Μυστηριώδης εξαφάνιση τεράστιου αερόλιθου στο Μαρόκο, το 1930…

Μυστηριώδης εξαφάνιση τεράστιου αερόλιθου στο Μαρόκο, το 1930…
0
(0)

Στην περιοχή Chaouia Ouardigha, στο βόρειο Μαρόκο, παρατηρήθηκε ένα εξόχως περίεργο φαινόμενο, το οποίο εξέπληξε και τρομοκράτησε τους κατοίκους.

Μια νύχτα του Ιουλίου του 1930, γύρω στις έντεκα τοπική ώρα, ο ουρανός καταυγάστηκε από μια τόσο υπέρλαμπρη λάμψη, που έμοιαζε σαν να ξημέρωσε απότομα. Κατόπιν, ένας τεράστιος πύρινος όγκος εμφανίστηκε ξαφνικά από τα βάθη του αχανούς ουρανού, ο οποίος έπεφτε με συγκλονιστική ταχύτητα πάνω στη γη.

Ο πύρινος αυτός όγκος είχε πελώρια λαμπερή ουρά. Μετά από δύο λεπτά, ακούστηκε ένας τρομερός κρότος και αυτό που αρχικά θεωρήθηκε ως ένα φωτεινό μετέωρο, εξαφανίστηκε από το οπτικό πεδίο των αυτοπτών μαρτύρων.

Υποτίθεται ότι επρόκειτο περί ενός συνηθισμένου φυσικού φαινομένου, καθώς όλοι είκασαν ότι κάποιος κολοσσιαίος αερόλιθος διερράγη στην ατμόσφαιρα και τα κομμάτια του διασκορπίστηκαν στο έδαφος.

Μα, όσοι έσπευσαν στο σημείο να δουν τι είχε συμβεί από κοντά, κατάπληκτοι διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε τίποτε απολύτως. Η περιοχή ήταν πραγματικά ανέπαφη. Οι έρευνες των επόμενων ημερών δεν απέδωσαν το παραμικρό.

Η μυστηριώδης εξαφάνιση του τεράστιου αερόλιθου στο Μαρόκο προκάλεσε σάλο και ενέτεινε το μυστήριο, ενώ πολλοί υπέθεταν ότι κάτι άλλο, πιο παράδοξο ακόμη, μπορεί να είχε συμβεί.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 16/07/1930…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", στις 16/07/1930
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 16/07/1930

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 0

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments