τραγικά θύματα του ναυαγίου του Τιτανικού, στις 15 Απριλίου του 1912.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΣΚΡΙΠ”, στις 11/03/1909…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΣΚΡΙΠ", στις 11/03/1909
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΣΚΡΙΠ”, στις 11/03/1909
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments